Jogurttileivät
Jogurttileivät valmistuvat kahdesta raaka-aineesta ja ripauksesta suolaa. Tee, täytä ja nauti – täydellistä.

Erilaiset ohuet leivät kuuluvat moneen ruokakulttuuriin. Yhtäällä ovat tortillat, toisaalla rotit, injerat ja naanleivät. Koti-Suomessa ohuita leipiä kutsutaan yleensä rieskaksi.
Tyypillistä ohutleiville on, että taikinassa ei ole käytetty kohotusainetta, ja leivät paistetaan nopeasti kuumalla levyllä, pannulla, parilalla, kivellä tai uunin arinalla.
Jogurttileivät, joihin todella tarvitaan vain jogurttia ja jauhoja (+ hieman suolaa), voi paistaa kuivalla paistinpannulla – samalla tavalla paistamalla tulee myös parhaat itse tehdyt naanleivät. Tietysti leivät voi paistaa myös grillissä tai muurikalla. Pääasia on, että ohuet leivät paistetaan kuumassa ja riittävän nopeasti. Näin leivän sisus jää meheväksi, mikä takaa myös ohutleivän taipuisuuden.

Jogurttileivät voi täyttää melkein millä tahansa ruoalla. Usein laitan tarjolle jotain paahdettuja kasviksia, jogurttikastiketta tai kasviksista tehtyä tahnaa, salaattia kuten tabboulehia, lihaa, katkarapuja tai paistettua tofua, ehkä vähän fetaa. Täytettävät jogurttileivät sopivat mainiosti myös jämäruokien piilopaikaksi.
Kokeile helppojen leipien kanssa vaikkapa näitä reseptejä:
- Tabbouleh-salaatti kvinoalla
- Paahdettua parsaa fetakastikkeella
- Helppo lammaspaisti
- Savustettu munakoisotahna

Helpot jogurttileivät
Raaka-aineet
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- noin 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- noin 1/2 tl suolaa
Tee näin
- Sekoita maustamattoman jogurtin sekaan jauhot ja suola.
- Lisää jauhoja tarvittaessa. Jauhojen määrä riippuu jogurtin paksuudesta.
- Taikina saa jäädä hieman tahmeaksi, mutta löysästä taikinasta on haastava tehdä leipäsiä.
- Taputtele hyvin jauhotetulla alustalla leivät (noin 6 kpl) ohuiksi, noin puolen sentin paksuisiksi leiviksi.
- Kuumenna pannu.
- Paista kuumalla ja kuivalla pannulla leivät molemmin puolin kunnes leipä on saanut väriä ja taikinamaisuus on poistunut.