| |

Chorizopata

Chorizopata on yhden astian ruoka, joka on tuhti ja lämmittävä. Tarjoa siltään, hyvän leivän kanssa tai riisin kaverina.

Chorizopata on pyöreässä punaisessa padassa. Lisäksi kuvassa on tuoretta pinaattia ja kirsikkatomaatteja pienissä kulhoissa.

Tomaattinen chorizopata on helppo tehdä ja valmistuu tarvittaessa nopeastikin, mutta kuten moni muukin pataruoka, se tykkää, jos saa hautua hellalla tai uunissa kaikessa rauhassa.

Arkeen ja viikonloppuun sopiva vaivaton ruoka saa makua tuoreesta chorizomakkarasta, lisää ruokaisuutta pehmeiksi hautuvista kikherneistä ja runsautta tomaateista. Kovin paljon muuta ei ruoka kaipaakaan.

Olen syönyt chorizopataa leivän päällä, leivällä kauhoen, riisin kanssa ja siltään. Ruoka kestää hyvin pakastusta ja on lämmitettynäkin erinomaista. Pidän tällaisista helpoista ruoista, jotka lisäkkeitä vaihtelemalla sulautuu arkeen tai viikonloppuun. Viikonloppuiltana chorizopata tykkää lasillisesta punaviiniä – ja niin tykkää kokkikin. Täsmäsuosituksena chorizopadalle on ihana punaviini Portugalista: Esporao reserva.

Kokeile myös näitä pataruokia:

Chorizopata on pyöreässä punaisessa padassa. Lisäksi kuvassa on tuoretta pinaattia ja kirsikkatomaatteja pienissä kulhoissa.

Chorizopata

Helppo chorizopata on yhden astian ruoka, joka sopii arkeen ja viikonloppuun.
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys45 mins
Valmistusaika1 hr
Annokset: 5

Raaka-aineet

  • 2 sipulia
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 200 g chorizomakkaraa raakamakkara
  • 1 dl punaviiniä (voi jättää pois tai korvata 1 rkl punaviinietikkaa)
  • 800 g säilöttyjä tomaatteja tai kirsikkatomaatteja
  • hieman vettä (huuhtele tomaattipurkit)
  • noin 200 g kikherneitä (säilyke)
  • 1–2 tl savupaprikajauhetta
  • suolaa
  • tarvittaessa ripaus sokeria
  • mustapippuria
  • tuoretta lehtipersiljaa

Tee näin

  • Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna padassa öljy ja kuullota sipulisilppuja öljyssä muutama minuutti keskilämmöllä.
  • Poista chorizomakkasta kuori ja murustele lihamassa pienehköiksi paloiksi.
  • Lisää chorizot pataan ja paista niitä rauhassa viitisen minuuttia tai enemmänkin.
  • Lisää halutessasi viini.
  • Lisää myös säilötyt tomaatit tai kirsikkatomaatit sekä vesi.
  • Sekoita ja lisää valutetut kikherneet.
  • Anna padan porista rauhassa vähintään puolisen tuntia. Neste saa tiivistyä, samalla tiivistyy maku.
  • Mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla.
  • Maista ja lisää tarvittaessa ripaus sokeria pyöristämään makua.
  • Tarjoile leivän kanssa tai riisin kanssa.
  • Ripottele päälle tuoretta lehtipersiljaa.

Seuraathan Kokkipottilan ruokaseikkailuja jo Instagramissa?

Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti