• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Aasialaiset ruoat Arkiruoka Kasvisruoat Ruokakulttuurit Salaatit

Härkis-larb eli mausteinen aasialainen vegesalaatti

Kaupallisessa yhteistyössä Verso Foodin kanssa

Larb on ruoka, joka vie sinut hetkessä tropiikkiin – ruokaisa salaatti on kaakkoisaasialaisten makujen täydellinen yhdistelmä. Nopea Härkis-larb on mahtava vegeruoka sekä arkena että juhlissa.

Härkis-larb eli mausteinen aasialainen vegesalaatti

Ihastuin aikoinaan larb-salaattiin yhden Kaakkois-Aasian matkan jälkihuumassa. Matkalla olin syönyt niin tulista larbia, että tunsin sen vielä seuraavanakin päivänä, jos tiedätte mitä tarkoitan. Kotona mausteiden tasapaino oli omalle suulle parempi, ja rakkaus larbiin oli syntynyt.

Tasapaino onkin tärkeä asia; se takaa huumaavan makunautinnon. Kaakkoisaasialaisen ruoan koukuttavuus perustuukin juuri perusmakujen hienovaraisesti säädettyyn balanssiin. Larb tehdään usein kanan, naudan tai possun jauhelihasta, mutta minä pidin #härkispäivä‘n ja tein vege-larbin. Postauksen lopussa on paitsi resepti myös kilpailu, muista kurkata!

Minä tykkään, että larbin kanssa on tarjolla jotain raikasta tai selkeää makua, vaikka kaukana idässä larb tarjotaankin usein ihan siltään. Rapean salaattipedin päälle lusikoitu mausteinen Härkis® on ihanaa, mutta yhtä lailla se toimii vaikka riisin kanssa tai salaatinlehteen käärittynä suupalana.

Härkis-larb eli mausteinen aasialainen vegesalaatti

Härkis-larb eli mausteinen aasialainen vegesalaatti

Härkis-larb syntyy noin vartissa, josta kaksi kolmasosaa heilutaan veitsen ja raastimen kanssa esivalmistellen. Esivalmistelut voi tietysti halutessaan tehdä etukäteen, jolloin larb on oikeaa pikaruokaa. 

Härkis, tuo arjen luottoratsuni, on kyllä todella mainio tuote. Eniten käytän Härkis® Originalia, joka on tämänkin reseptin runkona, mutta minusta Verso Food on onnistunut aivan erinomaisesti myös valmiiksi maustettujen tuotteiden kanssa. Pian aion laittaa testiin uuden indian curry -version. Härkis® on helppo tuote, kun haluaa vähentää lihan käyttöä, sillä tosi moni jauheliharuoka toimii härkäpapuvalmisteella erinomaisesti ilman muita muutoksia. Lihan vähentäminen on itse asiassa ihan helppoa: Kuha päättää, että tänään on#härkispäivä.


Härkis-larb eli mausteinen aasialainen vegesalaatti


KILPAILU

Voit voittaa mahtavan tuotepalkinnon (arvo noin 50€), kun kommentoit postausta ja kerrot, mikä Härkis-resepti on mielestäsi paras. Seuraa myös Versofoodia Instagramissa, siellä on paljon kasvisruokainspiraatiota! Voit osallistua kilpaluun 30.11.2018 saakka. Kilpailun tarkat säännöt löydät täältä.

Resepti

Härkis-larb

neljälle

  • 250 g (1 pkt) Härkis® Original
  • 1 ruukku rapeaa salaattia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1–2 tuore chilipalko (mieto)
  • 1 sitruunaruohon varsi (8 cm tyvestä)
  • 2 rkl nam pla -kalakastiketta 
  • 1 1/2 rkl limetin mehua
  • 1 limetin kuori ohuelti raastettuna
  • kourallinen tuoretta korianteria
  • puoli kourallista tuoretta minttua
  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Leikkaa noin 8 cm sitruunaruohon tyvestä, laita veitsi lappeelleen tyven päälle ja pamauta veitseä kämmenpohjalla. Sitruunaruohon rakenne rikkoutuu ja maut irtoavat paremmin.
  3. Hienonna myös chili (voit leikata osan chilistä myös renkaiksi ja säästää koristeluun).
  4. Raasta huolellisesti pestyn limetin kuoren vihreä osa pienellä raastimen terällä. 
  5. Purista limetin mehu.
  6. Kuullota sipulia ja valkosipulia miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää härkis, nosta lämpöä ja paista edelleen muutama minuutti.
  7. Mausta härkis chilillä, sitruunaruoholla, kalakastikkeella sekä limetin mehulla ja kuoriraasteella. Sekoita.
  8. Hienonna korianteri ja minttu, jätä muutama lehti kokonaisena koristeeksi. Sekoita yrtit härkiksen joukkoon.
  9. Revi salaatti tarjoiluastialle pediksi ja kumoa maustettu härkis salaatin päälle. Koristele chilillä ja yrteillä.


3 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Nopea arkiruoka: Linssibolognese
Next Post: Melanzane alla parmigiana eli italialainen munakoisovuoka »

Reader Interactions

Comments

  1. ilmaisetvedot.com says

    27.10.2018 at 11:07

    Larbia yrittänyt monta kertaa tehdä, mutta vaikka ruoka onkin kovin yksinkertainen niin silti sitä en ole oikein saanut onnistumaan. Täytyy kokeilla tällä reseptillä, mikäli saisi makumatkan muistoihin.

    Reply
  2. Jannna says

    20.10.2018 at 12:49

    Mun suosikki Härkis-resepti on juurikin tuo intialainen Härkis-curry! Nam!

    Reply
  3. anna s. says

    11.10.2018 at 11:53

    En ole itse koskaan käyttänyt vielä härkistä, mutta tuo härkis-larb näyttää ainakin hyvältä ja voisin kokeilla 🙂
    [email protected]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT