|

Pikkelöity lemon snack eli minisitruuna

Pikkelöity lemon snack on kuin purkillinen aurinkoa ruokapöydässä. Raikas lisäke sopii arki- ja viikonloppuruokien raikastukseksi ja salaatteihin.

Pikkelöidyt kasvikset tuovat ruokaan särmää ja raikkautta, eikä nämä hurmaavat pienet sitruunat tee poikkeusta.

Minisitruunoita markkinoidaan siltään syötäviksi, mutta minusta sitruunoille kannattaa ehdottomasti tehdä pieniä pikkelöintitaikoja, jotta ne ovat oikeasti hyviä. Taiat ovat helppoja – vaikeinta on odottaa päivä tai pari sitruunoiden marinoitumista.

Pikkelöin sitruunat klassisella 1-1-2 -liemellä, joka tuo sitruunoille riittävästi makeutta. Liemen ainekset ovat tutut: etikka, sokeri ja vesi. Kun muistaa, että ainekset ovat aakkosjärestyksessä ja suhteet ovat sama kuin hätänumero, on kaava helppo muistaa. Samalla liemellä voit pikkelöidä esimerkiksi porkkanoita tai muita kasviksia.

Pikkelöity lemon snack eli minisitruuna sopii erityisesti kalaruokien seuraksi ja salaattien päälle. Mutta yhtä lailla ne raikastavat kasvisruokia – tai makaronilaatikkoa.

Kokeile myös näitä ihania pikkelöintireseptejäni:

Lemon snack -pikkusitruunoita saa ainakin Lidlistä.

Pikkelöity lemon snack on kuin purkillinen aurinkoa ruokapöydässä. SItruunaviipaleet ovat lasipurkissa. Kuva on otettu ylhäältäpäin ja purkin päällä on pieni puupäinen haarukka.

Pikkelöity lemon snack eli minisitruuna

Pikkelöity lemon snack on purkillinen aurinkoa pöydässä. Raikasta ja ihanaa!
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys2 minutes
marinoituminen1 day
Annokset: 6

Raaka-aineet

  • lemon snack -minisitruunoita
  • 1 osa väkiviinaetikkaa (esim. 1/2 dl)
  • 1 osa sokeria (esim. 1/2 dl)
  • 2 osaa vettä (esim. 1 dl)

Tee näin

  • Viipaloi sitruunat ohuelti ja poista mahdolliset siemenet.
  • Laita sitruunat puhtaaseen lasipurkkiin.
  • Kiehauta liemi kattilassa.
  • Kaada liemi sitruunoiden päälle.
  • Anna marinoitua 1-2 vuorokautta. Hätäisimmät tietenkin maistavat jo aiemmin.

Joko olet mukana Kokit ja potit -instassa? Tuu!