• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Ruokakulttuurit Suupalat & naposteltavat Tex mex -ruoat

Itse tehdyt nachot & tomaatti-korianterisalsa

En voi hehkuttaa itse tehtyjä nachoja teille tarpeeksi. Ne ovat paljon parempia, raikkaampia ja maukkaampia kuin kaupasta ostetut maissilastut. Tuoreista tomaateista ja korianterista tehty salsa saa kokonaisuuden hipomaan täydellisyyttä.

Vinkkiä nachojen tekoon otin arvostelukappaleena saamastani Jonas Cranbyn Texmex alusta alkaen -kirjasta, joka on ollut luetuin keittokirja keittiössämme viime kuukausina. Uskoin myös suolaa ja hunajaa -blogin Jonnaa ja ostin lastuja varten masaharinasta valmistettuja tortilloja. Tai itse asiassa maissisia vaihtoehtoja ei täällä puolessa välin Suomea ollut muita, että sikäli valinta oli helppo.

Jonas Cranbyn mukaan nachoja ei kannata tehdä itse tehdyistä maissitortilloista, sillä niitä ei saa riittävän ohuiksi. Neljä edellistä sanaa herättivät tosin mielenkiintoni. En suostu uskomaan, että se olisi mahdotonta. Tiedän, että masaharinataikinan kaulitseminen on työlästä ja kärsivällisyyttä vaativaa, mutta Cranbyn sanat kuulostavat haasteelta.

****

Itse tehdyt nachot

maissitortilloja

rypsiöljyä

suolaa

Leikkaa maissilastut kolmioiksi. Itse leikkaan koko kasan kerralla veitsellä kahdeksaan osaan. Kuumenna öljy kattilassa 180 asteeseen. Paistomittari helpottaa uppopaistamista aivan olennaisesti, sillä öljyn lämpötilan pitäminen tasaisena on tärkeää (muutama aste sinne tänne ei haittaa). 

Paista lastuja pieni määrä kerrallaan noin puolisen minuuttia, nosta lastut reikäkauhalla tai pihdeillä talouspaperin päälle valumaan ja ripottele päälle suolaa.

****

Tomaatti-korianterisalsa

3 kypsää tomaattia

1 (pieni) punasipuli

kourallinen tuoretta korianteria

limettimehua

tuoretta chiliä

suolaa

mustapippuria

Kuutioi tomaatit (poista kannat). Kuori ja silppua sipuli. Mausta tomaatti-sipuliseos reilulla määrällä tuoretta, hienonnettua korianteria. Lisää myös limettimehua, tuoretta chiliä, suolaa ja pippuria. Maistele ja säädä suolaisuuden, hapon ja tulisuuden asteet kohdilleen. Tarjoa salsa nachojen kanssa.

****


21 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Pomelosalaatti – Yum Som O
Next Post: Hapankaalipiirakka »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    18.2.2014 at 18:40

    Lotta, teidän sunnitelma kuulostaa loistavalta! Tämä nachot, tai siis totopot, on tosi hyviä, suosittelen!

    Ilman prässiä meilläkin on masa harinasta(kin) tortillat tehty. Pientä puuhaa, mutta vaivan arvoista 🙂

    Reply
  2. Hannele says

    18.2.2014 at 18:33

    Meitä on siis huiputettu vuosikausia – kiitos, Riikka, oikaisusta! Ja kiva kuulla, että Meksikossa ovat hoksanneet, että nämä on hyviä 😀 Enää ihmetyttää, mitä ne nachot ovat?

    Minä niin odotan sinun meksikolaisreseptejä!

    Reply
  3. Hannele says

    18.2.2014 at 18:23

    Kiitos, annemi! Meksikolainen toimii kyllä aina.

    Reply
  4. Lotta says

    18.2.2014 at 17:44

    Juuri eilen sanoin miehelleni, että seuraavalla kerralla tehdään nachot itse ja nyt tiedän, mistä aloittaa. Tortilloita olen kyllä tehnyt (ilman tortillaprässiä) ja muutaman ärräpäänkin päästänyt siinä samassa.

    Reply
  5. Riikka says

    18.2.2014 at 07:15

    Nämä eivät oikeasti ole nachoja, vaan mehikolaisittain totopoja (totopos en español). Ja oikeesti Meksikossa syödään just noita, eikä niitä nachoja. Mua alkaa hävettää, ettei mun blogistani löydy oikein mitään mehikoreseptejä, vaikka suuri fani oonkin!

