Munakoiso-kvinoasalaatti harissakastikkeella
Munakoiso-kvinoasalaatti hurmaa ruokaisuudellaan ja maukkaudellaan. Salaatti sopii kevyeksi lounaaksi tai lisäkkeeksi. Ehkä teet tätä salaattia vaikka pääsiäispöytään?

Munakoiso-kvinoasalaatissa yhdistyy monta suosikkiani: Pohjalla oleva babypinaatti tuo salaattiin vihreää voimaa ja raikkautta. Keitetty kvinoa, joka pitää muuten erinomaisesti nälkää, maustuu ihanalla harissakastikkeella. Samainen kastike marinoi myös paahdetut munakoison viipaleet. Päällimmäiseksi salaattiin tulee rouskuvia ja raikkaita granaattiomenan siemeniä sekä tuoretta lehtipersijlaa tai korianteria.
Harissa on yksi lempi maustetahnoistani. Sen lempeä potku antaa ruokiin syvyyttä – reilummalla kädellä annosteltuna myös tulisuutta. Olen koonnut harissaa sisältävät ruoat harissa-tunnisteen alle, joten löydät tahnalle monta käyttötapaa helposti.
Katso harissa-maustetahnaa sisältävät reseptit

Munakoiso-kvinoasalaatti sopii erinomaisesti lisäkkeeksi vaikkapa lihalle tai no, oikeastaan mille vaan. Salaatti on myös ihana osana buffet-pöytää. Lounaaksi salaatti riittää ainakin kahdelle.
Tutustu myös näihin mainioihin ruokaisiin salaatteihin:
- Paahdettu kreikkalainen salaatti
- Kukkakaali-kikhernesalaatti
- Tortellinisalaatti
- Tabbouleh-salaatti kvinoalla

Munakoiso-kvinoasalaatti harissakastikkeella
Raaka-aineet
- 2 munakoisoa
- suolaa
- noin 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl kvinoaa
- 2 dl vettä (tai pakkauksen ohjeen mukaan)
- noin 70 g babypinaattia
- 1 granaattiomenan siemenet
- tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria
Harissakastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1–2 rkl harissatahnaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 2–3 tl hunajaa (tai sokeria)
- suolaa
Tee näin
- Leikkaa munakoiso vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi.
- Ripottele viipaleiden päälle suolaa ja anna olla noin puolisen tuntia.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Kuivaa munakoisot ja sivele niille öljyä.
- Paista munakoisoviipaleita noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä.
- Huuhtele kvinoa huolellisesti kuumalla vedellä ja keitä kypsäksi
- Sekoita kastike. Maista ja säädä makua tarvittaessa. Sitruunalla saat lisää hapokkuutta, hunajalla pyöreyttä.
- Marinoi munakoisot noin puolella kastikkeesta. Sekoita toinen puolikas kvinoan joukkoon. Maista kvinoaa ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.
- Taistele granaattiomenan siemenet irti kuoresta parhaaksi katsomallasi tavalla.
- Laita tarjoiluastiaan ensin pinaatti, sitten kvinoa, marinoidut munakoisot, granaattiomenan siemenet sekä tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria.