Veriappelsiini-fenkolisalaatti

Veriappelsiini-fenkolisalaatti on helppo ja ihanan raikas talvisalaatti. Tee tätä, kun veriappelsiinien sesonki on kuumimmillaan!

Veriappelsiini-fenkolisalaatti on helppo  talvisalaatti. 

Salaatti on sinisellä lautasella. Appelsiiniviipaleiden päällä on muutaman mintunlehti ja pistaasipähkinöitä rouheena. Kuva alusta on vaalea.

Veriappelsiini ja fenkoli ovat vastustamattoman hyvä makupari – ,ja ne ovat sesongissa yhtä aikaa eli vuoden ensimmäisinä kuukausina. Siksi tämä salaatti on erityisen ihanaa juuri talvella ja alkukeväästä.

Kotimaisen fenkolin satokausi on loppukesästä, ja silloin salaattifenkolista kannattaa tehdä esimerkiksi ihanaa salaattia, herkullista yhden astian tomaatti-fenkolivuokaa tai raikasta pikkelöityä fenkolia.

Fenkolin hennosti aniksinen maku on viehättävä, mutta fenkoliin vasta tutustuvaa se saattaa oudoksuttaa. Tässä salaatissa lakritsisuus taittuu taustalle, sillä rapea fenkoli pyöräytetään sitruunaiseen kastikkeeseen.

Jos aikaa on ja haluat, voit antaa fenkoleiden marinoitua kastikkeessa parisen tuntia, mutta aivan ihanaa salaatista tulee, vaikka kastike maustaisi fenkoleita vain hetken.

Appelsiini-fenkolisalaatti sopii arkiruokien lisäkkeeksi, brunssipöytään tai vaikka salaattibuffaan. Veriappelsiinista kannattaa kokeilla myös näitä ruokia:

Veriappelsiini-fenkolisalaatti on helppo talvisalaatti. Salaatti on sinisellä lautasella. Appelsiiniviipaleiden päällä on muutamia mintunlehtiä ja pistaasipähkinärouhetta.

Veriappelsiini-fenkolisalaatti

Veriappelsiini-fenkolisalaatti on helppo ja raikas salaatti, jonka sesonki on vuoden ensimmäisinä kuukausina.
Esivalmistelu20 minutes
Annokset: 4 lisäkkeeksi

Raaka-aineet

  • 1 pienehkö fenkoli
  • 2 veriappelsiinia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl sokeria tai hunajaa
  • hieman suolaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria
  • pistaasipähkinöitä tai manteleita rouheena
  • tuoretta minttua tai persilijaa

Tee näin

  • Leikkaa pois fenkolin kanta ja mahdolliset huonot kohdat.
  • Siivuta fenkoli aivan ohuelti.
  • Sekoita kulhossa fenkolin sekaan öljy, sitruunamehu, sokeri, suola ja mustapippuri. Anna maustua ainakin sen aikaa, kun käsittelet appelsiineja.
  • Leikkaa appelsiineista kuoret pois veitsellä hedelmälihan pintaa myötäillen.
  • Siivuta appelsiinit.
  • Nosta tarjoilulautaselle fenkoli liemestään.
  • Lado päälle appelsiinit.
  • Lusikoi fenkolin seassa ollut kastike päälle.
  • Viimeistele pistaasipähkinöillä ja yrteillä.

Joko seuraat Kokit ja potit -ruokablogia Instagramissa?