    Reply
  6. annemi / 52 weeks of deliciousness says

    17.2.2014 at 16:10

    Oi miten upean raikas annos, itsellä on viime aikoina ollutkin hurja hinku meksikolaiseen ruokaan 🙂

    Reply
  7. Hannele says

    17.2.2014 at 15:56

    En pääse, se on tyhmistä tyhmintä. Mutta tortillatalkolupaus ei ole tyhmä 🙂 Järkätään!

    Reply
  8. Mari says

    17.2.2014 at 15:39

    Jos e pääse kesän tapaamiseen (nyyyyh) niin sitten kyllä järkätään tortillatalkoot muuten.

    Reply
  9. Hannele says

    17.2.2014 at 15:25

    Kiitos, Mari & Liisa! Kun teillä on jo kokemusta prässistä niin ehdotan, että te prässäätte ja minä paistan. Tämä kuulostaa suunnitelmalta! Olisipas kiva käydä Kivistössä!

    Reply
  10. Hannele says

    17.2.2014 at 15:22

    Ja ennen kaikkea superhyvää! Nams.

    Reply
  11. Hannele says

    17.2.2014 at 15:21

    Hyvä ohje ja hyvät lastut, tällä mennään!

    Reply
  12. Liisa says

    17.2.2014 at 13:18

    Juuri viikonloppuna noita kaupan tortilloja ekaa kertaa testanneena voin sanoa, että mun mielestä ne oli kyllä paksumpia kuin ne ite tehdyt. Ja munkin puolesta saat tulla Kivistöön koska vaan tekemään meille kasapäin tortilloja!

    Reply
  13. Mari says

    17.2.2014 at 12:37

    Vastustan aika paljon kaikkia yhden asian ruokavekottimia, mutta kyllä se vaan toi tortillaprässi on aika ihme laite. Yhtään hikipisaraa ei tipu lättyjä tehdessä ja lopputulos on ohut ja sievä. Tervetuloa siis koska tahansa Kivistöön selättämään haaste, tarjolla prässi ja riittävästi nälkäisiä testaajia 😉

    Reply
  14. Milla says

    17.2.2014 at 11:24

    Supersöpöä syötävää!

    Reply
  15. Riitta says

    17.2.2014 at 08:57

    Jeps, samalla ohjeella teen nykyään lastut, ihan superhyviä ja vähällä vaivalla. 🙂

    Reply
  16. Hannele says

    16.2.2014 at 20:41

    Vähän hikeä pukkaa jo valmiiksi, mutta aion koittaa. Ohuimman lopputuloksen on masaharinatortilloista saanut, kun olen kaulinnut ne kahden leivinpaperin välissä. Yrittänyttä ja niin edelleen…

    Reply
  17. Hannele says

    16.2.2014 at 20:39

    Totta! Parhaiten maissitortillat toimivat minusta makunsa puolesta paahdettuina, mutta silloin ne on vaikea syödä. Vehnätortilloista en ole tohtinut kokeilla nachoja, enkä ehket aiokaan.

    Reply
  18. Hannele says

    16.2.2014 at 20:37

    Lupaan ottaa haasteen vastaan 🙂 Pöhköä, kun kaupan tortilloistakin tulee mielettömän hyviä lastuja, mutta aion koittaa.

    Reply
  19. Jonna says

    16.2.2014 at 20:30

    Itsetehdyt on ainakin sata kertaa parempia kuin kaupasta ostetusta. Ja minä jään niin odottamaan, että selätät tuon haasteen. Pari kertaa maissitortilloiden kanssa hikoilleena, en todellakaan aio yrittää sitä itse 😉

    Reply
  20. Heidi says

    16.2.2014 at 20:20

    Itse tehdyt nachot on kyllä hyviä ja korianterille ja limetille maistuva tomaattisalsa mun lempparia 🙂 Suomessa myytävät maissitortillat tahtovat olla melko pahvisen makuisia sellaisenaan, mutta nachoihin ne sopii paljon paremmin kuin vaikkapa vehnätortillat.

    Reply
  21. Rommirusina says

    16.2.2014 at 20:13

    Herkullisen näköinen setti! Itse värkkäilin jokin aika sitten tacokuoria ja tuunasin rikkimenneet kuorenpalaset nachoiksi. Niitä ei tosin voi "oikeiksi" nachoiksi laskea, sillä huijasin ja laitoin taikinaan puolet vehnää ja vain puolet (perus)maissijauhoa (ei sattunut siihen hätään masa harinaakaan kaapista löytymään). Jään mielenkiinnolla seuraamaan otatko tuon Cranbyn "haasteen" vastaan. 😉

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT