• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Italialaiset ruoat Kasvisruoat Pastat Yhden astian ruoat

Sitruunaiset gnocchit – vartissa valmista

Sitruunalla, juustolla ja basilikalla höystetyt gnocchit ovat arkiruokasuosikkini. Paistetut gnocchit ovat vartissa valmiita!

Jos gnocchit eivät kuulu vielä arkiruokarepertuaariisi, korjaa tilanne heti! Paistetut gnocchit on nimittäin aivan loistavaa pikaruokaa.

Kaupan valmiit gnocchit ovat kelpoa kamaa, kun ne paistaa rapeaksi pannulla. Ylipäätään pidän gnoccheista eniten juuri näin: oliiviöljyssä tiristettyinä. Nämä hieman kevättunnelmia tuovat sitruunaiset gnocchit saivat oliiviöljyn ja sitruunan lisäksi makua valkosipulista, basilikasta, herneistä ja pecorinosta. Hieman suolaa ja mustapippuria päälle ja nopea arkiruoka on valmista.

Lisään usein gnocchit aivan kuumalle pannulle öljyyn, jotta ne saavat rapean pinnan. Sitten madallan hieman lämpöä ja lisään mausteet, kuten valkosipulin, jotta ne eivät pala. Sitruunaiset gnocchit tein juuri näin. Myös sitruunankuoriraasteen ja sitruunamehun lisäsin pannulle vasta, kun gnocchit olivat saaneet jo väriä pintaansa.

Kokeilepa muuten joskus tehdä gnocchit ruskistetulla voilla ja salvialla. Tämän sitruunaisen version kaveri on aivan ihana! Myös paistetut gnocchit sienillä on yksi lemppareitani. Gnocchit voi paistaa myös uunissa: Gnocchivuoka on yhden astian loistava arkiruoka.

Luulen myös, että tykkäisit näistäkin valloittavista arkiruoista:

  • Tomaatti-ricottapasta
  • Halloumi-hasselbacka
  • Burrito bowl
  • Tomaattinen kvinoa-papupata

Sitruunaiset gnocchit

Gnocchit ovat parhaimmillaan pannulla paistettuina!
Esivalmistelu5 mins
Kypsennys15 mins
Annokset: 2

Raaka-aineet

  • 500 g valmiita gnoccheja
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • yhden pienen sitruunan kuori ohuelti raastettuna (keltainen osa)
  • 100 g herneitä (pakaste)
  • kourallinen pecorinoa
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä

Tee näin

  • Kuumenna öljy pannulla.
  • Lisää gnocchit ja paista noin 5 minuuttia reilulla lämmöllä. Gnocchit saavat saada rapeutta ja väriä pintaan.
  • Madalla hieman lämpöä.Lisää hienonnettu valkosipuli ja raastettu sitruunankuori sekä sitruunamehu.
  • Paista vielä noin 10 minuuttia eli kunnes gnocchit ovat kunnolla kypsiä ja napakoita. Maistamalla se selviää!
  • Lisää herneet, pecorino, basilika, suola ja pippuri.
  • Huiski halutessasi päälle vielä hieman oliiviöljyä.
  • Tarjoa heti.

Inspiroidu Kokkipottilan Pinterest-tauluista!


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Tacopiirakka
Next Post: Shakshuka – tomaattinen herkku aamusta iltaan »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT