Pääsiäisen parhaat reseptit
Pääsiäisen parhaat reseptit löydät tästä jutusta. Luo hurmaava pääsiäisen menu helpoilla luotto-ohjeilla!
Pääsiäinen on kevään herkullisin ruokajuhla. Se on sopiva sekoitus perinteisiä ruokia, kevään ensimmäisiä makuja ja vuosittain vaihtuvia suosikkeja. Koska perinteet eivät ole aivan yhtä vahvoja kuin jouluna, voi juhlamenun kanssa iloitella enemmän.
Kevään aloittava juhla ajoittuu talven ja kevään kynnykselle, joka näkyy myös ruokavalinoissa: Pääsiäisenä kaivataan jo kepeää ja raikkaita kevättä, jota tuovat parsa, salaatit ja sitruunaiset reseptit. Samalla eletään kuitenkin vielä myös tuhtien ruokien aikaa – pataruoat ja liharuoat ovat monen pääsiäismenu suosikkeja. Kokosin alle pääsiäisen parhaat reseptit!
Pääsiäismenu ilman lammasta
Moni vannoo pääsiäisenä lampaan nimeen, mutta ihana ja monipuolinen herkkupöytä onnistuu tietenkin mainiosti myös ilman lihaa.
- Paras parsarisotto tai sitruunarisotto sopii pienenä annoksena alkuruoaksi. Reilumpi annos on täydellinen pääruoka.
- Sitruunaiset gnocchit valmistuvat nopeasti pannulla ja maistuvat vaikkapa salaatin kanssa
- Lähi-idän pata onnistuu hyvin vegenä tai lihapatana
- Vege-rendang on aivan järjettömän hyvää. Tee maustetahna etukäteen niin ruoka valmistuu nopeasti.
- Täytetyt munakoisot ovat upea ja unohtumaton kasvisruoka täynnä makua
- Tomaatti-fenkolivuoka fetajuustolla (ikisuosikkini)
- Helppo parsa-pekonipiirakka on ihana alkuruoaksi, lounaaksi salaatin kanssa tai iltapalaksi.
Pääsiäisen liharuoat
Jos mietinnässä on liharuoka pääsiäisen kruunuksi, on helppo lammaspaisti varma valinta. Kokosin alle lammaspaistin lisäksi myös muita herkullisia reseptejä.
- Helppo lammaspaisti
- Kanarendang – se paras kanapata
- Sitruunaista dijonkanaa – yhden astian ruoka
- Lihapullapelti valmistuu yhdessä astiassa. Voit tehdä lihapullat vaikka karitsan jauhelihasta – ruoka on myös helppo muuntaa vegeksi vaikka kaupan valmiilla pullilla
- Intialainen curry on mausteisten ruokien ystävän valinta pääruoaksi
- Chorizopata on helppo ja maistuva ruoka, joka valmistuu vähän kuin itsestään
- Jogurttileivät voi täyttää vaikkapa lammaspaistin jämillä, paahdetuilla kasviksilla ja jogurttikastikkeella. Kahden raaka-aineen leivät sopivat myös curryn tai chorizopadan kanssa.
Pääsiäisen parhaat salaatit ja lisukkeet
Pääsiäisenä salaateista ja lisukkeista saa pöytään raikkautta ja runsautta. Yhdistä muutama salaatti ja ihana lounas on valmis! Kaikki reseptit sopivat myös pääruoan lisukkeeksi.
- Parsa-uunifetasalaatti
- Paahdettu munakoiso-kikhernesalaatti
- Paahdettua parsaa fetakastikkeella
- Tabbouleh-salaatti kvinoalla
- Gochujang-kukkakaali
- Täydellinen tomaatti-mozzarellasalaatti
- Kukkakaali-kurkkusalaatti
- Nopea varhaiskaalisalaatti
- Rosmariiniperunat
Ja mitä olisi ruokajuhla ilman jälkkäreitä ja leivonnaisia! Tässä tulevat pääsiäisen parhaat reseptit – jälkiruoka edition!
- Mangovaahto – nopea ja helppo jälkkäri
- Täydellinen sitruuna-marenkipiiras
- Helpot sitruunakeksit – valmista 15 minuutissa!
- Itse tehty Kinder-suklaa
- Limettiposset suklaamunassa
- Matcha-sitruunaposset
- Sitruuna-ricottakakku mantelijauhoilla
- Dalgona-jäätelö
Herkullista pääsiäistä! Muista laittaa seurantaa Instagramissa @kokitjapotit – siellä on myös helppo laittaa viestiä, jos resepteistä on jotain kysyttävää.