• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Pastat

Cannellonit pinaatti-ricottatäytteellä ja tomaattikastikkeella

Ricotta on uusi ihastuksemme. Vielä ricottareseptirepertuaarimme ei ole kovin laaja, yksi ainokainen resepti, mutta pinaatti-ricottatäytteisiä cannelloneja olemme tehneet jo moneen otteeseen. Lempeän ricotan, aina yhtä ihanan pinaatin ja tomaatin kolminaisuus on makuhermoja kutkuttava. Cannelloneihin jää suorastaan koukkuun.

Ricotta-juusto ei kaikkien mittapuiden mukaan ole edes juusto, sillä se on valmistettu herasta, joka erottuu maidosta juustonteossa. Herasta tehdään juustoa muuallakin kuin Ricotan kotimaassa Italiassa; perinteinen pohjalainen juhannusjuusto tai makiajuusto on myös herapohjaista herkkua.

Cannellonit eivät ole pikaruokaa, mutta eivät työläysasteeltaan kuitenkaan lasagnea kummempaa ja ehdottomasti täytteenteon, täyttämisen ja kastikkeenkeiton arvoisia. Jamie Oliverin cannellonit olivat inspiraation lähteenä hellan ääreen asettuttaessa, mutta resepti on Kokkipottilan omaa käsialaa, meidän suihimme sopivaa. Niin sopivaa, että luulen cannellonien olevan meille vuoden 2013 suklainen chili con carne, se keittiömme käytetyin resepti. Aika paljon luultu vuoden neljäntenä päivänä.

****

Cannelonit pinaatti-ricottatäytteellä ja tomaattikastikkeella
4-6 annosta

tomaattikastike
tilkka öljyä
1 keskikokoinen sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyrettä
800g (2 prk) tölkkitomaatteja tai tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1-2 rkl sherryviinietikkaa (tai punaviinietikkaa)
muutama tippa tabascoa
hieman mustapippuria

pinaatti-ricottatäyte
200g (tuoretta) pinaattia
500g (2 prk) ricottajuustoa
1 valkosipulinkynsi
1 tl raastettua sitruunankuorta
1-2 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
hyppysellinen (tai pari) muskottipähkinää

päälle
n. 2 dl juustoraastetta (esim. parmesanin ja kermajuuston sekoitusta)
vajaa desi (ruoka)kermaa tai ranskankermaa

lisäksi
16 cannelloniputkea (kuinka yllättävää)

Aloita tomaattikastikkeen teolla, jotta kastike saa hautua rauhassa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kattilassa öljyä ja kuullota sipulisilppuja pari minuuttia. Lisää tomaattipyre, sekoita hetki. Kaada kattilaan myös tölkkitomaatit/tomaattimurska sekä suola ja hunaja. Anna hautua hiljalleen ja lisää hetken päästä hieman viinietikkaa sekä tabasco ja rouhittua mustapippuria. Anna hautua edelleen.

Huuhdo ja valuta tuore pinaatti huolella. Rouhi lehdet karkeaksi hakkelukseksi ja laita pinaatit kuivalle pannulle. Sekoittele pinaattikasaa viitisen minuuttia, jotta liika neste haihtuu. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese sitruuna huolella ja raasta kuoren keltaista osaa pienimmällä mahdollisella raastimenterällä. Kaada ricotta kulhoon ja sekoita voimakkaasti kunnes massasta tulee tasaista. Tasaisuus on helpompi saada aikaan kulhossa kuin pannulla (been there, done that). Lisää ricotta pinaatin joukkoon. Lisää myös valkosipulisilppu, sitruunankuoriraaste sekä sitruunamehua. Mausta pienellä määrällä suolaa sekä muskottipähkinällä*. Sekoita, laita lämpö ihan pienelle ja anna makujen tasoittua viitisen minuuttia.

Maista tomaattikastiketta ja säädä tarvittaessa suolan, makeuden ja hapon (etikka) määrää. Maista pinaatti-ricottatäytettä ja säädä sitäkin tarvittaessa.

