• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Kasvisruoat Yhden astian ruoat

Nopea arkiruoka: Tomaattinen kvinoa-papupata

Tomaattinen kvinoa-papupata kuulostaa viherhippiruoalta. Ja ehkä se sitä vähän onkin, mutta siitä huolimatta pata on ihan loistava arkiruoka. Perusreseptiä on helppo muunnella: lisätä vähän proteiinia, vaihtaa mausteita tai raastaa joukkoon vihanneslaatikon viimeiset porkkanat. Tomaattinen kvinoa-papupata kuuluu myös niihin täydellisiin arjentaklaajiin, joiden raaka-aineet löytyvät liki aina kuiva-ainekaapista. Se on siis todellinen arjen pelastaja.

Kvinoa on mainio raaka-aine, sillä se on gluteeniton ja sisältää paljon proteiinia. Korkea proteiinipitoisuus tekee siitä täyttävän – melkein mikään ei ole niin täyttävää kuin tuhti kvinoasalaatti tai -pata. Tähän kvinoakulhoon voi lisätä papujen lisäksi lihaa tai tofua, jos ruokakunta kaipaa vielä tuhdimpaa ruokaa. Mutta tällaiselle pääosin istuen töitä tekevälle tyypille pata on tällaisenaan just passeli.

Sanoin, että kvinoapata kuuluu niihin ruokiin, jotka syntyvät kuiva-ainekaapin aarteista. Totta se on. Kannattaa muistaa myös pari muuta säilykepurkkiruokaa: Vege tikka masala ja kookos-tomaattikeitto. Tämä kolmikko kannattaa pitää mielessä!

Ja jos kvinoa ei vielä kuulu kaappisi vakiovarustukseen, kannattaa se sinne lisätä. Siitä syntyy tällaisen risottomaisen ruoan lisäksi erinomainen lisäke riisin sijasta ja myös salaattiin kvinoa tuo ruokaisuutta. Muuten kvinoa on aivan iisi raaka-aine, mutta se kannattaa muistaa huuhdella hyvin lämpimällä vedellä, jotta hienoinen kitkeryys häviää. Huuhtelun jälkeen kvinoa vain keitetään.

Resepti

Tomaattinen kvinoa-papupata

2–3 annosta

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl savupaprikajauhetta (mieto)
rouhaisu mustapippuria
2 dl kvinoaa
400 g tomaattimurskaa
1 1/2 dl vettä
1 rkl punaviinietikkaa
noin 200 g (1 tlk) valmiiksi keitettyjä mustapapuja
1 tl suolaa
1 tl sokeria, hunajaa tai agavesiirappia

lisäksi
avokadoa
kirsikkatomaatteja
tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna kattilassa öljy, kuullota sipulisilppuja keskilämmöllä muutama minuutti.

Lisää mausteet ja pyörätä sekaisin, jotta mausteet lämpiävät. Lisää tomaattimurska, vesi, etikka, valutetut mustapavut sekä suola ja sokeri. Huuhtele kvinoa huolellisesti lämpimällä vedellä. Valuta ja lisää kattilaan.

Sekoita ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia eli kunnes kvinoa on kypsää. Maista ja säädä tarvittaessa suolaisuuden, makeuden ja happamuuden suhdetta. Tarjoa lisäksi avokadoa, kirsikkatomaatteja ja tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria.


6 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Stifado eli kreikkalainen lihapata
Next Post: Focaccia – pala parasta Italiaa »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    18.3.2018 at 15:02

    Ihanaa! Kiitos! Ihana kuulla, että tykkäät 🙂

    Reply
  2. Hannele says

    18.3.2018 at 15:01

    Kyyyylläääää! Näkisin helposti meidät tämän padan äärellä.

    Reply
  3. Hannele says

    18.3.2018 at 15:01

    Moikka! Kiitos, kvinoapata on kyllä mahtava ruoka!
    Ja sulla on upea blogi!!

    Reply
  4. Kokkipoika says

    17.3.2018 at 22:32

    Näyttääpä herkulliselta! pitääkin kokeilla joku päivä! 🙂 käy kurkkaamassa myös mun blogi kokkipojankeittiossa.blogspot.fi

    Reply
  5. Hanna / Hannan soppa says

    13.3.2018 at 12:57

    Nam, tää kuulostaa ihan meidän jutulta 😛

    Reply
  6. Kanelitytön kakkuparatiisi says

    13.3.2018 at 05:47

    Kiitos jälleen mielenkiintoisen erilaisesta ruokaideasta 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT