| |

Tomaatti-linssikastike

Tomaatti-linssikastike valmistuu alle puolessa tunnissa. Kastike on täydellistä pastan seuralainen – voit tarjota sen myös riisin kanssa tai vaikka tortillojen täytteenä.

Tomaatti-linssikastike valmistuu alle puolessa tunnissa. 

Kastike on sekoitettu leveään nauhapastaan. Pastan päällä on muutama basilikan lehti. Valkoisen lautasen reunalla on kohokuvioita. Kuvan ylälaidassa on leikkuulaudan kulma sekä epätarkkana basilikaa.

Linssit ovat helppoa arkiruokaa. Ne kypsyvät nopeasti, joten linssiruoat sujahtavat arjen vauhtiin helposti. Linssit myös säilyvät kuiva-ainekaapissa pitkään, eli linssit toimivat mainiona mitä kaapista löytyy -ruokana. Sellainen ruoka tämäkin on, jos linssien lisäksi myös tomaattisäilykkeitä on kotona.

Tässä reseptissä käytetään belugalinssejä, jotka säilyttävät napakan rakenteen myös keitettynä. Belugalinssien tapaan myös ruskeat ja vihreät linssit pysyvät hyvin koossa, kun taas punaiset linssit puuroutuvat eli menettävät rakenteensa helposti keitettäessä. Voit vaihtaa reseptin belugalinssit ruskeisiin tai vihreisiin linsseihin. Muistathan, että linssit kanttaa huuhtoa ennen käyttöä.

Linssikastike on hieman muunneltu versio Tara Junkerin Kasviksia viikon jokaiselle päivälle -kirjassa olleesta reseptistä.

Kokeile myös näitä linssiruokia:

Tomaatti-linssikastike valmistuu alle puolessa tunnissa. Kastike on sekoitettu leveään nauhapastaan. Pastan päällä on muutama basilikan lehti. Valkoisen lautasen reunalla on kohokuvioita. Kuvan ylälaidassa on leikkuulaudan kulma sekä epätarkkana basilikaa.

Tomaatti-linssikastike

Tomaatti-linssikastike on täydellistä pastan kanssa. Voit tarjota sen myös riisin kera.
Esivalmistelu5 mins
Kypsennys20 mins
Valmistusaika25 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • 2 prk (800 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
  • 2 dl belugalinssejä
  • 3 dl vettä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl tummaa sokeria (esim. kookossokeri)
  • 1– 1 1/2 tl suolaa
  • 3 rkl voita tai vegaanista margariinia
  • parmesaania tai vegaanista parmesaania
  • n. 350 g pastaa (esim. tagliatelle tai pappardelle)

Tee näin

  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna paistinpannulla tai kattilassa öljyä ja kuullota valkosipulisilppua öljyssä parisen minuuttia.
  • Lisää kirsikkatomaatit, huuhdellut linssit, tomaattipyre ja vesi.
  • Lisää myös sokeri ja suola.
  • Anna kiehua hennosti poreillen noin 20 minuuttia eli kunnes linssit ovat kypsiä.
  • Lisää voi ja sekoita kastike. Maista ja säädä tarvittaessa makua.
  • Keitä pasta suolatussa vedessä kastikkeen kiehuessa ja tarjoa kastikkeen kanssa parmesaanilla höystettynä.

Vinkit!

  • Jos haluat tehdä kastikkeesta tacotäytettä, lisää mausteeksi 1 tl jeeraa eli juustokuminaa sekä 1 tl savupaprikaa.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa? Tule mukaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti