• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Illanistujaiset Leivonta Piirakat

Helppo parsa-pekonipiirakka

Suolainen piirakka parsa-pekonitäytteellä – täydellistä!

Helppo parsa-pekonipiirakka

Suolaisista piirakoista helpoin on rustiikkinen galette, johon kuuluu rosoiset reunat ja sopivasti rento piirakan muoto. Galette on ihana myös siksi, että piirakkavuokaa ei tarvita lainkaan. Taikina kaulitaan pellille, täytteet ladotaan päälle ja taikinan reunoja hieman käännetään. 

Parsa-pekonipiirakasta tulee mehevä, kun parsojen ja melkein rapeaksi paistetun pekonimurun alle piilottaa kourallisen juustoraastetta, joka sekoitetaan ranskankermaan. Muuta ei tarvita. Tämän helpompaa suolaista piirakkaa ei olekaan!

Jos muuten pidät enemmän sellaisesta parsapiirakasta, jossa on kermainen munamaito, tutustu tähän parsa-pecorinopiirakkaan, joka sekin on ihanaa. Ja kun innostut leipomaan galetteja, kokeile ihmeessä tätä loistavaa antipasti-galettea. Suolaisista piirakoista muita suosikkejani ovat tomaattipiirakka, poropiirakka ja tacopiirakka. Myös suolaiset muffinsit ovat ihania.

Parsaresepteistä kannattaa lisäksi muistaa ainakin nämä:

  • paras parsarisotto
  • parsa-uunifetasalaatti
  • paahdettua parsaa fetakastikkeella

Helppo parsa-pekonipiirakka

Esivalmistelu15 mins
Kypsennys30 mins
taikinan tekeytyminen1 hr
Valmistusaika1 hr 45 mins

Raaka-aineet

pohja

  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl ruisjauhoja tai spelttiä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita
  • 2 rkl ranskankermaa tai maustamatonta jogurttia

täyte

  • 150–170 g pekonia
  • kourallinen juustoraastetta esim. emmental
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • noin 3 rkl ranskankermaa
  • noin 300 g vihreää tankoparsaa
  • Huiskaus oliiviöljyä ja sormisuolaa

Tee näin

  • Nypi taikinan kuivat aineet sekä voi murumaiseksi seokseksi.
  • Lisää ranskankerma tai jogurtti ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  • Kääri taikina kelmuun ja laita tekeytymään jääkaappiin.
  • Leikkaa pekoni pieneksi.
  • Paista pekoni pannulla keskilämmöllä melkein rapeaksi.
  • Sekoita juustoraaste ja ranskankerma. Mausta ripauksella suolaa sekä mustapippurilla.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Kaulitse taikina leivinpaperille noin 25 cm kokoiseksi ympyräksi.
  • Levitä juustoraasteseos taikinan päälle. Jätä reunoille muutama sentti tilaa.
  • Laita päälle pekoni.
  • Käännä piirakan reunoja hieman kohti keskustaa. Tilkitse repeämät.
  • Poista parsoista puisevat kannat.

Vinkit!

Mikäli olet tarkka parsojen kypsyyden kanssa, paista galettea ensin 10–15 minuuttia ilman parsoja ja lisää parsat vasta sen jälkeen. Piirakka paistuu kypsäksi 25–30 minuutissa.

Seuraathan jo Kokkipotteja Instagramissa!


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Täydellinen sitruuna-marenkipiiras
Next Post: Korvasienipasta »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT