| | | |

Antiboise-kastike kalalle

Antiboise-kastike on täydellistä vaalean kalan kanssa. Minä tein sen helpoimman kautta eli uunissa, samassa vuoassa kalan kanssa.

Antiboise-kastike kalalle. Ahvenfileiden päällä uunivuoassa on antiboise-kastike. Lisäksi kalan päällä on basilikanlehtiä ja purjorenkaita.

Maagiset yhden astian ruoat ovat keittiöni kulmakiviä. Raaka-aineet laitetaan uunivuokaan tai kattilaan, perään pari hyppysellistä makua ja hetken malttamaton odottelu. Sellaisia ne helpot ja nopeat arkiruoat ovat. Niin tämäkin: vaaleaa kalaa ja antiboise-kastike.

Nyt vuoassa on mökkijärvestä katiskoilla kalastettua ahventa, mutta yhtä lailla ruokaan sopii kuha tai siika. Usein antiboise tehdään erikseen kattilassa, mutta pikkuisen oikaisin ja laitoin ainekset kalafileiden päälle – toimii! Mausta ei tarvitse tinkiä yhtään, vaikka muuten mutkissa oijotaankin.

Kalan kanssa sopii syötäväksi vihersalaatti ja hyvä vaalea leipä. Tuhdimpaa ateriaa kaipaava voi laittaa suolalla maustetut lohkoperunat uuniin hieman ennen kalaa ja kastiketta, jotta perunat valmistuvat yhtä aikaa muun ruoan kanssa. Kalaa antiboise-kastikkeella on täydellistä myös paahdetun leivän päälle vähän bruschettan tapaan.

Jos pidät helposta ruoanlaitosta, tykkäät varmasti myös näistä kesäisistä resepteistäni:

Antiboise-kastike kalalle. Uunivuoassa olevien ahvenfileiden päällä on antiboise-kastike sekä purjorenkaita ja basilikanlehtiä.

Antiboise-kastike kalalle

Tomaattinen antiboise-kastike on täydellistä vaalean kalan kanssa. Ateria on valmis alle puolessa tunnissa.
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys20 minutes
Valmistusaika30 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • noin 400 g vaaleaa kalaa fileinä (esim. ahven tai kuha)
  • hieman suolaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 dl mustia kalamata-oliiveja
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • muutama kokonainen valkosipulinkynsi
  • kourallinen basilikanlehtiä
  • hieman rouhittua mustapippuria
  • purjosipulia tai kevätsipulia renkaina

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen
  • Suolaa kala kevyesti ja laita uunivuokaan.
  • Huiskaise päälle hieman öljyä (noin puolet reseptin määrästä).
  • Leikkaa kirsikkatomaatit leikkaamalla ne neljään osaan. Laita kalojen päälle.
  • Leikkaa oliivit renkaiksi tai puolita. Laita kalojen päälle tomaattien sekaan.
  • Puserra päälle sitruunamehua.
  • Kuori valkosipulit ja piilota ne kalafileiden väliin tai alle. Voit halutessasi puolittaa kynnet.
  • Huiski päälle loput oliiviöljystä.
  • Paista kaloja antiboise-kastikkeella noin 20 minuuttia kalafileiden koosta riippuen.
  • Viimeistele kourallisella basilikaa (hienonna lehdet halutessasi), sipulirenkailla sekä mustapippurilla.
  • Tarjoa vaikka vaalean leivän ja vihersalaatin kanssa.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa?