• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Kakut Leivonta

Suklaa-vadelma ice box -kakku

Kaupallisessa yhteistyössä Schär

Gluteeniton suklaa-vadelmakakku on juuri sellaista leipomista, josta pidän eniten: Raaka-aineet ovat yksinkertaiset, työvaiheita vähän ja kakun voi tehdä jääkaappiin hyvissä ajoin. Kakku on lisäksi helppo ja herkullinen, täydellinen tarjottava sekä kahvipöydässä että jälkiruokana. Tämä resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Schärin kanssa.

Ice box -kakun ideana on, että keksit ja pehmeän kermainen täyte saavat olla limittäin jääkaapissa kaikessa rauhassa, liittoutua yhteen ja muodostaa kahdesta yhden. Rapeat keksit imevät kosteutta täytteestä ja tekevät kekseistä juuri sopivan kakkumaista. Täyte taas tiivistyy niin, että se pysyy erinomaisesti kasassa ilman liivatetta. Yhdistelmästä tulee vastustamaton. Ja miten helpolla – kakku on jääkaapissa tekeytymässä vartissa, eikä raaka-aineita ole kuin kourallinen. Ice box -kakun on hyvä antaa olla jääkaapissa yön yli tai vähintään kuusi tuntia. Näin rakenteesta tulee hyvä.

Suklaa-vadelmakakku on siis vähän kuin juustokakku ilman liivatetta, kahdella keksikerroksella. Tummat ja muiden Schärin tuotteiden tavoinluontaisesti gluteenittomat Chocolate O’s -keksit sopivat raikkaan mascarpone-vadelmatäytteen kanssa yhteen erinomaisesti, mutta yhtä lailla kekseinä voi käyttää esimerkiksi vaaleampia mutta suklaapäälysteisiä Biscotti con cioccolato -keksejä.

Schär on italialainen yritys, joka tuottaa ainoastaan gluteenittomia tuotteita. Tuotteet ovat siis turvallisia – kontaminaatioriskiä ei ole edes tehtaalla. Yllä mainittujen keksien lisäksi olen testannut Schärin makeista kekseistä “kissankielikeksejä” eli savoiardi-keksejä, joilla saa autenttisen tiramisun luotua gluteenittomasti. Suolaisista kekseistä ehdottomia suosikkejani ovat Salti-suolakeksit.

Resepti 

Suklaa-vadelma ice box -kakku 

6–8 annosta 

pohja

8 kpl Schärin Chocolate O’s -keksejä

täyte

250 g mascarponea

2 dl vispi- tai kuohukermaa

2 1/2 dl vadelmia (pakaste tai tuore)

3/4–1 dl sokeria

8 kpl Schärin Chocolate O’s -keksejä

päälle

tuoreita vadelmia

Huomaa, että tämä resepti on suunniteltu pieneen, noin 16–18 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.

Vuoraa irtoipohjavuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna tehosekoittimessa pohjan keksit ja painele ne irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa mascarponesta ja kermasta pehmeä vaahto. Lisää soseutetut tai osin soseutetut vadelmat ja sokeri. Sekoita täyte. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Lado täytteen päälle keksejä, avaa osa kekseistä, jotta keksikerros riittää täyttämään täytteen. Levitä päälle toinen täytekerros.

Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli. Koristele vadelmilla.

_____

 Kaupallisessa yhteistyössä Schär


16 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Italialainen linssikeitto
Next Post: 5 ravintolavinkkiä Mauritiukselle »

Reader Interactions

Comments

  1. Unknown says

    5.8.2017 at 17:54

    hei, varmistelen onko todella niin, ettei keksipohjaan tule rasvaa ( niin kuin yleensä) ja täyte hyytyy jääkaapissa ilman liivatetta ?

    Reply
  2. Hannele says

    17.3.2017 at 08:12

    Just nyt tuntuu, että kevät on kauhean kaukana, kun taivaalta tuli 15 senttiä märkää nuoskaa.

    Uppoudun ehkä vaan hetkeksi näihin kuviin ja keväiseen tunnelmaan.

    Reply
  3. Hannele says

    17.3.2017 at 08:10

    Kiitos, Minna!

    Reply
  4. Hannele says

    17.3.2017 at 08:09

    Minäkin rakastan vadelmia!

    Kiitos, kakku on kyllä helppo ja herkku.

    Reply
  5. Johanna / Hellan ja viinilasin välissä says

    16.3.2017 at 09:47

    Ihanan simppeli ja herkullinen resepti! Keväinen <3

    Reply
  6. Minna - Ku ite tekee says

    16.3.2017 at 09:27

    Aivan ihana ohje!

    Reply
  7. Sirkku says

    16.3.2017 at 08:39

    Tosi kaunis, helppo ja herkullisen oloinen kakku. Rrrrakastan vadelmia!

    Reply
  8. Hannele says

    15.3.2017 at 20:39

    No ja heti tietty tuli kommenttia, että oli ihan tosi hyvää!

    Reply
  9. Hannele says

    15.3.2017 at 20:33

    Siskoni testasi tätä tänään esikoisen synttäreille. Jännityksellä odotan kommentteja 😀

    Reply
  10. Hannele says

    15.3.2017 at 20:32

    Tämä onkin helppo muuntaa sokerittomaksi!

    Reply
  11. Unknown says

    15.3.2017 at 20:16

    Onpa kiva idea tehdä kakku ja helppo resepti. Minun mieleen 🙂

    Reply
  12. Veera says

    15.3.2017 at 20:06

    Tällainen leivonta on kyllä munkin mieleen. Helppo on aina hyvä. 😀
    Voisinkin jotain tällaista testailla sokerittomana.

    Reply
  13. Hannele says

    13.3.2017 at 05:15

    Kiitos, Tiina!
    Helppo kakku tämä todellakin on. Ja ihanan raikas, just sellainen mistä kakuissa pidän (no kai kun ite tekee, hih).

    Oi, tiramisu <3

    Reply
  14. Tiina Garvey - Fanni ja Kaneli says

    10.3.2017 at 09:45

    Onpa herkullisen näköinen tapaus! Tosi ihanan ja vieläpä helponkin kuuloinen ohje. Täytyy kokeilla muuten noita tiramisukeksejäkin kun meillä tehdään usein tiramisua. Gluteeniton versio ehdottomasti kiinnostaa!

    Reply
  15. Hannele says

    9.3.2017 at 20:48

    Schärin keksejä olen ostanut ihan tavallisista marketeista (esim. K-supermarket, Citymarket). Usein ne löytyvät gluteenittomien tuotteiden osastolta.

    Reply
  16. Anonyymi says

    8.3.2017 at 18:04

    Mistä kaupasta näitä keksejä voi ostaa?

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT