|

Gochujang-porkkanat

Gochujang-porkkanat saavat ylleen mausteseoksen, joka karamellisoituu uunissa paahtuvien porkkanoiden pintaan. Täysin vastustamatonta.

Gochujang-porkkanat ovat soikealla vadilla. Porkkanoiden päällä on muutama korianterin lehti.

Idea mausteisiin porkkanoihin syntyi, kun jääkaapin vihanneslokerossa oli iso pussillinen porkkanoita ja maustehyllyllä monikäyttöistä korealaista gochujang-tahnaa. Muutama usein kaapista löytyvä raaka-aine tujakan tahnan sekaan, porkkanat maustekylpyyn ja uuniin.

Tällaiset helpot ja yksinkertaiset kasvislisäkkeet tekevät aivan tavallisesta ruoasta innostavan – ja pari reilunkokoista porkkanaa tulee syötyä aivan huomaamatta. Tähän lisäkkeeseen sopii hyvin talviporkkanat, jotka ovat usein niin paksuja, että ne kannattaa puolittaa pitkittäin. Kesällä nämä gochujang-porkkanat tehdään ohuemmista, kokonaisista kesäporkkanoista uunissa tai grillissä.

Lähikuva gochujang-porkkanoista

Napakan mausteinen mausteseos karamellisoituu ihanasti porkkanoiden pintaan. Ja kun porkkanat makeutuvat paahtuessaan, on yhdistelmä aivan vastustamattoman ihana.

Porkkanoiden kypsymistä kannattaa tarkkailla, sillä porkkanoiden koko ja uunin teho vaikuttavat kypsymiseen merkittävästi. Gochujang-porkkanat kannattaa jättää al denteksi; siten ne ovat parhaimmillaan.

Voit tarjota paahtuneita porkkanoita liki kaikkien tavallisten arkiruokien lisukkeena. Kokeile lemppariyhdistelmäsi! Porkkanat piristävät lempeän makuisin aterioita ja saavat uusia sävyjä mausteisempien ruokien makuiloitteluun.

Gochujang-tahnaa kannattaa ostaa (löydät sitä isoista marketeista ja Aasia-kaupoista), sillä se on paljon monikäyttöisempi tahna mitä ensin arvelisi. Kokosin alla olevan linkin taakse kaikki reseptini, joissa tätä korealaista, ihanaa chilitahnaa käytetään. Löydät koukuttavan ihania reseptejä!

Katso täältä mihin KAIKKEEN gochujang-tahnaa voi käyttää!

Myös nämä lisäkkeet kattaa kurkata:

Gochujang-porkkanat

Gochujang-porkkanat ovat vastustamaton yhdistelmä tulista mausteseosta ja lempeän makeaa, paahdettua porkkanaa.
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys25 minutes
Valmistusaika35 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 500 g porkkanoita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl gochujang-tahnaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisietikkaa tai muuta mietoa etikkaa
  • 1 rkl hunajaa tai sokeria

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Halkaise paksut porkkanat pituussuunnassa.
  • Laita porkkanat uunivuokaan mahdollinen leikkauspinta ylöspäin.
  • Sekoita maustekastikkeen ainekset.
  • Kaada 2/3 mausteseoksesta uunivuokaan ja sekoita.
  • Paista noin 20 minuuttia eli kunnes porkkanat ovat al dente -kypsiä. Paistamisen puolivälissä voit halutessasi käännellä porkkanoita jo hieman karamellisoituneessa kastikkeessa, jotta kastike tarttuu porkkanoihin paremmin.
  • Sudi tai lusikoi loppu kastike porkkanoiden päälle ja laita vielä muutamaksi minuutiksi uuniin.
  • Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.

Joko seuraat Kokkipottilan ruokaseikkailuja Instagramissa?