Sitruunajuustokakku
Sitruunajuustokakku on kaikkien juhlien suosikki! Raikas ja täyteläinen kakku valmistuu muutamasta raaka-aineesta. Tee tätä ja hurmaannu!
Parhaat kakut kestävät aikaa ja juhlia. Niitä tehdään uudelleen ja uudelleen, juhlista toisiin. Tämä sitruunajuustokakku on juuri sellainen herkku.
Klassinen hyydytettävä juustokakku saa pohjakseen keksimurupohjan. Voit tehdä pohjan digestiiveistä tai esimerkiksi bastogne-kekseistä. Valitse keksiksi tarvittaessa keksipohjaan gluteeniton vaihtoehto.
Sitruunatäyte on täydellinen yhdistelmä raikkautta ja makeutta. Sitruunaisuutta tulee sekä sitruunan kuoriraasteesta (keltainen osa) että sitruunamehusta. Sokerina kakussa on tomusokeri, jonka hienojakoisuus on just sopiva samettisiin, moussemaisiin täytteisiin.
Kakun voi koristella rennosti marjoilla ja syötävillä kukilla tai pikkutarkemmin vaikka pursotuksilla tai marjojen, syötävien kukkien, macaronien ja kauniiden karkkien yhteensointuvalla yhdistelmällä.
Muista myös nämä ihanat kakut kevään ja kesän juhliin:
- Täydellinen suklaamousse-täytekakku
- Mangokakku – klassikkokakku vegaanisesti
- Minttusuklaajuustokakku
- Suklaajäädykekakku eli Nina Lincolnin kakku
Sitruunajuustokakku
Välineet
- irtopohjavuoka
Raaka-aineet
pohja
- 180 g digestive-keksejä tai muita keksejä
- 75 g voita tai margariinia
täyte
- 4 liivatetta
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl tomusokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 dl sitruunamehua
- 3 dl kuohukermaa
- marjoja, syötäviä kukkia tai karkkeja koristeeksi
Tee näin
- Hienonna keksit tehosekoittimessa tai vaikka muovipussissa kaulimella murskaten.
- Sulata voi ja yhdistä voisula keksimuruihin.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin (18 cm vuoka) ja painele keksimassa tasaisesta vuoan pohjalle.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Raasta pestyn (luomu)sitruunan kuori (keltainen osa) pienellä terällä ja purista sitruunasta mehu.
- Sekoita tuorejuustoon sitruunankuoriraaste ja tomusokeri.
- Vaahdota kerma.
- Nostele kerma tuorejuustoseokseen ja sekoita varovasti mutta huolellisesti.
- Kuumenna sitruunamehu ja lisää sekaan puristellut, pehmenneet liivatelehdet.
- Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kakkumassan sekaan.
- Maista ja tarkasta makeus ja sitruunaisuus. Säädä nopeasti tarvittaessa lisäämällä hieman tomusokeria tai sitruunamehua.
- Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja peitä huolellisesti kelmulla.
- Laita tekeytymään jääkaappiin yön yli.
- Poista vuoka varovasti ja koristele kakku ennen tarjoilua.
Vinkit!
- Valitse gluteenittomat keksit, jos haluat kakusta gluteenittoman.
- Vaihtamalla tuorejuuston vegaaniseen vaihtoehtoon (esim. Mö Dreamy) ja kuohukerman kaurakermaan (esim. Oddlygood, 2,5 dl) saat kakusta maidottoman.
- Kakusta tulee näyttävän korkea, jos teet sen 18 senttiä halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Hieman suuremassa vuoassa kakusta tulee matala, mutta yhtä maukas.
Joko seuraat Kokkipottilaa Pinterestissä? Tule inspiroitumaan?