Gochujang-kikhernekastike
Gochujang-kikhernekastike on helppo arkiruoka, joka saa lämmintä potkua korealaisesta chilitahnasta. Vastapainoa ja lempeyttä ruokaan tuo kaurakerma.
Gochujang-kikhernekastike valmistuu puolessa tunnissa ja sopii hyvin lämmitettäksi eli voit hyvin tehdä yhdellä kertaa tuplasatsin. Mausteisen kastikkeen seuraksi sopii hyvin riisi, hyvä leipä tai nuudelit. Ja kun vierelle laittaa siivutettua kurkkua tai vaikka ihanaa, aasialaista kurkkusalaattia, on ruoka valmis.
Gochujang on korealaiseen keittiöön kuuluva, lämpimäntulinen chilitahna, joka sopii monenlaisiin ruokiin. Käytä tahnaa ensin pienempi määrä, jos et tykkää mausteisesta ruoasta, sillä tahna antaa ruoalle syvyyttä ja mausteisuutta pienenäkin annoksena.
Kokeile esimerkiksi näitä helppoja reseptejä:
Gochujang-kikhernekastike
Raaka-aineet
- 1 pieni sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 1 prk kikherneitä säilyke
- 1-2 rkl gochujang-tahnaa
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 2 1/2 dl kaurakermaa
- 2 –3 tl sokeria tai hunajaa
- pieni loraus soijaa tai hieman suolaa
Tee näin
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota sipulisilppuja öljyssä muutama minuutti.
- Lisää valutetut kikherneet, gochujang, tomaattipyre, kerma ja sokeri.
- Sekoita ja anna keittyä hiljalleen noin 20 minuuttia.
- Lisää suolaa tarpeen mukaan. Maista myös myös makeus ja lisää hieman tarvittaessa.
- Voit muussata osan kikherneistä, näin kastike saa enemmän rakennesävyjä ja kastike tarvittaessa hieman sakeutuu.