| | | |

Halloumipasta

Halloumipasta tuoksuu huumaavan herkulliselle ja maistuu ihanalle. Pasta valmistuu alle puolessa tunnissa!

Halloumipasta on valkoisella syvällä lautasella. Kierrepasta, halloumikuutiot, uunissa paahdetut tomaatit ja basilikanlehdet ovat ihana yhdistelmä. Pöytäliina on ruudullinen.

Tässä pastassa parasta on helppous: halloumi ja tomaatit paahdetaan uunissa sillä aikaa kun pasta kiehuu. Sellaista vaivatonta ja arkeen helposti sujahtavaa ruoanlaittoa!

Uunissa kuutioidusta halloumista tulee reunoiltaan paahteisen napakkaa ja tomaateista meheviä – yhdistelmä on al denteksi keitetyn pastan kanssa erinomainen. Tärkeää on laittaa tomaattien ja halloumin kanssa uuniin reilusti öljyä, mieluiten oliiviöljyä, sillä pehmenneiden tomaattien kanssa öljy muodostaa pastalle täydellisen kastikkeen.

Sekaan voi laittaa myös viipaloitua valkosipulia, jos valkosipuli kuuluu suosikkien listalle. Valkosipulin ohuet siivut kannataa piilottaa tomaattien alle öljykylpyyn, jotta ne eivät kärvenny uunissa vaan pysyvät sopivan pehmeinä sekä rakenteeltaan että maultaan.

Uunin jälkeen sekaan silputaan vielä basilikaa sekä halutessasi tuoretta, mietoa chiliä. Mieto chili tuo ruokaan enemmän syvyyttä kuin tulisuutta, joten suosittelen kokeilemaan sitä, vaikka et niin chilin poltteesta pitäisikään (poista huolella siemenet ja siemenkiinnikkeet, vahvin tulisuus on niissä).

Laita halloumipasta ruokalistalle ja kokeile myös näitä vaivattomia arjen taklaajia:

RESEPTI

2–3 annosta

  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • huiskaus omenaviinietikkaa (noin 1–2 tl)
  • hieman sormisuolaa
  • 1–2 valkosipulinkynttä viipaleina
  • 150–200 g halloumia
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • hieman mustapippuria
  • tuoretta chiliä (voi jättää pois)
  • noin 180 g pastaa (+ hieman keitinvettä)
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Laita uunivuokaan tomaatit, öljy, etikka, suola ja halutessasi valkosipulinkynnet. Yritä laittaa valkosipulinkynnet tomaattien alle, jotta ne eivät pala.
  3. Paista 10 minuuttia.
  4. Lisää kuutioitu halloumi ja sekoita hieman, jotta halloumi saa öljyä pintaansa.
  5. Paista toiset 10 minuuttia.
  6. Keitä pasta al denteksi. Säästä muutama rkl keitinvettä.
  7. Sekoita tomaatti-halloumiseos ja pasta. Lisää basilika silputtuna, hieman mustapippuria myllystä, halutessasi tuoretta chili renkaina tai silppuna sekä hieman keitinvettä.
  8. Sekoita hyvin anna tomaattien muussautua. Tarjoa heti.

Instagramista löydät Kokkipottilan nimellä @kokitjapotit – tule mukaan!