| | | |

Helpot perunanachot

Perunanachot ovat helppo ja nopea ruoka, joka sopii arkeen ja viikonloppuun.

Paahdetut perunalohkot tai perunalintit eli perunaviipaleet ovat yksi parhaista ja monipuolisimmista ruoista. Makumaailman voi pitää yksinkertaisena tai mausteita voi laittaa perunoihin runsaasti.

Perunanachot voi tehdä joko lohkoista tai viipaleista. Viipaleissa on enemmän siivutustyötä ja lohkot syntyvät nopeammin – siksi arkena päädyn usein lohkoihin. Valitse sinä itsellesi sopiva tapa.

Usein lastaan perunoiden päälle maustettuja mustapapuja, joskus härkistä tai paistettua, mausteista jauhelihaa. Tällä kertaa menin salaattimaisella linjalla. Ja kyllä, samettinen juustokastike on salaatinkastike. Tai ainakin salaatinkastikemainen kastike.

Yhtä kaikki, perunoiden päälle voi laittaa melkein mitä vaan. Kunhan ei unohda juustokastiketta. Se on perunoiden kanssa pala taivasta.

Jos haluat tehdä maidottoman (ja vegaanisen) juustokastikkeen, kurkkaa ohje Hannan sopasta. Hannan postaus oli muuten lähtölaukaus perunanachovillitykselle. Alkuperäinen resepti on Anu Braskin Vegaanimättöä-kirjasta.

Kurkkaa myös nämä helpot ja nopeat reseptini:

Helpot perunanachot & jumalainen juustokastike

Perunanachot syntyvät helposti ja nopeasti uunissa.
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys30 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 1 kg perunoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • 2 avokadoa
  • kirsikkatomaatteja
  • tuoretta korianteria
  • limetinlohkoja
  • suolalla, jeeralla ja savupaprikalla maustettuja mustapapuja tai jauhelihaa

juustokastike

  • 200 g ranskankermaa
  • 2 dl cheddarjuustoa (raasteena)
  • ripaus savupaprikaa tai cayennepippuria
  • suolaa tarvittaessa

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Lohko pestyt perunat. Voit myös leikata perunoista ohuita linttejä.
  • Mausta suolalla ja sekoita perunoiden sekaan myös öljy.
  • Paista noin 30 minuuttia eli kunnes perunat ovat saaneet kunnolla väriä. Voit käännellä paistamisen aikana kerran tai pari perunoita, jotta ne ruskistuvat tasaisemmin.
  • Viipaloi avokado ja puolita tomaatit. Jos käytät mustapapuja tai jauhelihaa, valmista ja mausta ne.
  • Tee juustokastike. Laita kattilaan ranskankerma ja raastettu cheddar.
  • Kuumenna hiljalleen välillä sekoittaen kunnes juusto on sulanut.
  • Mausta savupaprikalla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa lämpimänä.
  • Laita perunoiden päälle avokadoviipaleet, tomaatit ja reilusti tuoretta korianteria.
  • Tarjoa juustokastikkeen kanssa.
  • Laita tarjolle myös limetinlohkoja, jotta jokainen voi lisätä halutessaan ruokaan happoa.

Seuraathan Kokkipotteja jo Pinterestissä!

Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti