| | |

Peruna-vönerpelti

Peruna-vönerpelti on super herkullinen ja helppo arkiruoka tai illanistujaisten herkku, joka syntyy vaivattomasti uunissa.

Peruna-vönerpelti syntyy vaivattomasti uunissa. 

Paahdettujen perunaviipaleiden ja seitankebabin päällä on kurkkua sekä korianteria ja tuoretta chiliä. Kuvan tausta on tumma.

Ohueksi leikatut, maustetut perunaviipaleet sekä vöner eli seitan-kebab paahdetaan uunissa reunoiltaan rapeiksi. Ruoka viimeistellään raikkailla kasviksilla – juuri niillä mistä tykkäät – sekä tuoreilla yrteillä. Aivan vastustamattoman herkullista!

Vöner on venhäproteiinista valmistettua kebab-lastun tapaan käytettävää kasviproteiinia. Voit valita ruokaan minkä tahansa muunkin seitan-lastun. Seitanin voi tehdä myös itse, mutta valmiit tuotteet sopivat tähän ruokaan erinomaisesti.

Paahdetut perunaviipaleet ja seitan sopii hyvin arkiruoaksi, mutta ruoka viihtyy myös illanistujaisten tai leffailtojen tarjottavana. Perunoiden mausteita voi varioida oman maun ja maustekaapin sisällön mukaan. Myös kasvisten kanssa voi villiintyä – valitse kasviksiksi sesongin tuotteita ja lemppareitasi.

Tämä maustettu punakaali sopii vönerpellin kanssa erinomaisesti:

Kokeile myös muita perunareseptejäni:

Peruna-vönerpelti syntyy vaivattomasti uunissa. Paahdettujen perunaviipaleiden ja seitankebabin päällä on kurkkua sekä korianteria ja tuoretta chiliä. Kuvan tausta on tumma.

Peruna-vönerpelti

Peruna-vönerpelti valmistuu vaivatta uunissa. Mausteiset perunaviipaleet ja seitan-kebab saavat päälleen kasviksia. Herkullista!
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys30 mins
Valmistusaika45 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 700 g perunoita (yleisperuna tai kiinteä peruna)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl tl suolaa
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 tl savupaprikaa
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 200 g Vöneriä (tai muuta seitan-kebabia)
  • kasviksia esim. tomaattia kurkkua, avokadoa, rapeaa salaattia
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta chiliä tai srirachaa
  • kaurafraichea

Tee näin

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Pese ja viipaloi perunat ohuelti. Voit viipaloida perunat veitsellä tai mandoliinilla.
  • Sekoita perunoiden joukkoon öljy sekä mausteet. Käsin sekoittamalla saat mausteet tasaisesti perunoihin.
  • Lado perunat leivinpaperilla päällystetylle pellille.
  • Paahda perunoita noin 20 minuuttia eli kunnes ne ovat liki valmiita.
  • Ota pelti uunista ja lisää vöner lastuina.
  • Paahda vielä noin 10 minuuttia eli kunnes vöner on hieman paahtunut ja perunat ovat valmiita.
  • Lado päälle pilkottuja kasviksia, tuoreita yrttejä sekä halutessasi tuoretta chiliä.
  • Tarjoa esim. kaurafraichen kanssa.

Joko seuraat Kokit ja potit -ruokablogia Instagramissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti