| | | |

Helpot sitruunakeksit

Helpot sitruunakeksit ovat valmiita vartissa. Sitruunaiset pikkuleivät sopivat ihanasti vaikka kevään juhlien buffaan tai pääsiäisen kahvipöytään.

Helpot sitruunakeksit ovat viipalepiparien raikkaita serkkuja. 

Leivinpaperin päällä olevat keksit on leikattu viipaleiksi. Päällä on ohuina viivoina valkosuklaata sekä pieniä, värikkäitä karkkirakeita. Kuva oikeassa laidassa on epätarkkana vihreitä kasveja.

Sitruunan kuoriraasteesta sekä sitruunamehusta raikkautta saavat nopeat keksit tehdään samalla tavalla kuin viipalepikkuleivät: taikina painellaan tai kaulitaan kapeaksi levyksi, paistetaan ja viipaloidaan vielä lämpimänä. Jäähdyttyään nopeat ja helpot sitruunakeksit saivat ylleen valkosuklaaviiruja sekä pikkuruisia suklaarakeita.

Huomaa, että taikina leviää jonkin verran uunissa, joten tee taikinalevystä kapeampi kuin toivot keksien olevan. Noin viiden sentin levyisestä taikinalevystä tulee paistamisen jälkeen noin kahdeksan senttiä pitkiä viipalepikkuleipiä.

Kokeile myös näitä herkullisia pikkuleipiä, jotka sopivat sekä juhliin että arjen iloksi:

Helpot sitruunakeksit ovat viipalepiparien raikkaita serkkuja. Leivinpaperin päällä olevat keksit on leikattu viipaleiksi. Päällä on ohuina viivoina valkosuklaata sekä pieniä, värikkäitä karkkirakeita. Kuva oikeassa laidassa on epätarkkana vihreitä kasveja.

Helpot sitruunakeksit

Helpot sitruunakeksit valmistuvat vartissa! Superhelppoja ja superhyviä!
Esivalmistelu5 minutes
Kypsennys10 minutes
Valmistusaika15 minutes
Annokset: 30 kpl

Raaka-aineet

  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl vaaleaa siirappia (tai vaahterasiirappia)
  • 1 sitruunan kuori hienona raasteena
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1/4 tl suolaa
  • muutama pala valkosuklaata
  • pieniä karkkeja tai nonparelleja

Tee näin

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Pese sitruuna (luomu) ja raasta kuori hienolla raastinterällä.
  • Purista sitruunasta tarvittava määrä mehua.
  • Sekoita pehmeä voi, sokeri ja siirappi.
  • Lisää sitruunan kuoriraaste sekä sitruunamehu. Sekoita.
  • Mittaan kuivat aineet ja lisää voi-sokeriseokseen.
  • Sekoita jauhoseos kosteiden ainesten joukkoon nopeasti. Älä vaivaa, sekoittaminen riittää.
  • Jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan ja pyöritä paloista leivinpaperille/pellille mahtuvat pötköt.
  • Taputtele tai kaulitse pötköt litteiksi levyiksi (paksuus noin 1/2 senttiä).
  • Paista 175-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia eli kunnes reunat ovat saaneet hieman kullanruskeaa sävyä.
  • Leikkaa levyt viipaleiksi heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä.
  • Sulata valkosuklaa ja laita suklaa esimerkiksi pieneen minigrip-pussiin. Leikkaa kulmaan pieni kolo ja pursota viiruja keksien päälle. Lisää koristeet.

Tule mukaan inspiroitumaan Kokkipottilan Pinterestiin!