| |

Helppo kanakeitto

Helppo kanakeitto on todellinen arjen taklaaja. Keitto valmistuu reilussa vartissa ja on aivan erinomaista myös lämmitettynä.

Valkoisella lautasella on tomaattista kanakeittoa. Keitossa on myös maissia. Päällä on silputtua korianteria. Lautasen vieressä on sininen kankainen lautasliina.

Keitot ovat arkiruokien parhaimmistoa. Ne valmistuvat usein yhden astian taktiikalla ja melko nopeasti. Tässä kanakeitossa oikaistaan parissakin kohtaa, mutta maku on silti aivan ihana.

Helppo kanakeitto syntyy nimittäin kaupan palvelutiskin valmiiksi grillatusta kanasta, tuosta kiireen kaverista ja oikotiestä arkionneen. Lisäksi tarvitaan säilöttyjä kirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa ja purkkimaissia.

Kanakeitto on saanut innoituksensa Meri-Tuuli Väntsin ja Pipsa Hurmerinnan mainiosta Samassa liemessä -keittokirjasta, joka on yksi suosikeistani. Kirjassa kaupan grillattua broileria kutsutaan nimellä arkiruoan sankariraaka-aineeksi.

Arkea ajatellen myös nämä keitot on hyvä pitää mielessä:

Valkoisella lautasella on tomaattinen kanakeitto, jossa on myös maissia. Keiton päällä on silputtua korianteria.

Helppo kanakeitto

Helppo kanakeitto on nopea arkiruoka. Keitto sopii täydellisesti myös evääksi tai etäpäivän lounaaksi.
Esivalmistelu5 minutes
Kypsennys15 minutes
Valmistusaika20 minutes
Annokset: 4 annosta

Raaka-aineet

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 grillattua kanankoipea (tai 1/2 grillattu kana)
  • 400 g säilöttyjä kirsikkatomaatteja (tai tomaattimurskaa)
  • 6 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • noin 200 g makeaa maissia (säilyke)
  • mustapippuria
  • suolaa tarvittaessa
  • tuoretta korianteria tai persiljaa
  • hieman chiliä tai sitruunamehua

Tee näin

  • Hienonna kuoritut sipuli ja valkosipuli.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita muutama minuutti.
  • Irrota broilerin liha luista ja revi pienemmäksi.
  • Laita kattilaan broilerinliha, säilötyt kirsikkatomaatit, vesi (huuhtele tomaattipurkki) ja kasvisliemikuutio.
  • Lisää myös maissi ja mausteet.
  • Keitä kymmenisen minuuttia.
  • Lisää halutessasi hieman chiliä (esim. sriracha) tai sitruunamehua, jos haluat keittoon terävyyttä.
  • Tarkista suola ja liemen maku ja rouhi päälle mustapippuria.
  • Ripottele päälle silputtuja yrttejä.

Vinkit!

  • Kasvisliemen sijasta voit käyttää kanalientä.
  • Säilykemaissin sijasta voit käyttää esikeitettyä maissintähkiä (1–2 kpl). Veistä maissinjyvät kovasta keskustasta ja lisää keittoon.

Seuraatko jo Kokkipotteja Instagramissa?