| |

Kuukauden viini: Borgogno Barbera d’Alba

Borgogno Barbera d’Alba on täyteläinen punaviini, joka tuo terveisiä Italiasta.

Borgogno Barbera d'Alba punaviini. Viiniä kaadetaan lasiin.

Italialainen punaviini on aika usein valintani, kun kaipaan syviä, suunmyötäisiä makuja ja toimivaa ruokaviiniä. Juuri sellainen viini on tämä kuukauden viiniksi valittu Giacomo Borgogno & figli -viinitilan Barbera d’Alba.

Vielä muutama viikko sitten viini oli minulle uusi. Minulla on nimittäin sellainen tapa, joka on luultavasti sinullakin: Osan tosi usein samoja tuttuja viinejä. Sitä kun helposti tarttuu niihin samoihin, hyväksi todettuihin ruoan kylkiäisiin. Ei siinä mitään huonoa ole!

Mutta nyt kaipasin uutta ja hyvää, karitsalle ja muille pääsiäisen juureville ruoille toimivaa punaviiniä. Laitoin viestiä Ostroferian Jenny Kurkelalle, joka vastaa Oulun parhaan ravintolan viineistä (ja muista juomista) ja on aivan mielettömän osaava viinitaituri ja ruoan ja viinin yhdistelijä.

Jenny suositteli Borgognon Barbera d’Alba -viiniä ja kertoi viinistä näin:

Barbera on monelle tuntematon rypäle, vaikkakin se on yksi viljellyimmistä rypäleistä Italiassa. Kulttitalo Giacomo Borgogno & Figlin Barbera d’Alba tulee Italian pohjoisosasta, Piemontesta, joka on tunnetuimpia Barberan viljelyalueita.

Tässä viinissä on kaikki mitä Barbera parhaillaan on: syvää tummaa marjaisuutta, vähän tammen tuomaa ryhdikkyyttä ripauksella hapokkuutta. Viini kannattaa nauttia noin 18-asteisena. Parhain keino tämän lämpötilan saavuttamiseksi on laittaa viini reiluksi puoleksi tunniksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

Viini sopii mainiosti esimerkiksi jogurttileivän päälle kootulle aterialle, jossa on lammasta tai karitsaa, paahdettuja juureksia, hieman vihreyttä ja jogurttinen kastike. Ja taatusti viini toimii myös tuhdimman pataruan parina – kokeile vaikka helppoa chorizopataa. Muut pääsiäisen parhaat reseptit löydät tuhdista koontipostauksestani.

MIKÄ? Borgogno Barbera d’Alba 2019

HINTA? 18,99€

MISTÄ? Alkon hyllyvalikoimasta (hyvä saatavuus)

Tutustu myös näihin herkullisiin Kokkipottilan kuukauden viineihin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.