• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Grillaus Leivät & sämpylät Leivonta

Jogurttileivät

Jogurttileivät valmistuvat kahdesta raaka-aineesta ja ripauksesta suolaa. Tee, täytä ja nauti – täydellistä.

Jogurttileivät ovat ohuita leipiä, jotka valmistuvat kahdesta raaka-aineesta. päällimmäinen leipä on taitettu kahtia.

Erilaiset ohuet leivät kuuluvat moneen ruokakulttuuriin. Yhtäällä ovat tortillat, toisaalla rotit, injerat ja naanleivät. Koti-Suomessa ohuita leipiä kutsutaan yleensä rieskaksi.

Tyypillistä ohutleiville on, että taikinassa ei ole käytetty kohotusainetta, ja leivät paistetaan nopeasti kuumalla levyllä, pannulla, parilalla, kivellä tai uunin arinalla.

Jogurttileivät, joihin todella tarvitaan vain jogurttia ja jauhoja (+ hieman suolaa), voi paistaa kuivalla paistinpannulla – samalla tavalla paistamalla tulee myös parhaat itse tehdyt naanleivät. Tietysti leivät voi paistaa myös grillissä tai muurikalla. Pääasia on, että ohuet leivät paistetaan kuumassa ja riittävän nopeasti. Näin leivän sisus jää meheväksi, mikä takaa myös ohutleivän taipuisuuden.

Jogurttileivät ovat pinossa. Kuva on lähikuva. Päälimmäinen leipä on taitettu.

Jogurttileivät voi täyttää melkein millä tahansa ruoalla. Usein laitan tarjolle jotain paahdettuja kasviksia, jogurttikastiketta tai kasviksista tehtyä tahnaa, salaattia kuten tabboulehia, lihaa, katkarapuja tai paistettua tofua, ehkä vähän fetaa. Täytettävät jogurttileivät sopivat mainiosti myös jämäruokien piilopaikaksi.

Kokeile helppojen leipien kanssa vaikkapa näitä reseptejä:

  • Tabbouleh-salaatti kvinoalla
  • Paahdettua parsaa fetakastikkeella
  • Helppo lammaspaisti
  • Savustettu munakoisotahna
Jogurttileivät

Helpot jogurttileivät

Kahden raaka-aineen jogurttileivät maistuvat voilla siveltynä tai täytettyinä.
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys15 mins
Annokset: 6 kpl

Raaka-aineet

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • noin 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • noin 1/2 tl suolaa

Tee näin

  • Sekoita maustamattoman jogurtin sekaan jauhot ja suola.
  • Lisää jauhoja tarvittaessa. Jauhojen määrä riippuu jogurtin paksuudesta.
  • Taikina saa jäädä hieman tahmeaksi, mutta löysästä taikinasta on haastava tehdä leipäsiä.
  • Taputtele hyvin jauhotetulla alustalla leivät (noin 6 kpl) ohuiksi, noin puolen sentin paksuisiksi leiviksi.
  • Kuumenna pannu.
  • Paista kuumalla ja kuivalla pannulla leivät molemmin puolin kunnes leipä on saanut väriä ja taikinamaisuus on poistunut.

Seuraathan jo Kokkipottilaa Instagramissa?


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Munakoiso-kvinoasalaatti harissakastikkeella
Next Post: Pääsiäisen parhaat reseptit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT