• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Keitot Ruokakulttuurit Tex mex -ruoat

Nopea meksikolainen kanakeitto

Meksikolaiset maut ovat olleet meidän keittiössämme tänä syksynä vahvasti läsnä. Ehkä mitään autenttisuuden juhlaa emme ole päässeet viettämään, mutta jos maut ovat samaan aikaan tuhteja ja raikkaita, sävyt syviä ja ruoka arkeen sopivan simppeliä valmistaa, on paketti just hyvä.

Ensimmäisellä kerralla kanakeitto syntyi niistä raaka-aineista, joita kaapissa oli. Olimme jo taipumassa noutoruokaan, kunnes päätin, että kai minä nyt jotain täältä taion. Ja simsalapim vaan. Vihanneslokerossa oli tuoretta kotimaista maissia – sitä on tänä vuonna syöty paljon – ja kuivakaapissa purkki mustapapuja ja kourallinen maissilastuja. Pakastimesta taas löytyi pari broilerin rintafilettä. Päälle laitettavat yrtit ja kasvikset ovat omaa satoa. Lopputuloksena oli keitto, joka jää varmasti elämään arkiruokalistallemme.

Täyteläisen maun lisäksi parasta on, että keitto valmistuu puolessa tunnissa. Broileri toimii keitossa hyvin, mutta lisäämällä toisen purkillisen mustapapuja, voi lihan jättää poiskin. Tomaatti ja avokado ovat keiton raikkaina lisäkkeinä loistava pari, eikä liemessä rapean ja suuhun sulavan pehmeän yhdistelmäksi tekeytyviä maissilastuja voi latoa keittoon liikaa.

Resepti

 

 

 

 

Meksikolainen kanakeitto

neljälle

ainesosat

1 keltasipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl öljyä

2 broilerin rintafilettä

noin 2 tl jeeraa eli juustokuminaa jauhettuna

1 1/2–2 tl (savu)paprikajauhetta 

3 rkl tomaattipyrettä

hieman tuoretta chiliä tai chilitahnaa

12 dl kasvislientä

2 maissintähkää (tai 1 pss pakastemaissia)

noin 200 g keitettyjä mustapapuja (säilyke)

1–2 tl hunajaa tai sokeria

noin puolikkaan limetin mehu

hieman suolaa

lisäksi 

tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

avokadoa ja/tai kirsikkatomaatteja

maissilastuja

ranskankermaa



valmistusohjeet

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Laita kattilaan öljy sekä sipulisilput. Kuullota keskilämmöllä muutama minuutti. Nosta lämpöä ja lisää kuutioidut broilerin rintafileet. Paista lihakuutioihin nopeasti hyvä pinta, lisää jeera, savupaprika, tomaattipyre sekä chili. Sekoita, jotta mausteet tarttuvat lihoihin. 

Lisää kasvisliemi sekä tähkästä leikatut maissinjyvät ja kypsät mustapavut valutettuina. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Mausta keitto limetin mehulla, pienellä määrällä hunajaa tai sokeria sekä suolalla. Tarjoa keiton kanssa tuoretta korianteria, avokadoa ja/tai kirsikkatomaatteja sekä maissilastuja ja halutessasi myös ranskankermaa.


_____




11 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Gluteeniton vispipuuro
Next Post: Paahdettu parsakaali aasialaisittain »

Reader Interactions

Comments

  1. Unknown says

    19.9.2016 at 17:30

    Tämä kuulostaa ruoalta, jota mun on pakko tehdä mökillä! Mausteista ja lämpöistä lohturuokaa kotoisista aineksista. kiitos taas inspiraatiosta.

    -Savusuolaa, Janica

    Reply
  2. Hannele says

    15.9.2016 at 13:42

    Parhaimmillaan palkitsevaa. Hyvistä raaka-aineista ei saa oikein tekemälläkään huonoa.

    Reply
  3. Hannele says

    15.9.2016 at 13:41

    Kuulostaa loistosuunnitelmalle!
    Minä aina suunnittelen tekeväni keittoja lounaaksi ja sitten huomaan syöväni kotilounaaksi kikherneitä 😀 Perus.

    Reply
  4. Hannele says

    15.9.2016 at 13:41

    Niin sopisikin!
    Kokeile ihmeessä 🙂

    Reply
  5. Hannele says

    15.9.2016 at 13:40

    Kotimainen maissi on ihan mieletön raaka-aine! Nyt sitä on ollut saatavavilla hyvin, edellisvuosina on joutunut hakemaan urakalla – tai kurvaamaan Kuopion torille, siellä sitä myy ihana Kaikontarha.

    Reply
  6. Hannele says

    15.9.2016 at 13:39

    Kiitos, Virpi!
    Juuri sellaista keitto olikin, syksyyn sopivaa.

    Reply
  7. Nanna says

    15.9.2016 at 10:20

    Simsalabim! Yksi parhaista ja palkitsevimmista ruuanlaittotavoista.

    Reply
  8. Anne / 52 weeks of deliciousness says

    15.9.2016 at 10:16

    Ai että miten herkullisen kuuloista! syön usein keittoja lounaaksi kotona, tämän laitan todo-listalle 🙂

    Reply
  9. Nanne - Elämää Koivurannassa says

    15.9.2016 at 08:20

    Nam! Minä olen haaveillut jo pitkään kanakeitosta ja tässä olikin mielenkiintoinen vaihtoehto! Ja sopisi tämä hyvin vaikkapa mexicolais-iltamiin alkupalaksi.

    Reply
  10. Riitta says

    15.9.2016 at 08:09

    Ihanan kuuloinen keitto! Kotimainen maissi on vienyt kieleni mennessään tänä vuonna lopullisesti, ihan huippuraaka-aine.

    Reply
  11. Virpi says

    15.9.2016 at 07:53

    Kuulostaa ihan täydelliseltä syksyruoalta! Tätä pitää tehdä lähiaikoina 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.