| |

Kaalipata aasialaisilla mausteilla

Kaalipata raikastuu aasialaisilla mausteilla. Ihana arkiruoka onnistuu myös vegenä.

Nopeiden arkiruokien sarja jatkuu tänään tuunatulla ikiklassikolla: kaalipata goes Aasia. Sekä valmistustapa että mausteet tulevat kaukaa idästä, sillä nopeasti wokissa valmistetussa ruoassa maistuvat inkivääri ja suolaisuutta tuova kalakastike. Ja niin kuin kaikki arjentaklaajat, tämäkin ruoka on pöydässä puolessa tunnissa.

Vegeversion ruoasta saa vaihtamalla jauhelihan Härkikseen tai soijarouheeseen. Härkis sopii pataan siltään, rapeuta sitä kuumalla pannulla hetki – aivan kuin ruskistaisit jauhelihaa. Soijarouheelle täytyy sen sijaan tehdä vähän temppuja, jotta siitä tulee hyvä.

Tämä on tärkein muistaa: Soijarouhetta käytettäessä on hyvä olla reilukätinen mausteiden kanssa, muuten ruoka ei maistu juuri pahvia paremmalle. Laita pannulle öljy, sipulisilput, inkivääri ja rouhe, sekoita ja lisää soija (sekä kalakastike, jos käytät sitä) ja neljä desiä kasvislientä. Voit myös lisätä mausteita oman maun mukaan. Kun neste on imeytynyt soijarouheeseen, lisää kaali. Sekoita ja maista, kaipaako ruoka lisää mausteita. Noin 2 dl soijarouhetta vastaa 400 grammaa jauhelihaa.

Alla kuitenkin resepti lihaisaan versioon. Voit käyttää ruoassa mitä tahansa jauhelihaa. Lampaanlihakin tykkää itämaisista mausteista. Kaksi edellistä arjentaklaajaa löydät täältä:

Kaalipata aasialaisilla mausteilla

Kaalipata on klassikko, joka saa nyt potkua aasialaisista mauista. Ihanaa!
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys15 mins
Valmistusaika25 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 1 keskikokoinen varhaiskaali
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2–3 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
  • 1 rkl soijaa
  • 2 rkl kalakastiketta (voit korvata myös soijalla)
  • hieman chilikastiketta
  • limetinlohkoja
  • tuoretta korianteria

Tee näin

  • Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kuorittu valkosipuli, inkivääri ja sipuli.
  • Kuumenna wokissa öljy.
  • Lisää ja ruskista jauheliha.
  • Lisää kaali ja sipulit.
  • Wokkaa kuumalla pannulla pari minuuttia.
  • Lisää inkivääri ja mausteet.
  • Sekoita ja wokkaa vielä pari minuuttia.
  • Maista ja säädä makua tarvittaessa.
  • Tarjoa limetinlohkojen ja tuoreen korianterin kanssa.

_____

Näitä kaalireseptejä suosittelen:

10 Comments

  1. Kun pannu on tosi kuuma, ei kaalin tarvitse kuin käydä siinä sen verran, että se lämpiää ja saa vähän paahteisuutta. Ihana tuo viimeinen kysymys 🙂 Ei tämä sillä tavalla kaalilta tuoksu kuin vaikka perinteinen kaalikeitto. Eli ehkä kokeiluun?

  2. Meillä on yksi erityisen kaalikammoinen (minä) ja toisetkin enemmän tai vähemmän vierastavat. Siis kaalisalaatista tykkään ja vain pikkuisen lämmitettynä, mutta kaalilaatikko tai kaalikeitto… ei, ei, ei. Tämä taitaa olla siinä rajoilla. Makumaailmaltaan kuulostaa herkulta muuten, mutta mitenköhän pehmeäksi kaali tuossa ehtii ? "Tuoksuuko" kaalilta jo ?

  3. Aina joskus tulee tehtyä kaalipataa, mutta miksei näinkin. Kiva lisä vähän erilaiset mausteet!

  4. Minä tykkään kyllä kaalilaatikostakin, mutta ymmärrän yskäsi – kaali on parempaa minunkin mielestä nopeasti kuumalla pannulla wokattuna. Rakenne säilyy niin upeana!

  5. Tällainen pikaversio voisi maistua myös minulle. Perinteinen kaalilaatikko/-pata ei kuulu minun suosikkiruokien joukkoon, mutta tällainen nopeasti wokattu kaaliruoka varmaan uppoisi minuunkin.

  6. Kaalipata on niin hyvää ja varsinkin äidin tekemä 😀 Tälläinen pikaversio sopii juuri minullekin.

  7. Minulla ei ole lapsuudessa ollut kaalikammoa. Tai sitten sitä vaan söi, kun ei ollut vaihtoehtoja. Tarjolla sitä on nimittäin ollut aina ja paljon 😀 Muistan, että herkkuani oli rouskutella kaalia raakana.

  8. Samoissa 'hommissa' täällä eli kaalia ja jauhelihaa pikaisesti pannulla – jo toista kertaa. Niin herkullista ja nopsemmin valmista kuin kaalilaatikko. kaali on kyllä käsittämättömän hyvää, lapsena en tosin sitä tajunnut.. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti