Suklaamoussekakku browniepohjalla
Etsitkö täydellistä suklaakakkua? Suklaamoussekakku browniepohjalla on juuri sellainen kakku.
Kaupallisessa yhteistyössä K-supermarket
Kaltaiselleni ruoanrakastajalle ruokakauppa on vähän kuin kotikeittiön jatke. Se on paikka, jossa välillä käydään vain pikaisesti aivan kuten keittiössäkin. Välillä kauppaan raahaudutaan väsyneenä, joskus sinne mennään viipyilemään. Se, että lähellä on hyvä ruokakauppa, on minulle arjen luksusta. Siksi olin ihan superinnoissani, kun K-supermarket pyysi minua mukaan tähän kaupalliseen yhteistyöhön.
Meidän lähikauppa, kivenheiton päässä sijaitseva K-supermarket Toppila, on ihan loistava paikka. Palvelu on aina ensiluokkaista: Kauppiaspariskunta ja muu henkilökunta saavat asiakkaan tuntemaan itsensä tervetulleeksi, kotoiseksikin. Tervehdykset ja kiitokset kaikuvat, ja palvelutiskiltä mukaan saa asiantuntevia vinkkejä. Eikä ole mitenkään tavatonta, että hyllyjen välissä haahuilevalta asiakkaalta kysytään, mikä on hukassa tai miten voisi olla avuksi. Kaupassa on sellainen kyläkaupan tunnelma, vaikka ollaan muutaman kilometrin päässä Suomen viidenneksi suurimman kaupungin ytimestä.
Myös valikoima K-supermarket Toppilassa on erinomainen. Eihän tänne puoleen väliin Suomea kaikki uutuudet aivan kärkijoukoissa aina saavu, mutta laaja – ja koko ajan elävä – tuotevalikoima on maakunnan ehdotonta kärkeä. Se, että palveluja ja valikoimaa parannetaan koko ajan, on minusta aina erityisen hyvän kaupan merkki. Se kertoo, että kauppiaat ja muu henkilökunta tekevät työtänsä intohimolla – tyytyväisyys kun on usein kehityksen päätepiste.
Teen kolmenlaisia visiittejä ruokakauppaan. Kaameimpia ovat ne, jolloin kauppaan ryntään sudennälkäisenä. Luultavasti silloin liikkunkin kuin nälkäinen susi: nopeasti, sivuilleen vilkuilematta ja saalista etsien. Useimmiten susi tulee kaupasta ulos sushin kanssa. Lähikaupan sushitiski on pelastanut nälkäkiukulta lukemattomat kerrat.
Sitten on niitä kaikkein tavallisimpia kauppareissuja: Kasaan kärryyn valmiiksi suunniteltujen ruokien raaka-aineet. Kuljen tehokkaasti hyllyltä toiselle ja napsin tarvittavat tuotteet kärryyn. Kunnes yhtäkkiä huomaan innostuvani jostain tuotteesta, ja luovuus lähtee heti keulimaan. Niin kävi nytkin. Bongasin suklaahyllyllä Pirkan parhaat -sarjaan kuuluvat suklaakonvehdit. Suolakiteillä viimeistellyt karamelli-kohvehdin tummalla belgialaisella suklaalla johti ajatusketjuun, jonka lopputuloksen näet kuvissa. Konvehdeista lähteneestä ketjureaktiosta syntyi suklaakakku, vaikka minun piti kyllä kokkailla jotain ihan muuta.
Mutta joskus on ihan hyvä vähän hypätä tutun laatikon ulkopuolelle. Samaa hyppyhommaa tehdään Ruokareviirin laajentajat -realitysarjassa, jonka toisessa jaksossa Aamulypsyn Perälä, jiilihamies, ravistelee vähän reviiriään ja grillaa jättirapuja ja kokonaista entrecotea. Jos sarja ei sinulle vielä tuttu, suosittelen kurkkaamaan. Ruokareviirin laajentajat -sarjan reseptiikka vaikuttaa myös tosi kiinnostavalta, ainakin jättirapuja maustevoilla aion kokeilla.
Suklaakakusta tuli muuten ihan mielettömän hyvää. Jos kakkuhommat onkin minulla vähän reviirin rajoilla kulkemista, koristelussa menin tutulla kaavalla – jos niitä idean alkulähteenä toimineita konvehteja ei siis lasketa. Kasa marjoja saa kaikki kakut näyttämäään a i n a hyvältä.
RESEPTI
Suklaamoussekakku brownie-pohjalla
noin kahdeksalle
pohja
- 50 g voita
- 75 g tummaa suklaata
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 3/4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
- 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
suklaamousse
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- 250 g mascarpone-juustoa
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunan valkuaista
- 200 g tummaa suklaata
koristeeksi
- suklaakohvehteja
- marjoja
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Valmista pohja. Sulata voi kattilassa. Ota kattila hellalta ja sulata voisulassa suklaa.
- Lisää kananmuna ja sekoita voimakkaasti.
- Lisää sokeri ja suola sekä keskenään sekoitetut jauhot ja kaakaojauhe.
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Pingota leivinpaperin irtopohjavuoan (20–22 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele tarvittaessa reunoja.
- Kaada taikina vuokaa ja paista 12–15 minuuttia. Jäähdytä.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
- Lisää mascarpone ja sekoita.
- Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen ja vatkaa kunnes vaahto on napakkaa.
- Yhdistä kerma-tuorejuustovaahtoon.
- Sulata suklaa vesihauteessa ja kaada suklaa täytteen sekaan ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada mousse pohjan päälle.
- Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
_____
Ai millaisia ovat ne minun kolmannenlaiset kauppareissut? Riittääkö, jos kerron, että silloin joku henkilökunnasta usein kysyy hymyillen: Moi taas, mitäs vielä unohtui?