| |

Nopea arkiruoka: Tomaattinen kvinoa-papupata

Tomaattinen kvinoa-papupata kuulostaa viherhippiruoalta. Ja ehkä se sitä vähän onkin, mutta siitä huolimatta pata on ihan loistava arkiruoka. Perusreseptiä on helppo muunnella: lisätä vähän proteiinia, vaihtaa mausteita tai raastaa joukkoon vihanneslaatikon viimeiset porkkanat. Tomaattinen kvinoa-papupata kuuluu myös niihin täydellisiin arjentaklaajiin, joiden raaka-aineet löytyvät liki aina kuiva-ainekaapista. Se on siis todellinen arjen pelastaja.

Kvinoa on mainio raaka-aine, sillä se on gluteeniton ja sisältää paljon proteiinia. Korkea proteiinipitoisuus tekee siitä täyttävän – melkein mikään ei ole niin täyttävää kuin tuhti kvinoasalaatti tai -pata. Tähän kvinoakulhoon voi lisätä papujen lisäksi lihaa tai tofua, jos ruokakunta kaipaa vielä tuhdimpaa ruokaa. Mutta tällaiselle pääosin istuen töitä tekevälle tyypille pata on tällaisenaan just passeli.

Sanoin, että kvinoapata kuuluu niihin ruokiin, jotka syntyvät kuiva-ainekaapin aarteista. Totta se on. Kannattaa muistaa myös pari muuta säilykepurkkiruokaa: Vege tikka masala ja kookos-tomaattikeitto. Tämä kolmikko kannattaa pitää mielessä!

Ja jos kvinoa ei vielä kuulu kaappisi vakiovarustukseen, kannattaa se sinne lisätä. Siitä syntyy tällaisen risottomaisen ruoan lisäksi erinomainen lisäke riisin sijasta ja myös salaattiin kvinoa tuo ruokaisuutta. Muuten kvinoa on aivan iisi raaka-aine, mutta se kannattaa muistaa huuhdella hyvin lämpimällä vedellä, jotta hienoinen kitkeryys häviää. Huuhtelun jälkeen kvinoa vain keitetään.

Resepti

Tomaattinen kvinoa-papupata

2–3 annosta

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl savupaprikajauhetta (mieto)
rouhaisu mustapippuria
2 dl kvinoaa
400 g tomaattimurskaa
1 1/2 dl vettä
1 rkl punaviinietikkaa
noin 200 g (1 tlk) valmiiksi keitettyjä mustapapuja
1 tl suolaa
1 tl sokeria, hunajaa tai agavesiirappia

lisäksi
avokadoa
kirsikkatomaatteja
tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna kattilassa öljy, kuullota sipulisilppuja keskilämmöllä muutama minuutti.

Lisää mausteet ja pyörätä sekaisin, jotta mausteet lämpiävät. Lisää tomaattimurska, vesi, etikka, valutetut mustapavut sekä suola ja sokeri. Huuhtele kvinoa huolellisesti lämpimällä vedellä. Valuta ja lisää kattilaan.

Sekoita ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia eli kunnes kvinoa on kypsää. Maista ja säädä tarvittaessa suolaisuuden, makeuden ja happamuuden suhdetta. Tarjoa lisäksi avokadoa, kirsikkatomaatteja ja tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria.

Similar Posts

7 Comments

  1. Vuosien aikana olen tehnyt kvinoapataa tällä reseptillä useita kertoja, taas palasin tutun reseptin ääreen. 🙂 ehdottomasti lempparikvinoaruokani!

  2. Kyyyylläääää! Näkisin helposti meidät tämän padan äärellä.

  3. Moikka! Kiitos, kvinoapata on kyllä mahtava ruoka!
    Ja sulla on upea blogi!!

  4. Näyttääpä herkulliselta! pitääkin kokeilla joku päivä! 🙂 käy kurkkaamassa myös mun blogi kokkipojankeittiossa.blogspot.fi

  5. Kiitos jälleen mielenkiintoisen erilaisesta ruokaideasta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.