• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Kakut Leivonta

Täydellinen suklaamousse-täytekakku

Täydellinen suklaamoussekakku on valloittava yhdistelmä moussea ja mehevää suklaakakkupohjaa.

Täydellinen suklaatäytekakku

Täydellinen suklaakakku on tuhdin suklainen ja täyteläinen olematta kuitenkaan lainkaan tunkkainen. Sellainen kakku, jota ottaa ihan pienen palan, mutta pala osoittautuukin maultaan suureksi. Tämä suklaamousse-täytekakku on juuri sellainen.

Kakkupohjien välissä paksuna kerroksena oleva suklaamousse tekee suklaakakusta hämmentävästi – ja hämäävästi – kevyen oloisen. Ihan kevyttä kamaa mousse ei tietenkään ole, eihän parhaat mousset koskaan ole kevyitä. Kakun rakenne on ihana, kun moussen samettisuus kohtaa napakankosteat pohjat. Kakku suorastaan sulaa suuhun. Ja pohjan päälle sivelty mustikkahillo antaa sopivasti särmää ja sävyä.

Kakkureseptin jakaminen blogissa ei ollut alunperin suunnitelmissani, mutta Instagramissa kakku ihastutti teitä siinä määrin, että huomasin täydellisen suklaakakun reseptille olevan tarvetta. Resepti on siskoni luomus, minä olen ollut lähinnä kannustus- ja kulhojenkaavintajoukoissa. Ne on kuulkaas kakkuhommissa aivan erityisen hyvät joukot.

Kakun pohja on hyväksi todettu Annin uunissa suklaakakkupohja, joka toimii erinomaisesti myös gluteenittomana. Pieniä muutoksia reseptissä on: öljynä tässä on ihan tavallista rypsiöljyä ja vanilja-aromin sijaan vaniljasokeria. Pohja on paistettu yhdessä isossa irtopohjavuoassa (halk. noin 28 cm) kahden pienemmän vuoan sijaan.

Täyte on sellainen best ever -suklaamousse, jossa on paljon suklaata, kermaa ja tuorejuustoa. Ja kun nämä ihanuudet yhdistetään, on kokonaisuus on ihan älyttömän hyvä. Ehkä paras suklaakakku ikinä!

Kokeile myös näitä Kokkipottilan leivonnaisia:

  • Maailman parhaat mokkapalat
  • Glögijuustokakku
  • Suklaajäädykekakku eli Nina Lincolnin kakku
  • Minttusuklaajuustokakku

Resepti

Täydellinen suklaamousse-täytekakku

noin 20 annosta

pohja

  • 4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 4 dl sokeria
  • 3 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl maitoa
  • 3/4 dl rypsiöljyä
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kuumaa kahvia tai kuumaa vettä

suklaamousse

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 6 dl kermaa
  • 400 g tummaa suklaata


hillo

  • 250 g mustikoita 
  • 1 1/4 dl hillosokeria


kostutus

  • noin 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

koristeluun

  • reilusti pensasmustikoita


  1. Keitä hillo etukäteen hillosokeripakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. 
  3. Sekoita kuivat aineet kulhossa. 
  4. Sekoita toisessa kulhossa maito ja kananmunat. 
  5. Lisää maito-munaseosta kuivien aineiden joukkoon vähitellen samalla sekoittaen. 
  6. Lisää myös kuuma vesi tai kahvi. 
  7. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan (noin 28 cm) ja paista noin 40 minuuttia.
  8. Sulata suklaa vesihauteessa. 
  9. Vatkaa kerma vaahdoksi. 
  10. Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin tuorejuusto ja sokerit. 
  11. Lisää tuorejuustoseokseen sulanut suklaa ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. 
  12. Yhdistä seos kermavaahdon kanssa.
  13. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Voit tasoittaa halutessasi uunissa helposti tulee “kumpua” ja kääntää kakkupohjan ylösalaisin, näin naked cakena tarjottavasta kakusta tulee kaikkein siistein. 
  14. Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Nosta yksi pohja vuokaan, kostuta, sivele mustikkahillolla ja lisää noin kolmannes suklaamoussesta. Toista. Nosta viimeinen kakkupohja toisen moussekerroksen päälle ja lusikoi loput (1/3) moussesta kakun päälle. 
  15. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään. Irroita kakku irtopohjavuoasta ja koristele reilulla määrällä pensasmustikoita.


7 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Sikke Sumarin sämpylät
Next Post: Mehevä neljän kerroksen omenapiirakka »

Reader Interactions

Comments

  1. Anni says

    17.2.2021 at 16:47

    Missä vaiheessa kakkupohjan rypsiöljy laitetaan, kun ei lue ohjeessa??

    Reply
  2. Inka Rantanen says

    1.2.2021 at 22:55

    Hei, oletteko itse testanneet pohjaa gluteenittomana? Useimmiten koostumus muuttuu ratkaisevasti jauhoa vaihtamalla, joten en uskalla tehdä, jollei joku todella ole ennalta toimivaksi testannut 🙂

    Reply
  3. Hanna says

    20.7.2020 at 22:30

    Olen tehnyt tätä ihanaa kakkua tällä reseptillä muutamaan otteeseen ja jakanut reseptiä yhtä monta kertaa eteenpäin. ☺️ Mitä luulet, onnistuisiko sama kakku valkosuklaisena versiona? Tuli tilaus tehdä ristiäiskakku ja tämä resepti tuli mieleen, toiveena vaan valkoinen värimaailma.

    Reply
  4. Greg Prosmushkin says

    29.8.2018 at 19:01

    Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    Reply
  5. Annin Uunissa says

    26.8.2018 at 14:58

    Täydellinen suklaakakku-resepti pitää aina jakaa <3 Ahh niin herkullinen tuo kuva!

    Reply
  6. Hannele says

    17.8.2018 at 18:31

    Mahtava kuulla!

    Reply
  7. Ida says

    13.8.2018 at 10:56

    Ihastelin tätä jo instassa! <3 Menee ehdottomasti testiin maidottomana versiona 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT