| |

Paahdettu parsakaali aasialaisittain

Parsakaali on yksi lempivihanneksistani. Ja ehdottomasti lempitapani valmistaa se – tai sekin – on paahtaminen. Uuni saa vihanneksista esiin aivan uusia, upeita makusävyjä, joista höyryttäen tai pannulla paistaen voi vain haaveilla.

Aasialaisittain maustettu parsakaali on loistava lisäke liha- tai kalaruoalle. Me olemme syöneet marinoitua parsakaalia paitsi lisäkkeenä myös kiinalaisen noutoruoan kanssa sekä sellaisenaan, tapasmaisina suupaloina. 

Paahtamisessa tärkeää on, että uuni on riittävän kuuma, jolloin kaalinpäiden ei tarvitse olla kauaa uunissa. Näin rakenne säilyy napakkana, mutta kaali saa reilusti paahteisuutta. Meidän ilmeisen tehokkaassa (mutta ihan tavallisessa) kiertoilmauunissa 225 astetta ja hieman alle kymmenen minuuttia on sopiva yhdistelmä. Kokeilemalla löydät omalle uunillesi parhaan lämpötilan ja paistoajan.

Huomaa, että noin puoli annosta maustekastiketta on hyvä lähtökohta parsakaalien marinoimiseen. Silloin parsakaalin oma maku pääsee vielä oikeuksiinsa. Loput kastikkeesta voit tarjota pöytämausteena, jolloin jokainen voi säätää mausteisuude määrää tai dipata kukkia kastikkeeseen.

Resepti

 

 

Paahdettu parsakaali aasialaisittain

noin neljälle

ainesosat

500 g parsakaalia

noin 1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä

2 rkl soijakastiketta

1 1/2 rkl riisietikkaa

1 tl hunajaa, sokeria tai agavesiirappia

1 rkl seesamiöljyä

noin 1 tl sriracha-kastiketta tai muuta chilikastiketta 

(seesaminsiemeniä) 

valmistusohjeet

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa parsakaali pienehköiksi paloiksi. Voit pieniä myös varren, mikäli se ei ole puumainen. Levitä parsakaalit leivinpaperin päälle pellille ja huiski päälle hieman öljyä. Paahda kuumassa uunissa noin 10 minuuttia eli kunnes parsakaalit ovat saaneet paahteista pintaa.

Valmista marinadi parsakaalien ollessa uunissa. Sekoita soijakastikkeen joukkoon etikka, hunaja, seesamiöljy sekä chilikastike. Sekoita. Levitä noin puolet kastikkeesta paahdettujen parsakaalien päälle ja säästä loput dippikastikkeeksi. Näin jokainen saa säätää mausteisuutta oman makunsa mukaan.

Tarjoa paahdettu parsakaali lisäkkeenä, alkuruokana tai tapasmaiseen tyyliin naposteltavana herkkuna.

_____

Pellavaliina on Balmuirin, saatu blogin kautta.

Katso myös nämä reseptit:

11 Comments

  1. Aah! Tällä saatiin lisättyä meidän perheen parsakaalin kulutus hyvin vähäisestä joka viikkoiseksi <3!

  2. Ajattelinkin juuri sua tänään kun laitoin parsakaalta vihreän iltapalasalaatin sekaan. Parsakaali <3

  3. Tänä kesänä parsakaali on ollut kyllä melko edullista täälläkin, ja kotimaista kaalia on ollut hyvin saatavilla. Nämä kaalit ostin REKO-torilta, ne oli poimittu samana aamuna – aika luksusta.

  4. Feta sopii minunkin mielestä parsakaalin ja broccoliinin kanssa aivan todella hyvin.

  5. Kiva kuulla, että tykkäät! Paahtaminen tekee parsakaalillekin ihmeitä.

  6. Parsakaali on minunkin herkkua,ja just vähän tuohon tapaan tykkään itsekin tehdä.Täällä oli keväällä sekä parsakaali että brokkolini niin edullista että molempia tuli uunissa paahdettua melkein viikottain.

  7. Parsakaali on yksi suosikkilisukkeistani! meillä on syöty tänä vuonna ennätysmäärät parsakaalia kun apukokkikin alkoi ymmärtää sen päälle 🙂 kokeillaan ehdottomasti tätä aasialaistakin versiota. Kesällä tykkäsin syödä raakana fetan ja vinegreten kanssa.

  8. Paahdettu parsakaali on kyllä ihanaa. Kiva idea maustaa se tällä tavoin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.