• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Illanistujaiset Leivonta Piirakat

Hapankaalipiirakka

Hapankaalipiirakka olkoon kunnianosoitus Sotshin olympiakisoille – onhan hapankaali venäläiseen keittiöön usein yhdistettävä herkku. Piirakassa hapankaalin mielipiteitä jakava maku on mukavan pehmeä, sillä smetana ja hunaja taittavat kirpeyttä.

Me söimme hapankaalipiirakkaa lounaaksi yksinkertaisesti salaatin kanssa, mutta jos piirakan kaveriksi paistaisi hyvää bratwurstia, vaihtuisi mielikuva ruoan kotimaasta hetkessä toiseksi.

****

Hapankaalipiirakka
(yksi iso piirakkavuoka tai useampi pienempi)

pohja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
100g voita
1/2 prk (125g) maitorahkaa
ripaus suolaa (noin 1/4 tl)

täyte
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl (oliivi)öljyä
400g hapankaalia
1 prk (120g) smetanaa
n. 2 rkl hunajaa
suolaa
1 kananmuna
n. 2 dl juustoraastetta

Tee ensin taikina valmiiksi. Nypi voi vehnäjauhojen sekaan, lisää suola ja rahka. Sekoita ja laita hetkeksi jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuumenna öljyä paistinpannulla ja kuullota sipulisilppuja siinä keskilämmöllä muutamia minuutteja. Lisää hapankaali ja smetana, anna hautua viitisen minuuttia. Mausta täyte hunajalla ja suolalla. Maista täytettä ja säädä tarvittaessa suolaisuuden, happamuuden ja makeuden tasapainoa. Anna täytteen jäähtyä noin kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon kananmuna sekä noin puolet juustoraasteesta. Sekoita tasaiseksi.

Kaulitse tai taputtele taikina vuokaan/vuokiin sopivaksi. Lisää täyte ja ripottele päälle loput juustoraasteesta. Paista 180-200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin kullan ruskea. Tarjoa salaatin ja/tai bratwurstin kanssa.

****


17 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Itse tehdyt nachot & tomaatti-korianterisalsa
Next Post: Henri Alénin browniet eli #somebrowniet »

Reader Interactions

Comments

  1. Andalusiana says

    4.3.2014 at 12:22

    voi kun onkin suloisia! ei ole täälläkään hapankaali ihan sitä suurinta herkkua, mutta eipä ole sotshin kotimaankaan meno… :-/

    Reply
  2. Hannele says

    26.2.2014 at 05:59

    Kiitos, Kira! hapankaali taitaa olla yksi niistä ruoista, joita aika monen täytyy vähän harjoitelela syömään. Minäkin tykkään enemmän tällaisesta pehmeästä hapankaalin mausta 🙂

    Reply
  3. Kira says

    25.2.2014 at 22:38

    Ihanan näköiset piirakat! Harjoittelen tällä hetkellä hapankaalin syöntiä. Ei vielä innolla uppoa mutta hyvään suuntaan ollaan menossa. Ja nämä menee kyllä kokeiluun.

    Reply
  4. Hannele says

    25.2.2014 at 18:46

    No kas, jos se vaatii lempeää harjoitusotetta, suosittelen tätä reseptiä!

    Reply
  5. Päivi / Kokkeillaan says

    25.2.2014 at 18:42

    Jaahas, tässä näyttää olevan mun seuraava hapankaaliharjoitelma 🙂 Opettelen tykkäämään siitä.

    Reply
  6. Hannele says

    24.2.2014 at 14:07

    Bratwursti tai pekoni sopis kyllä hyvin piirakan sisäänkin. Vaikka minä kyllä tykkään viipaleina kunnolla paistetusta bratwurstista; silloin rapeaa paistopintaa on eniten. Ja jos viipaleet laittaisi piirakkaan, kärsisi ehket rapeus.

    Reply
  7. Liisa says

    24.2.2014 at 08:24

    Mä tein vähän vastaavaa joku aika sitten ja oli kyllä herkkua. Mietin silloin jo, että piirakkaan vois suoraan lisätä vaikka bratwurstia, niin sais tuhdimman aterian.

    Reply
  8. Hannele says

    23.2.2014 at 19:37

    Kiitos vinkistä, Minna!

    Reply
  9. Hannele says

    23.2.2014 at 19:36

    Kiitos, Nanna! Olen piirakoiden missi 🙂

    Reply
  10. Hannele says

    23.2.2014 at 19:36

    Hei Salarakas,
    Kiva kuulla, että pidät minusta.
    t. Hapankaalipiiras

    Reply
  11. Hannele says

    23.2.2014 at 19:35

    Kiitos, Ulla! Maku on hyvä, lempeän kirpeä!

    Reply
  12. Hannele says

    23.2.2014 at 19:34

    Eniten pidän hapankaalista juuri näin, haudutettuna ja pehmeän kirpsakkana! Vaikka välillä suoraan purkista on ainoa oikea tapa syödä sitä.

    Reply
  13. Unknown says

    23.2.2014 at 12:25

    Kuulostaa ihanalta! Löysin muuten elämäni parasta hapankaalia Heilasta, valmistaja oli Päijät-Hämeen Luomu Oy paijathameenluomu.fi/.

    Reply
  14. Nanna says

    23.2.2014 at 12:03

    Hapankaalipiiras, en tiennyt, olet noin kaunis.

    Reply
  15. Sofia says

    23.2.2014 at 11:53

    Tipuin melkein tuolilta, kun näin tämän ohjeen: Järkyttävän hyvän näköistä!

    T.Hapankaalin salarakas

    Reply
  16. Ulla says

    23.2.2014 at 08:20

    Onpa kauniit piirakat! Eikä makukaan varmasti jää yhtään huonommaksi.

    Reply
  17. Unknown says

    23.2.2014 at 00:02

    Hapankaali on parhautta ja tää setti vielä varmasti enemmän!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.