Kreikkalainen perunasalaatti
Kreikkalainen perunasalaatti yhdistää upealla tavalla Välimeren makuja klassiseen kirkkaaseen perunasalaattiin. Tämä on super hyvää!
Perunasalaatti on loistava lisäke grilliruoille, kalalle tai vaikka nakeille. Se on täydellinen lisä myös juhlapöytään tai vaikka illanistujaisiin, sillä yksikin ruokaisa salaatti tekee kokonaisuudesta tuhdimman. Tai ehkä tarjoat salaatin osana muita Välimeren makuja – kata silloin pöytään myös ainakin tzatzikia.
Tämä kreikkalainen perunasalaatti on niin sanottu kirkas perunasalaatti eli se valmistuu ilman majoneesia. Kastike saa raikkautta ja happoa omenaviinietikasta ja täyteläisyyttä oliivi- tai rypsiöljystä. Suolaa perunasalaattiin tulee oliiveista, kapriksista ja fetajuustosta, joten suolan lisäämisen kanssa kannattaa olla maltillinen.
Kokeile myös näitä ruokaisia salaatteja:
Kreikkalainen perunasalaatti
Raaka-aineet
- 800 g kiinteitä perunoita
- 2 rkl oliiviöljyä
- hieman suolaa
- 1 keskikokoinen punasipuli
- vajaa kourallinen oliiveja
- 2-3 rkl pieniä kapriksia (+ loraus lientä)
- kourallinen hienonnettua oreganoa (tai esim. lehtipersiljaa tai tilliä)
- 100-150 g fetaa (myös vegefeta käy)
kastike
- 1/2 dl valkoviinietikkaa tai punaviinietikkaa
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 tl Dijon-sinappia
- 1/2 tl mustapippuria rouheena
- hieman suolaa
Tee näin
- Kuumenna uuni 220 asteeseen.
- Pese ja lohko perunat. Sekoita sekaan öljy ja suola.
- Paista perunoita lohkojen koosta riippuen 20-30 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin ja ovat kypsiä.
- Viipaloi ohuelti tai hienonna sipuli, hienonna tai puolita oliivit (poista tarvittaessa kivet). Hienonna myös oregano
- Sekoita kastike.
- Kun perunat ovat valmiit, kaada kastike vielä lämpimien perunoiden joukkoon ja anna jäätyä. Näin perunat imevät itseensä parhaiten makua.
- Sekoita perunat ja muut ainekset. Maista ja säädä suola ja happo tarvittaessa kohdilleen.
- Voit halutessasi jättää hieman fetaa ja yrttejä päälle laitettavaksi.