Kaada tomaattikastike laakean uunivuoan pohjalle. Täytä cannellonit pikkulusikkaa apuna käyttäen (voit halutessasi myös käyttää pursotinpussia, mutta lusikoimallakin homma sujuu aivan hyvin). Asettele täytetyt putkilot tomaattikastikkeen päälle. Sekoita päällynen ja lusikoi se putkiloiden päälle.

Paista cannelloneja 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

****

Huomasimme sitruunaisuuden korostuvan cannelloneissa uudelleenlämmitettäessä. Ei se huono asia ollut, mutta huomionarvoinen kuitenkin. Ota asia huomioon tarvittaessa.

* Jos mahdollista, käytä ihmeessä kokonaista muskottipähkinää, jota raastat pinaattitäytteen joukkoon. Se on kaksisataa kertaa parempaa kuin valmiiksijauhettu muskottipähkinä.


12 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Äänestä ja voita!
Next Post: Ravintola Kuurna – Kruunuhaan kultakimpale »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    24.7.2013 at 17:27

    Kiitos, Lemmi, että palasit kommentoimaan reseptiä! Onnistuneesta reseptistä saatu palaute on ihana parasta, nyt hymyilyttää koko illan.

    Reply
  2. Emilia says

    21.7.2013 at 19:22

    Tänään kokeiltu ja oli huippuhyvää!

    Reply
  3. Hannele says

    11.1.2013 at 15:55

    Täällä pompitaan riemusta!
    Kiitos, Kuje, kommentistasi. Mikä ilo, että resepti toimi teidänkin keittiössä. Kotimainen herajuusto kuulostaa tosihyvältä – soveltaminen on niin parasta keittiöpuuhissa!

    Reply
  4. Kuje says

    10.1.2013 at 18:56

    Huippuhyvää, tein tänään tällä ohjeella 🙂 Ricottan korvasin kotimaisella herajuustolla ja toimi hirveän hyvin!

    Reply
  5. Hannele says

    7.1.2013 at 20:03

    Muskottisoturit 🙂

    Reply
  6. Päivi / Kokkeillaan says

    5.1.2013 at 18:31

    Mitkä ainekset, mikä ruoka! Tuossa muskottipähkinäasiassa olet aivan oikeassa. Minä käytän nykyään pelkästään pähkinöitä, valmiiseen jauheeseen ei ole paluuta.

    Reply
  7. Hannele says

    5.1.2013 at 14:45

    Niin tietääkin. Ei me ehkä herra Kokin "joka perjantai voisi olla cannelloniperjantai" -ehdotukseen päädytä, mutta kyllä suu tuntee suosikin.

    Reply
  8. Hannele says

    5.1.2013 at 14:43

    OMG, nyt tuli paineita. Heti lykkäs semmosen olon, että puuttuukohan reseptistä jotain? Ehkä ei. Tai jos puuttuu niin kerro sitten 🙂

    Reply
  9. Hannele says

    5.1.2013 at 14:42

    Kiitos, luimupupu, ricottavinkeistä! Leivän päällä ricotta on todella hyvää, sieni-ricottapastaa täytyy ehdottomasti kokeilla.

    Reply
  10. Minna Vuo-Cho says

    5.1.2013 at 13:57

    Joistakin resepteistä sen vaan tietää 🙂
    Cannellonit ovat ihania !

    Reply
  11. Jonna says

    5.1.2013 at 08:11

    Pinaatti-ricottacannellonit ovat yksi resepteistä, joita meillä ei julkaistu, kun en saanut niistä jotenkin hyviä aikaan. Minäpä nappaan tämän kokeiluun, koska kaiken järjen mukaan oikein valmistettuna niiden on pakko olla taivaallisia.

    Reply
  12. Anonyymi says

    4.1.2013 at 21:37

    Nami, nami, maistuisi minullekin!
    Pinaatti-ricottapastan lisäksi ricottasuosikkejani ovat suppis(tai mustatorvisieni)-ricottapasta, ricotta tomaatin kanssa leivän päällä (italiassa opittu tapa) ja suolainen piirakka, jonka täytteessä on maitotuotteena ricottaa ja kermaa.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT