| | |

Nopea linssicurry

Helpot ja nopeat arkiruoat ovat jokaisen keittiön tarvelistalla. Tämä nopea linssicurry on juuri sellainen arjentaklaaja.

Vartissa valmista on monen arkiruoan tärkein vaade. Linssicurry taipuu pöytään nopeastikin, kun käyttää esikeitettyjä pikalinssejä. Samassa ajassa ehtii juuri ja juuri keittää lisäkeriisin tai tehdä salaatin. Helpoin vaihtoehto on lyödä ruokakunnan käteen lusikat ja kauhoa ruokaa suoraan kattilasta. Vapaana olevalla kädellä voi syödä vaikka leipää.

Tykkäisitkö myös näistä arkiruoista:

Nopea linssicurry

Esivalmistelu10 mins
Kypsennys25 mins
Valmistusaika35 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 2 rkl öljyä
  • 1 kokoinen sipuli
  • 1 –2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 tlk (400g) tomaattimurskaa
  • tilkka vettä (huuhdo tomaattimurskapurkki)
  • 2–3 tl sokeria
  • 3 dl ruskeita pikalinssejä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • ripaus suolaa

Tee näin

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  • Kuullota sipulisilppuja keskilämmöllä öljyssä, kunnes ne ovat läpikuultavia.
  • Lisää currytahna ja jeera, sekoita kunnes lämpö irroittaa mausteiden tuoksut.
  • Lisää tomaattimurska, vesi, sokeri, linssit ja kookosmaito.
  • Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia, pidempääkin halutessasi. Jos aikaa on varttikin lisää, syvenee tomaattipohjaisen kastikkeen maku entisestään.
  • Mausta tarvittaessa suolalla.
  • Tarjoa linssicurry esimerkiksi riisin, salaatin tai hyvän leivän kanssa.

Vinkit!

Curry maistuu erinomaiselta lämmitettynäkin.

Seuraathan Kokkipotteja jo Instagramissa?

 

_____

Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

5 Comments

  1. Just näin. Sillon kun pää ei tuota mitään ruokaideoita, se ei tuota myöskään tuota tietoa mistä ideoita löytäisi 🙂

  2. Curryt on just hyviä, kun pohjana voi olla mikä vain lihasta rapuihin tai tofusta linssien kautta kasviksiin.

  3. Nämä nopeat arkiruoat on kyllä ihania! Etenkin jos muistaisi palata näihin aina silloin, kun ei millään keksi mitä ruokaa laittaisi…

    1. Hei! Kiitos hyvistä resepteistä! Mitä currytahnaa käytät? Ainakin Pirkan punainen currytahna on niin tulista että jo 2 tl (ohjeessa 2 rkl) antaa tulisen maun. Ja minkä kokoinen sipuli? Ohjeessa siis lukee ”1 kokoinen sipuli” ? ?

  4. Curryt on kyllä tosi hyvää ruokaa. Vaikka täällä on nyt kuuma kausi olen itsekin sellaisia keitellyt,ja vähän tuon tapaisen teinkin just äskettäin,tosin en linsseillä.-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti