|

Pikkelöity punakaali

Pikkelöity punakaali on helppo ja monikäyttöinen lisäke. Tarjoa arkiruoan kanssa ja burgerin tai pitaleivän välissä.

Pikkelöity punakaali on herkullisen värinen lisäke arkiruoalle. Se sopii myös vaikka pitaleivän väliin.

Kaalisalaatti on sinivalkoisessa kulhossa. Taustalla on pieniä lautasia.

Muutamasta raaka-aineesta syntyy raikas ja herkullisen värinen kaalisalaatti. Parhaimmillaan marinoitu punakaali on, kun se saa maustua rauhassa – muutama tunti riittää. Salaatti säilyy jääkaapissa esimerkiksi lasipurkissa muutaman päivän, joten sen voi hyvin tehdä jääkaappiin odottelemaan vaikka edellisenä iltana.

Punakaalisalaatti sopii lisäkkeeksi mille tahansa tavalliselle arkiruoalle. Se tuo lautaselle rouskuvuutta ja pienen puraisun lempeää etikkaisuutta. Sekä rapeus että sopiva kirpeys sopivat tosi monen arkisen ruoan rinnalle.

Punakaali on täydellistä myös esimerkiksi nachopellin lisäkkeenä – voit lisätä silloin salaattiin tuoretta korianteria hienonnettuna. Myös burgerit, erityisesti nyhtöburgerit, pitaleivät ja tortillat rakastavat kaalisalaattia. Testaa punakaalista myös nämä reseptini:

Kokeile punakaalia pikkelöitynä vaikkapa näiden arkiruokien kaverina:

Pikkelöity punakaali on herkullisen värinen lisäke arkiruoalle. Se sopii myös vaikka pitaleivän väliin. Kaalisalaatti on sinivalkoisessa kulhossa. Taustalla on pieniä lautasia.

Pikkelöity punakaali

Pikkelöity punakaali on helppo ja monikäyttöinen salaatti, joka sopii arkiruokien kaveriksi ja burgerin ja pitaleivän väliin.
Esivalmistelu15 minutes
maustuminen1 hour
Annokset: 6

Raaka-aineet

  • 500 g punakaalia
  • salottisipuli tai pieni punasipuli
  • 4 rkl omenaviinietikkaa
  • 2–3 rkl sokeria (tai hunajaa)
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • noin 1/2 tl suolaa
  • hieman mustapippuria

Tee näin

  • Raasta tai leikkaa punakaali aivan ohuelti. Jos sinulla on mandoliini, käytä sitä.
  • Sekoita kaikki ainekset kaalin sekaan.
  • Laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi. Voit tehdä salaatin myös edellisenä päivänä. Silloin maut ehtivät tasaantua.
  • Maista salaattia ja säädä makua tarvittaessa.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa?