Ne vähän paremmat snäxit!

Kaupallisessa yhteistyössä Närpiön Vihannes

Minulla on sellainen luultavasti melko tavallinen tapa, että pitkää matkaa ajaessa tekee mieli aina vähän napostella jotain hyvää. Ja mikäs juttu se nyt olisikaan, jos autoilisin pidemmälle aina silloin tällöin viikonloppuisin, ja käsi kävisikin karkki- tai sipsipussissa. Mutta kun osa viikoittaisesta työstäni kietoutuu tavallaan ratinkieputtamisen ympärille – työni kuulostaa nyt kyllä ihan muulta mitä se on –, on sillä väliä, missä pussissa tai rasiassa käsi käy. Siksi olinkin tosi innoissani, kun Närpiön Vihannes pyysi minut mukaan kaupalliseen yhteistyöhön heidän #Snäxi-tuotteiden merkeissä. Ne on nimittäin vähän parempia snäxejä!

 

Närpiön #Snäxit ovat tuoteperhe, joka on luultavasti suunniteltu suoraan minulle, ja hyvin todennäköisesti sinullekin, sillä autossa, sohvalla, keittiössä tai koneella töitä tehdessä välipalan syönti ei voi olla vain minun tapa elää. Ja #Snäxit on omiaan juuri tämmöisiin tilanteisiin.

Olen syönyt pikkutomaatteja välipalaksi aiemmin, kun mutta niiden peseminen huoltoaseman, kaupan tai liikuntahallin vessassa on aina vähän semmoista tuusaamista. Nämä tomaatit ovat puhataita, raikkaita ja makeita pohjanmaalaisia helmitomaatteja, jotka ovat mehukkaita mutta sopivan kiinteitä pikkutomaatteja. Ne on helppo ottaa kaupasta matkaan ja pikarinmallinen rasia sopii hyvin auton juomatelineeseen tai käteen. Sarjaan kuuluvat myös pikkukurkut.

Närpiö eli Närpes on muuten sellainen hyvän tuulen paikkakunta. Paikka, jolla on vahva identiteetti ja sellainen salamyhkäinen mikromurre, joka muu ei meinaa ymmärtää. Eivät siis edes ne naapuripitäjien asukkaat, jotka puhuvat myös ruotsia äidinkielenään. Närppes on ihan oma mikrokielensä. Ja minusta se on ihan mahtavaa, että pikkuruinen Vaasan ja Porin välissä sijaitseva paikka on tunnettu tomaateistaan ja murteestaan, jotka molemmat ovat hymyilyttävän ihania. Närpiö onkin oikea vihannespitäjä: Keskimäärin tomaattitarhalta on osuuskunnan pakkaamolle hieman yli kymmenen kilometriä, mikä takaa nopean toimituksen. Kypsinä poimitut tomaatit ovat kaupoissa viimeistä kahden päivän päästä poimimisesta. Vaikka 8-tie on muuten jokseenkin tylsä, tuo tämä hehkuva tomaattitarhojen keskittymä tiehen aivan oman tunnelmansa.

Oranssit ja punaiset pikkutomaatit ovat autoevään lisäksi myös mainiota hätävararuokaa ja erinomainen vaihtoehto sohvaröhnötyssyötäväksi. Kun työpäivän päätteeksi kaarran kaupan kautta kotiin, syön ensimmäiset tomaatit jo autossa. Kotona nostan pikarin pöydälle, ja tomaatit toimivat ruoanlaittoruokana, joka taittaa sen pahimman nälkäkiukun. Ja on muuten sata kertaa parempi konsepti kaapata kaupasta pikarillinen tomaatteja kuin suklaapatukka, vaikka varmasti joku sillä puolella ruutua taatusti tuhahtaakin ajatukselleni. Mutta niin se vaan on, kokeile vaikka. Ja sitten ne loput helmitomaatit heitän suuhun sohvalla, kun naputtelen illalla konetta tai selaan somea, jos ne eivät ole joutuneet salaattiin.

Että entä jos sinäkin korvaisin jonkun välipalan tai patukan #snäxeillä?

Kaupallisessa yhteistyössä Närpiön Vihannes

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.