Päärynä-chiavanukas

Aamupala on päivän tärkein ateria, sanotaan. Vaikka en aivan allekirjoitakaan väitettä, siitä olen samaa mieltä, että hyvällä aamiaisella päivä lähtee käyntiin erinomaisella buustilla.

Tuorepuurot ja chiavanukkaat ovat siitä mainioita aamupaloja, että ne on tehtävä valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä iltana – mitä vähemmän aamutokkuraisena on puuhaa sitä parempi. Päärynä-chiavanukas on simppeli, muutaman raaka-aineen aamupala, jonka saa kasaan illalla jo vähän unisenakin. Aamulla sitten vaan kourallinen marjoja tai hedelmiä päälle ja kahvikuppi toiseen käteen.

Soseutetun päärynän tilalle voi laittaa ihan mitä tahansa soseutettua marjaa tai hedelmää. Tetroissa myytävät soseet, jotka ovat vain sitä itseään, ovat olleet vuosikausia suosikkejani. Syön niitä sellaisenaan ja jogurtin kanssa, käytän jälkkäreissä ja tuorepuuroissa. Ja näissä vanukkaan kaltaisissa aamupaloissa.

RESEPTI

Päärynä-chiavanukas

kahdelle

1 dl maustamatonta jogurttia
2 dl päärynäsosetta (esim. Bonne)
2–3 rkl chiasiemeniä
tilkka sitruunamehua
makeutusta oman maun mukaan

päälle
marjoja ja/tai päärynää

Laita kaikki ainekset purkkiin tai kulhoon ja sekoita huolellisesti. Anna tekeytyä yön yli. Viimeistele marjoilla tai hedelmillä.