• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Liharuoat Yhden astian ruoat

Chorizopata

Chorizopata on yhden astian ruoka, joka on tuhti ja lämmittävä. Tarjoa siltään, hyvän leivän kanssa tai riisin kaverina.

Chorizopata on pyöreässä punaisessa padassa. Lisäksi kuvassa on tuoretta pinaattia ja kirsikkatomaatteja pienissä kulhoissa.

Tomaattinen chorizopata on helppo tehdä ja valmistuu tarvittaessa nopeastikin, mutta kuten moni muukin pataruoka, se tykkää, jos saa hautua hellalla tai uunissa kaikessa rauhassa.

Arkeen ja viikonloppuun sopiva vaivaton ruoka saa makua tuoreesta chorizomakkarasta, lisää ruokaisuutta pehmeiksi hautuvista kikherneistä ja runsautta tomaateista. Kovin paljon muuta ei ruoka kaipaakaan.

Olen syönyt chorizopataa leivän päällä, leivällä kauhoen, riisin kanssa ja siltään. Ruoka kestää hyvin pakastusta ja on lämmitettynäkin erinomaista. Pidän tällaisista helpoista ruoista, jotka lisäkkeitä vaihtelemalla sulautuu arkeen tai viikonloppuun. Viikonloppuiltana chorizopata tykkää lasillisesta punaviiniä – ja niin tykkää kokkikin. Täsmäsuosituksena chorizopadalle on ihana punaviini Portugalista: Esporao reserva.

Kokeile myös näitä pataruokia:

  • Burgundinpata
  • Helppo poropata
  • Lähi-idän pata
  • Kanarendang – se paras kanapata

Chorizopata

Helppo chorizopata on yhden astian ruoka, joka sopii arkeen ja viikonloppuun.
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys45 mins
Valmistusaika1 hr
Annokset: 5

Raaka-aineet

  • 2 sipulia
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 200 g chorizomakkaraa raakamakkara
  • 1 dl punaviiniä (voi jättää pois tai korvata 1 rkl punaviinietikkaa)
  • 800 g säilöttyjä tomaatteja tai kirsikkatomaatteja
  • hieman vettä (huuhtele tomaattipurkit)
  • noin 200 g kikherneitä (säilyke)
  • 1–2 tl savupaprikajauhetta
  • suolaa
  • tarvittaessa ripaus sokeria
  • mustapippuria
  • tuoretta lehtipersiljaa

Tee näin

  • Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna padassa öljy ja kuullota sipulisilppuja öljyssä muutama minuutti keskilämmöllä.
  • Poista chorizomakkasta kuori ja murustele lihamassa pienehköiksi paloiksi.
  • Lisää chorizot pataan ja paista niitä rauhassa viitisen minuuttia tai enemmänkin.
  • Lisää halutessasi viini.
  • Lisää myös säilötyt tomaatit tai kirsikkatomaatit sekä vesi.
  • Sekoita ja lisää valutetut kikherneet.
  • Anna padan porista rauhassa vähintään puolisen tuntia. Neste saa tiivistyä, samalla tiivistyy maku.
  • Mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla.
  • Maista ja lisää tarvittaessa ripaus sokeria pyöristämään makua.
  • Tarjoile leivän kanssa tai riisin kanssa.
  • Ripottele päälle tuoretta lehtipersiljaa.

Seuraathan Kokkipottilan ruokaseikkailuja jo Instagramissa?


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Itse tehty dippi sipseille
Next Post: Kuukauden viini: Esporao reserva »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT