Matcha-sitruunaposset

Kermasta, sokerista ja sitruunasta valmistettu sitruunaposset eli sitruunavanukas kuuluu lempijälkkäreihini. Yhtä lailla possetin voi tehdä limetistä – lopputulos on aivan yhtä ihana. Raikkaus yhdistettynä kermaisuuteen on jälkkärin vetovoiman salaisuus. Helppous tuo bonuspisteitä. Terveellisyyspisteitä suosikkijälkiruoalleni ei ropise, mutta olen melko varma, että nekin pisteet nousevat huikeisiin lukuihin, kun neljänneksi ainesosaksi lisätään terveysvaikutuksistaan tunnettu matcha, japanilainen vihreä tee.

Matcha tuo possetiin myös kauniin vihreän värin. Jos sokerina käyttää valkoista sokeria, on väri heleä, mutta me tykkäämme käyttää possetissa intiaanisokeria, jolloin väri on murretumpi. Hennosti maistuva vihreä tee ja toffeinen intiaanisokeri ovat mainioita yhdessä sitruunan kanssa. Vadelmat kuuluvat lisäkkeistä suosikkeihimme.

Resepti

Matcha-sitruunaposset
4 annosta

3 dl kuohukermaa
n. 1 dl sokeria tai intiaanisokeria
1 tl matcha-jauhetta
3/4 dl sitruunamehua

vadelmia

Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Lämmitä liki kiehuvaksi ja anna sokerin sulaa. Lisää matcha-teejauhe ja vispilöi se kerman joukkoon huolellisesti. Sekoita joukkoon myös vasta puristettu sitruunamehu. Maista ja säädä makeutta tai happamuutta tarpeen mukaan.

Kaada neljään jälkiruokakulhoon tai lasiin, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Tarjoile esimerkiksi vadelmien kanssa.

_____