Ravintola Ostroferia, Oulu

Tämä postaus on päivitetty 11/2020.

Minulta kysytään usein ravintolasuosituksia Ouluun. Tämä postaussarja kertoo, missä Oulussa kannattaa syödä.

Yksi suosikkiravintolani Oulussa on Ostroferia. Neljä vuotta sitten Oulun keskustaan avattu ravintola tarjoaa upeita makuja, loistavia viinejä ja ainutlaatuisen tunnelman.

Jennyllä ja Jussilla on poikkeuksellinen kyky luoda ravintolaan kiireettömyyden ja levollisuuden tunnelma. Tunnelma, jollaista en ole kokenut missään muualla. Vaikka ravintola olisi viimeistä paikkaa myöten täynnä, ei kiireen tuntu ylety asiakkaisiin.

Sekä salissa että keittiössä työskentevät taiturit pysähtyvät kerta kerran jälkeen kohtaamaan, katsovat syvälle silmiin ja ovat pöydän ääressä hetken vain sinua ja seuralaisiasi varten. Monesti puhutaan aidosta ja kohtaavasta palvelusta. Ostroferiassa sitä todella saa. Kuin olisi ystävien luona kylässä.

Ostroferia on ravintola, jossa menu vaihtuu tiuhaan. Menu saattaa olla samanlainen vain päivän tai kaksi, sillä se muuttuu sesongin ja saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan. Ravintola luottaa Oulun lähikulmilla tuotettuun ruokaan – ainoastaan juusto tulee kauempaa, Lohjalta, ja viinit Euroopan parhailta viinialueilta. 

Etiketti-lehden haastattelussa Jussi kutsuu ravintolaansa superlähiravintolaksi. Ostroferia onkin super ihan millä tahansa mittarilla arvioituna. Ruoka on raaka-aineita kunnioittavaa, raikasta ja aina loistavaa, superia sanoisin.

Ostroferiassa on tarjolla upea menu, joka piirtää loistavan makukaaren kevyistä alkuruoista pääruokien kautta jälkiruokiin. Menu on kokonaisuus, jossa osaset on mietitty tarkkaan ja annokset ovat tasapainoisia, makuhermoja hurmaavia elämyksiä.

Viinivalikoima on Ostroferiassa mielenkiintoinen ja Jennyn viinisuosituksiin kannattaa todella luottaa. Menun rinnalla voi nauttia viinipaketin tai alkoholittoman juomapaketin, jossa rakkaus ruoan ja juoman yhdistämiseen näkyy yhtä intohimoisesti kuin viinin ja ruoan yhdistämisessäkin.

Ruokaa voisi luonnehtia rennoksi fine dining -ruoaksi. Se on intohimolla ja pieteetillä valmistettua, mutta annokset ovat varsin suoraviivaisia. Ammattitaito on uutettu makuihin, ei tekniikoilla kikkailuun. Ostroferian keittiö tarjoaa juuri sitä mitä hyvältä illallisravintolalta haen: makuja, joihin en ikinä yltäisi kotona, sielua hivelevää raikkautta tai umamisuutta ja sielua hyväileviä makuyhdistelmiä.

Intohimo ruokaan ja raaka-aineisiin näkyy Ostroferiassa kaikessa tekemisessä. Keittiössä muun muassa tehdään kaikki ravintolassa käytettävät maitotuotteet tilamaidosta (A2) itse: Smetana, voi, kotijuusto, kondensoitu maito tai jäätelö – kaikki on separoitu, hapatettu tai valmistettu siellä missä ravintolan muutkin maagiset maut luodaan.

Ostroferia on oikea ravintola sinulle, joka nautit laadukkaasta ruoasta ja arvostat huolella valmistettuja annoksia. Sinulle, joka pidät hyvistä viineistä, ehkä natu-viineistäkin. Ostroferia on myös sinulle, joka haluat tätä kaikkea ilman valkoisia pöytäliinoja tai pönötystä.

Ostroferia

Isokatu 13, Oulu

p. +358 10 5249550

Avoinna to–la. Pöytävaraus on välttämätön.

Oulun ravintolat -postaussarjassa tutustutaan oululaisiin ravintoloihin ja kahviloihin. Paikkoihin, joissa tykkään itse käydä, ja joita suosittelen Ouluun saapuville tutuille.

Kurkkaa sarjan muut postaukset: