Pikkelöidyt sinapinsiemenet
Pikkelöidyt sinapinsiemenet eli sinappikaviaari on yllättävä ja helppo lisäke arkeen ja juhlaan.
Pikkelöidyt sinapinsiemenet tuntuvat suussa ihanilta. Napakat ja hieman poksuvat siemenet tekevät sen jonkin kaivatun lisän moneen ruokaan.
Kokeile kalaruokien kanssa, salaatin päällä tai vaikka hodarin täytteenä. Sinapinsiemenet sopivat hyvin perunoidenkin pariksi – perunamuusi, paahdetut perunat tai uudet perunat suorastaan rakastavat pikkelöityjä pieniä helmiä.
Myös uunissa paahdetut kasvikset, kuten ruusukaalit, tykkäävät raikastavasta lisästä. Voit koristelella pikkelöidyillä siemenillä pienet suupalat kuten täytetyt kananmunat, voileivät tai krustadit.
Etikkaisessa liemessä olevat sinapinsiemenet säilyvät jääkaapissa kannellisessa purkissa viikkoja.
Jos pikkelöinti innostaa, kokeile näitä helppoja reseptejä:
- Pikkelöity fenkoli
- Pikkelöity eli marinoitu punakaali
- Pikkelöidyt suppilovahverot (myös kuivatut sienet käyvät)
Pikkelöidyt sinapinsiemenet
Raaka-aineet
- 1 pss sinapinsiemeniä (noin 40 g)
- 1 rkl väkiviinaetikkaa
- 2 rkl sokeria
- 3 rkl vettä
Tee näin
- Kiehauta etikka, sokeri ja vesi pienessä kattilassa. Voit myös kaataa kiehuvan veden etikan ja sokerin sekaan. Tavoitteena on, että sokeri sulaa.
- Laita sinapinsiemenet pieneen purkkiin.
- Kaada liemi päälle.
- Anna tekeytyä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
- Pikkelöidyt sinapinsiemenet säilyvät jääkaapissa kannellisessa purkissa ainakin muutaman viikon.