• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Aasialaiset ruoat Arkiruoka Liharuoat

Nopea arkiruoka: kaalipata goes Aasia

Nopeiden arkiruokien sarja jatkuu tänään tuunatulla ikiklassikolla: kaalipata goes Aasia. Sekä valmistustapa että mausteet tulevat kaukaa idästä, sillä nopeasti wokissa valmistetussa ruoassa maistuvat inkivääri ja suolaisuutta tuova kalakastike. Ja niin kuin kaikki #arjentaklaaja’t, tämäkin ruoka on pöydässä puolessa tunnissa.

Kun aloitin pari viikkoa sitten nopeiden arkiruokien postaussarjan, sain heti paitsi kannustavia tykkäyksiä myös nipun toiveita ruokiin liittyen. Ihan loistavaa! Yksi toivoi paljon vegeruokia, toinen jauheliharuokia, kolmas maidottomia ruokia. Myös gluteenittomuus, broileriruoat, keitot ja perinteisten ruokien uudet maut saivat kannatusta. Aivan kaikkia yllä mainittuja toiveita aasialainen kaalipata ei täytä, mutta tämä tuunattu perinneruoka on maidoton, gluteeniton (kun käytät gluteenitonta soijaa) ja tehty monen perheen arjen pelastajasta – tai kirouksesta – jauhelihasta.

Vegeversion ruoasta saa vaihtamalla jauhelihan Härkikseen tai soijarouheeseen. Härkis sopii pataan siltään, rapeuta sitä kuumalla pannulla hetki – aivan kuin ruskistaisit jauhelihaa. Soijarouheelle täytyy sen sijaan tehdä vähän temppuja, jotta siitä tulee hyvä. Tämä on tärkein muistaa: Soijarouhetta käytettäessä on hyvä olla reilukätinen mausteiden kanssa, muuten ruoka ei maistu juuri pahvia paremmalle. Laita pannulle öljy, sipulisilput, inkivääri ja rouhe, sekoita ja lisää soija (sekä kalakastike, jos käytät sitä) ja neljä desiä kasvislientä. Voit myös lisätä mausteita oman maun mukaan. Kun neste on imeytynyt soijarouheeseen, lisää kaali. Sekoita ja maista, kaipaako ruoka lisää mausteita. Noin 2 dl soijarouhetta vastaa 400 grammaa jauhelihaa.

Alla kuitenkin resepti lihaisaan versioon. Voit käyttää ruoassa mitä tahansa jauhelihaa. Lampaanlihakin tykkää itämaisista mausteista. Kaksi edellistä arjentaklaajaa löydät täältä:

  • Nopea linssikeitto
  • 10 minuutin tomaattikeitto

Resepti

 

 

 

Nopea jauheliha-kaaliwokki

4 annosta

1 keskikokoinen kaali (noin 500 g)

400 g jauhelihaa

1 rkl öljyä

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

2–3 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna

1 rkl soijaa

2 rkl kalakastiketta (voit korvata myös soijalla)

(hieman chilikastiketta)

tarjoiluun

limetinlohkoja

tuoretta korianteria

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kuorittu valkosipuli, inkivääri ja sipuli. 

Kuumenna wokissa öljy. Lisää ja ruskista jauheliha. Lisää kaali ja sipulit. Wokkaa kuumalla pannulla pari minuuttia. Lisää inkivääri ja mausteet. Sekoita ja wokkaa vielä pari minuuttia. Maista ja säädä makua tarvittaessa. Tarjoa limetinlohkojen ja tuoreen korianterin kanssa.

_____

Näitä kaalireseptejä suosittelen:

  • Kokkipottilan arkiston korealainen kaalisalaatti
  • Makua kotoa: Perinteinen kaalilaatikko
  • Tiskivuoren emäntä: kaali-jauhelihakeitto
  • Vaimomatskuu: Oluttölkkikaali


10 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Mustikkapaistos eli mustikkamukava
Next Post: Paahdettu kukkakaali & persijaöljy »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    27.8.2017 at 20:44

    Kun pannu on tosi kuuma, ei kaalin tarvitse kuin käydä siinä sen verran, että se lämpiää ja saa vähän paahteisuutta. Ihana tuo viimeinen kysymys 🙂 Ei tämä sillä tavalla kaalilta tuoksu kuin vaikka perinteinen kaalikeitto. Eli ehkä kokeiluun?

    Reply
  2. Hannele says

    27.8.2017 at 20:42

    Mausteet tuovat kyllä mahtavan säväyksen ruokaan!

    Reply
  3. Mina says

    27.8.2017 at 12:52

    Meillä on yksi erityisen kaalikammoinen (minä) ja toisetkin enemmän tai vähemmän vierastavat. Siis kaalisalaatista tykkään ja vain pikkuisen lämmitettynä, mutta kaalilaatikko tai kaalikeitto… ei, ei, ei. Tämä taitaa olla siinä rajoilla. Makumaailmaltaan kuulostaa herkulta muuten, mutta mitenköhän pehmeäksi kaali tuossa ehtii ? "Tuoksuuko" kaalilta jo ?

    Reply
  4. minni says

    27.8.2017 at 08:11

    Aina joskus tulee tehtyä kaalipataa, mutta miksei näinkin. Kiva lisä vähän erilaiset mausteet!

    Reply
  5. Hannele says

    24.8.2017 at 19:04

    Minä tykkään kyllä kaalilaatikostakin, mutta ymmärrän yskäsi – kaali on parempaa minunkin mielestä nopeasti kuumalla pannulla wokattuna. Rakenne säilyy niin upeana!

    Reply
  6. Hannele says

    24.8.2017 at 19:02

    Äitin kaaliruoat <3

    Reply
  7. Pullahiiri/Taru says

    24.8.2017 at 14:50

    Tällainen pikaversio voisi maistua myös minulle. Perinteinen kaalilaatikko/-pata ei kuulu minun suosikkiruokien joukkoon, mutta tällainen nopeasti wokattu kaaliruoka varmaan uppoisi minuunkin.

    Reply
  8. Peggy says

    24.8.2017 at 11:35

    Kaalipata on niin hyvää ja varsinkin äidin tekemä 😀 Tälläinen pikaversio sopii juuri minullekin.

    Reply
  9. Hannele says

    24.8.2017 at 05:39

    Minulla ei ole lapsuudessa ollut kaalikammoa. Tai sitten sitä vaan söi, kun ei ollut vaihtoehtoja. Tarjolla sitä on nimittäin ollut aina ja paljon 😀 Muistan, että herkkuani oli rouskutella kaalia raakana.

    Reply
  10. Mari says

    23.8.2017 at 19:36

    Samoissa 'hommissa' täällä eli kaalia ja jauhelihaa pikaisesti pannulla – jo toista kertaa. Niin herkullista ja nopsemmin valmista kuin kaalilaatikko. kaali on kyllä käsittämättömän hyvää, lapsena en tosin sitä tajunnut.. 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT