• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Aasialaiset ruoat Lisäkkeet Ruokakulttuurit

Ruusukaalikimchi

Ruusukaalikimchi on yhdellä sanalla sanoen täydellistä. Se on myös trendikästä, sillä reseptissä yhdistyvät nosteessa oleva ruusukaali ja korealaiset maut.

Ruusukaalikimchi

Alunperin tein ruusukaalikimchin Suupaloja-kirjaan, jossa ehdotin korealaistyylisen herkun tarjoiltavan salaatinlehdeltä nyhtöpossun kanssa. Yhdistelmä toimii mainiosti – mausteinen kimchi raikastaa sopivasti tuhtia possua. Yhtä hyvin kimchiä voi tarjota munakkaan tai keitettyjen kananmunien kanssa, salaatin päällä, riisi- tai nuudeliruoan lisäkkeenä, kulhoruokien osana tai seisovan pöydän makukattauksessa. Totuus kuitenkin on, että ruusukaalikimchi on niin viettelevää, että se tulee syötyä usein ihan siltään. Suoraan purkista. 

Ruusukaalikimchissä on upea makumaailma, mutta ihan oikeaa kimchiähän tämä ei ole. Aitoa korealaista kimchiä hapatetaan vähintään parisen viikkoa, ja se valmistetaan useimmiten kiinankaalista. Hapatettu kimchi on ollut tekolistallani pitkään, sopivan reseptinkin löysin somea selatessani. Haarukkavatkaimen Mintulla on nimittäin mainio aidon kimchin ohje, josta hän instagramissa muistutti. Kannattaa tsekata resepti! Ehkä vielä tämän syksyn aikana tartun haasteeseen – siihen saakka suurkulutan ruusukaalikimchiä.

Ruusukaalikimchi

Satokausikalenteri on tänä syksynä kampanjoinut ruusukaalin arvostuksen noston puolesta. Ruusukaalivallankumous on tarpeen, sillä kaunottaren keskikulutus oli viime vuonna yhden pienen ruusukaalin verran henkeä kohden. Siis yhden ruususen verran! 

On olemassa siis valtava joukko ihmisiä, jotka eivät koskaan syö ruusukaalia, sillä en minä sentään yksin ruusukaalifanikerhoa muodosta. Laskin, että oma kulutukseni, joka ajoittuu aina vain kotimaisen ruusukaalin sesonkiin, on parisenkymmentä lootaa vuodessa. Eli noin kahdeksan kiloa. 

Suosikkireseptini ruusukaalista – ruusukaalikimchin lisäksi – ovat nämä:

  • Ruusukaaliburgerit
  • Paahdettua ruusukaalia ja karamellisoitua sipulia
  • Ruusukaali-avokadosalaatti
  • Ruusukaalipizza
  • Ruusukaalia & pecorinoa

Resepti

Ruusukaalikimchi

2–4 annosta

  • 400 g ruusukaalia
  • 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl riisietikkaa
  • 1 rkl kalakastiketta (tai soijaa)
  • 1 rkl gochujang-tahnaa eli korealaista chilitahnaa
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
  • 1 tl hunajaa
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. 
  2. Leikkaa kaalista kannat ja poista tarvittaessa huonot lehdet. Leikkaa ruusukaalit puoliksi.
  3. Laita ruusukaalit leivinpaperilla, huiski päälle öljy ja mausta suolalla.
  4. Paahda 10–13 minuuttia. Ruusukaalit saavat jäädä napakaksi.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
  6. Sekoita kastikkeen sekaan paahdetutu ruusukaalit.
  7. Anna maustua vähintään tunti, mielellään seuraavaan päivään.


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Paahdettua myskikurpitsaa sinappiöljyllä
Next Post: Nopea arkiruoka: Raakamakkara-tomaattipasta »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.