|

Pikkelöidyt sinapinsiemenet

Pikkelöidyt sinapinsiemenet eli sinappikaviaari on yllättävä ja helppo lisäke arkeen ja juhlaan.

Pikkelöidyt sinapinsiemenet ovat pienessä lasipurkissa, puisen alustan päällä. Alustalla on myös valkoinen, keraaminen lusikka, jossa on sinapinsiemeniä. Kuva on vaalea ja valoisa.

Pikkelöidyt sinapinsiemenet tuntuvat suussa ihanilta. Napakat ja hieman poksuvat siemenet tekevät sen jonkin kaivatun lisän moneen ruokaan.

Kokeile kalaruokien kanssa, salaatin päällä tai vaikka hodarin täytteenä. Sinapinsiemenet sopivat hyvin perunoidenkin pariksi – perunamuusi, paahdetut perunat tai uudet perunat suorastaan rakastavat pikkelöityjä pieniä helmiä.

Myös uunissa paahdetut kasvikset, kuten ruusukaalit, tykkäävät raikastavasta lisästä. Voit koristelella pikkelöidyillä siemenillä pienet suupalat kuten täytetyt kananmunat, voileivät tai krustadit.

Etikkaisessa liemessä olevat sinapinsiemenet säilyvät jääkaapissa kannellisessa purkissa viikkoja.

Jos pikkelöinti innostaa, kokeile näitä helppoja reseptejä:

Pikkelöidyt sinapinsiemenet ovat pienessä lasipurkissa, puisen alustan päällä. Alustalla on myös valkoinen, keraaminen lusikka, jossa on sinapinsiemeniä. Kuva on vaalea ja valoisa.

Pikkelöidyt sinapinsiemenet

Pikkelöidyt sinapinsiemenet – ihana ja helppo lisäke. Tee näitä!
Kypsennys5 minutes

Raaka-aineet

  • 1 pss sinapinsiemeniä (noin 40 g)
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 3 rkl vettä

Tee näin

  • Kiehauta etikka, sokeri ja vesi pienessä kattilassa. Voit myös kaataa kiehuvan veden etikan ja sokerin sekaan. Tavoitteena on, että sokeri sulaa.
  • Laita sinapinsiemenet pieneen purkkiin.
  • Kaada liemi päälle.
  • Anna tekeytyä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
  • Pikkelöidyt sinapinsiemenet säilyvät jääkaapissa kannellisessa purkissa ainakin muutaman viikon.

Vinkit!

Voit halutessasi lisätä liemeen ripauksen suolaa tai vaikka kokonaisia neilikoita.

Inspiroidu Kokkipottilan Pinterestissä!