• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Aasialaiset ruoat Lisäkkeet Ruokakulttuurit

Paahdettu parsakaali aasialaisittain

Parsakaali on yksi lempivihanneksistani. Ja ehdottomasti lempitapani valmistaa se – tai sekin – on paahtaminen. Uuni saa vihanneksista esiin aivan uusia, upeita makusävyjä, joista höyryttäen tai pannulla paistaen voi vain haaveilla.

Aasialaisittain maustettu parsakaali on loistava lisäke liha- tai kalaruoalle. Me olemme syöneet marinoitua parsakaalia paitsi lisäkkeenä myös kiinalaisen noutoruoan kanssa sekä sellaisenaan, tapasmaisina suupaloina. 

Paahtamisessa tärkeää on, että uuni on riittävän kuuma, jolloin kaalinpäiden ei tarvitse olla kauaa uunissa. Näin rakenne säilyy napakkana, mutta kaali saa reilusti paahteisuutta. Meidän ilmeisen tehokkaassa (mutta ihan tavallisessa) kiertoilmauunissa 225 astetta ja hieman alle kymmenen minuuttia on sopiva yhdistelmä. Kokeilemalla löydät omalle uunillesi parhaan lämpötilan ja paistoajan.

Huomaa, että noin puoli annosta maustekastiketta on hyvä lähtökohta parsakaalien marinoimiseen. Silloin parsakaalin oma maku pääsee vielä oikeuksiinsa. Loput kastikkeesta voit tarjota pöytämausteena, jolloin jokainen voi säätää mausteisuude määrää tai dipata kukkia kastikkeeseen.

Resepti

 

 

Paahdettu parsakaali aasialaisittain

noin neljälle

ainesosat

500 g parsakaalia

noin 1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä

2 rkl soijakastiketta

1 1/2 rkl riisietikkaa

1 tl hunajaa, sokeria tai agavesiirappia

1 rkl seesamiöljyä

noin 1 tl sriracha-kastiketta tai muuta chilikastiketta 

(seesaminsiemeniä) 

valmistusohjeet

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa parsakaali pienehköiksi paloiksi. Voit pieniä myös varren, mikäli se ei ole puumainen. Levitä parsakaalit leivinpaperin päälle pellille ja huiski päälle hieman öljyä. Paahda kuumassa uunissa noin 10 minuuttia eli kunnes parsakaalit ovat saaneet paahteista pintaa.

Valmista marinadi parsakaalien ollessa uunissa. Sekoita soijakastikkeen joukkoon etikka, hunaja, seesamiöljy sekä chilikastike. Sekoita. Levitä noin puolet kastikkeesta paahdettujen parsakaalien päälle ja säästä loput dippikastikkeeksi. Näin jokainen saa säätää mausteisuutta oman makunsa mukaan.

Tarjoa paahdettu parsakaali lisäkkeenä, alkuruokana tai tapasmaiseen tyyliin naposteltavana herkkuna.

_____

Pellavaliina on Balmuirin, saatu blogin kautta.


11 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Nopea meksikolainen kanakeitto
Next Post: Tacopiirakka ruisleipäpohjalla »

Reader Interactions

Comments

  1. retupee says

    7.4.2021 at 16:44

    Aah! Tällä saatiin lisättyä meidän perheen parsakaalin kulutus hyvin vähäisestä joka viikkoiseksi <3!

    Reply
  2. Hannele says

    21.9.2016 at 07:07

    Oih, kiitos ajatuksesta! Se on aina hyvä.

    Reply
  3. Anne / 52 weeks of deliciousness says

    18.9.2016 at 18:49

    Ajattelinkin juuri sua tänään kun laitoin parsakaalta vihreän iltapalasalaatin sekaan. Parsakaali <3

    Reply
  4. Hannele says

    17.9.2016 at 20:44

    Tänä kesänä parsakaali on ollut kyllä melko edullista täälläkin, ja kotimaista kaalia on ollut hyvin saatavilla. Nämä kaalit ostin REKO-torilta, ne oli poimittu samana aamuna – aika luksusta.

    Reply
  5. Hannele says

    17.9.2016 at 20:42

    Feta sopii minunkin mielestä parsakaalin ja broccoliinin kanssa aivan todella hyvin.

    Reply
  6. Hannele says

    17.9.2016 at 20:41

    Suosittelen! Helpolla hyvä naposteltava tai lisäke.

    Reply
  7. Hannele says

    17.9.2016 at 20:41

    Kiva kuulla, että tykkäät! Paahtaminen tekee parsakaalillekin ihmeitä.

    Reply
  8. Jael says

    17.9.2016 at 17:26

    Parsakaali on minunkin herkkua,ja just vähän tuohon tapaan tykkään itsekin tehdä.Täällä oli keväällä sekä parsakaali että brokkolini niin edullista että molempia tuli uunissa paahdettua melkein viikottain.

    Reply
  9. Anne / 52 weeks of deliciousness says

    17.9.2016 at 15:31

    Parsakaali on yksi suosikkilisukkeistani! meillä on syöty tänä vuonna ennätysmäärät parsakaalia kun apukokkikin alkoi ymmärtää sen päälle 🙂 kokeillaan ehdottomasti tätä aasialaistakin versiota. Kesällä tykkäsin syödä raakana fetan ja vinegreten kanssa.

    Reply
  10. Siiri / Pilkettä-blogi says

    17.9.2016 at 13:31

    Kuulostaapa maukkaalta, pitää kokeilla joskus!

    Reply
  11. Mallaspulla says

    17.9.2016 at 12:42

    Paahdettu parsakaali on kyllä ihanaa. Kiva idea maustaa se tällä tavoin!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT