• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Jäätelöt Jälkiruoat Juhlat Kakut Kevään juhlat Leivonta

Suklaajäädykekakku eli Nina Lincolnin suklaakakku

Täydellinen suklaakakku, olkaa hyvät!

Suklaajäädykekakku eli Nina Lincolnin suklaakakku

Nina Lincolnin jäädytetyn suklaakakun resepti on julkaistu Suomessa jo kolmisenkymmentä vuotta sitten. Reseptin on tuonut Suomeen yhden lempitoimittajani, Hanna Jensenin, käly, joka oli ollut Nina Lincolnin perheessä aupairina. Tarinat vuosikymmeniä kulkeneiden reseptien takana ovat aina mielenkiintoisia ja tekevät ohjeesta aivan erityisen.

Jäädytetty suklaajuustokakku on kuin täyteläisen pehmeää jäätelöä tai jäädykettä. Suklaarouheen sijaan koristelin kakun pakkasesta otetuilla kotimaisilla vadelmilla ja granaattiomenan siemenillä. Ne tuovat kakkuun kaipaamaani raikkautta. Vadelmista voisi tehdä myös kastikkeen – toimiva vaihtoehto erityisesti silloin, kun kotimaisia marjoja ei ole tarjolla.

Kuvissa oleva kakku on tehty pieneen irtopohjavuokaan (halkaisija 18 cm). Pienessä vuoassa kakusta tulee näyttävän korkea, kakku, jota tulee otettua vahingossa aivan liian suuri pala. Yhtä hyvin leivonnassa voi käyttää suurempaakin vuokaa. 

Suklaajäädykekakku eli Nina Lincolnin suklaakakku

Suklaajäädykekakku eli Nina Lincolnin suklaakakku

Resepti

Nina Lincolnin jäädytetty suklaakakku

noin 10 annosta

pohja

  • 9 suurta grahamkeksiä tai noin 10 Bastogne-keksiä
  • noin 35 g voita

täyte

  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
  • 1 3/4 dl sokeria (150 g)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 2 1/2 dl kuohu- tai vispikermaa

päälle

  • vadelmia ja granaattiomenan siemeniä
  • (tai suklaarouhetta ja pekaanipähkinöitä)

  1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ylimääräinen paperi pois.
  2. Murusta keksit ja sekoita murun joukkoon sulatettu voi. 
  3. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Huom! Jos käytät pientä vuokaa, et tarvitse kaikkea keksipohjaa, noin 2/3 riittää.
  4. Sulata suklaa vesihauteessa. 
  5. Suklaan sulaessa sekoita tuorejuuston joukkoon noin puolet sokerista sekä vaniljasokeri. 
  6. Lisää seokseen kananmunan keltuaiset sekä jäähtynyt suklaasula.
  7. Vatkaa puhtaassa kulhossa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 
  8. Lisää vaahtoon vähitellen loppu sokeri samalla koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. 
  9. Yhdistä valkuaisvaahto käännellen suklaa-juustomassaan.
  10. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se täytteen joukkoon. 
  11. Kaada massa keksipohjan päälle. Peitä vuoka huolellisesti kelmulla ja/tai foliolla ja jäädytä pakastimessa vähintään yön yli.
  12. Ota kakku pakastimesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Lisää marjat tai muut valitsemasi koristeet.


10 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Juustofondue
Next Post: Vohvelikuuset »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    13.12.2015 at 10:08

    Kiitos, Riikka!
    Joulu on aina hyvä syy leipoa, eiks je.

    Reply
  2. Riikka says

    13.12.2015 at 09:37

    Ihan mielettömät kuvat ja varmasti myös mieletön kakku. Menee kokeiluun heti kun keksin (teko)syyn kakun leipomiseen.

    Reply
  3. Hannele says

    12.12.2015 at 05:52

    Se on juuri noin! Minä kaipaan aina täyteläisen ja kermaisen suklaakakun rinnalle jotain raikasta. Ja iso kasa marjoja saa kakun näyttämään aina ihan hullun hyvälle 🙂

    Reply
  4. Kaura says

    11.12.2015 at 22:37

    Oi! Ihanan näköinen. Marjat näyttävät päällä raikkailta, kompensoi varmaan makua hyvin.

    Reply
  5. Hannele says

    11.12.2015 at 20:29

    Vau! Onpa kiva kun kerroit muistosi, kiitos! Ihan mahtavaa.

    Reply
  6. sauvajyvänen says

    11.12.2015 at 19:40

    Oi, tämä on minun ylioppilaskakkuni 80-luvun lopulta. Tein näitä muistaakseni kolme isoa kakkua omiin ylioppilasjuhliin. Kakku sai aika paljon huomiota ja ennen kaikkea kehuja silloin. Paljon muistoja..

    Reply
  7. Hannele says

    11.12.2015 at 17:35

    Kiitos kommentistasi, AnniK!
    Tämä on oikea suklaanystävän toivekakku 🙂

    Reply
  8. Hannele says

    11.12.2015 at 17:34

    Kiitos, Maikki!
    Marjat tekevät aina kakulle ihmeitä.

    Reply
  9. AnniK says

    11.12.2015 at 17:26

    Kiitos ihanasta ohjeesta!

    Reply
  10. Maikki says

    11.12.2015 at 14:42

    Todella kaunis kakku ja upeita kuvia 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT