Coleslaw punakaalista – väriä elämään!

Väriä elämään, ystävät!

Punakaalista tehty coleslaw on sisar hento valkoisen kanssa maultaan samaa maata, mutta väri valloittaa. Punakaalin väri raikastuu entisestään, kun kaali saa liota etikkaisessa vedessä tuntikausia. Värin lisäksi kaalin rakenne saa uutta potkua liotuksesta – kun kaalin puristaa kuivaksi ja sekoittaa kastikkeeseen, pysyy coleslaw pitkään raikkaana ja rapeana, eikä kulhon pohjalle kerry nestettä.

****

Coleslaw punakaalista

n. 600g punakaalia (1/2 keskikokoinen kaali)
3 porkkanaa

1 dl väkiviinaetikkaa
4-5 dl vettä
1/2 dl sokeria

n. 1 dl majoneesia
n. 1 dl paksua, maustamatonta jugurttia
suolaa
mustapippuria
(ripaus sokeria)

Kuori porkkanat ja poista kaalista uloimmat, huonot lehdet. Raasta porkkanat karkealla terällä ja tee kaalista mahdollisimman ohutta siivua. Voit pätkiä kaalisiivuja lyhyemmiksi. Kiehauta vesi ja lisää siihen sokeri ja etikka. Varmista, että sokeri liukenee nesteeseen. Kaada hieman jäähtynyt etikkaliemi kaali-porkkanasilpun päälle. Sekoita muutaman kerran ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Sekoita kerran pari välillä, jos uni ei tule silmään.

Siivilöi neste kaali-porkkanasilpusta ja puristele silppua kuivemmaksi. Lisää majoneesi ja jugurtti ja mausta suolalla, mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella sokeria.

Vinkkejä: Jos tykkäät kirpsakasta kaalisalaatista, laita etikkaliemeen 4 dl vettä, viides desi tietysti hieman laimentaa lientä. Voit jättää jugurtin pois ja laittaa sen tilalta enemmän majoneesia, näin salaatista tulee maidoton.

****

Kaalisalaattia lusikoitiin viime viikonloppuna nyhtöpossupurilaisten väliin, kun saimme vieraaksi ihanat naapurimme. Lihan ja salaatin lisäksi väliin laitettiin sipulia ja tomaattia. Burgereiden kastikkeita oli kaksi: kotitekoinen american dressing sekä BBQ-kastike savustetuista tomaateista. Tomaatteja savustaessa pientä savuaromia sai myös silmät, suut ja seinät, sillä savustuspussi ei toiminut ihan niin kuin piti.