|

Suklaakakku ilman jauhoja

Täydellisyyttä hipova suklaakakku syntyy vain viidestä ainesosasta: suklaasta, voista, sokerista, kananmunista ja vedestä. Kakku on sisältä samettisen pehmeä, keskeltä laavamainen ja päältä marenkimaisen rapsakka. Maku on, kuten kuvitella saattaa, hyvin täyteläinen. Täyteläisyys tekee kakusta myös riittoisan isommallekin porukalle; joulupäivänä yhdeksän herkkusuun voimin kakusta syötiin jälkkäriksi vain noin puolet. Voi tietysti olla, että joulunajan muu syöminen hidasti hieman kakun katoamisvauhtia.

****

Suklaakakku ilman jauhoja

250g tummaa suklaata
250g voita
1 dl kuumaa vettä
1 1/2 dl sokeria
4 kananmunaa

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa. Mikäli teet sen mikrossa, sekoittele välillä ja tarkkaile ettei suklaa rakeudu. Lisää sokeri ja vesi lämpimään suklaa-voiseokseen ja sekoita. Anna jäähtyä hieman. Vatkaa kananmunat taikinaan yksitellen. Voitele irtopohjavuoka, pohjalle voit halutessasi laittaa leivinpaperin. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. HUOM! Taikina on löysää. Jos irtopohjavuokasi on lepru ja pohjan ja reunojen väliin jää rakosia, valuu taikina sieltä ulos. Vuoraa tällöin vuoka leivinpaperilla tai käytä piirakkavuokaa.

****

Kakun pelkistettyyn makuun saa vivahdetta vaihtamalla veden esimerkiksi appelsiinimehuun tai kahviin. Osan vedestä (1:1) voi korvata myös konjakilla, kerma-, suklaa- tai melkein-millä-vaan-liköörillä.

12 Comments

  1. Ihan totta! Gluteeniton ruokavalio taitaakin olla niitä ainoita, joita minun ei ole oikeastaan koskaan tarvinnut lähipiirissä huomioida.

  2. Hahmottaa on ouluksi hahamottaa. Haha!
    Pitsikuvio oliskin ollu minulle aivan liian haastava.

  3. Vatut oliskin ihan parhaita! Moon niin huono tekemään hienoja koristeluita, mutta valmiilla sabluunilla voisin onnistua 🙂

  4. En tiedä mitkä lasit mulla oli päässä, kun katsoin tuota kuvaa ekaksi, hahmotin sen lautasenkin osaksi kakkua 🙂 Mutta toisella kertaa sentään älysin. En ole tuollaista jauhotonta kakkua koskaan tehnyt, vaikuttaa kiintoisalta.

  5. Ei yhtään pöllömmältä vaikuttava kaakku; kermavaahtoa ja tuoreita vadelmia vielä kaveriksi, niin a vot! 😛 Sabluunoita saa ainakin leivontatarvikeliikkeistä (esim. Bake & Party), mutta myös askarteluputiikeissa voi tehdä löytöjä. Itse sirottelin taannoin kakun päälle kaakaojauhekirahvin Sinooperista hankkimani sabluunan avulla. 🙂

    PS. Ei ole suklaaähkyepidemia vielä tänne asti ehtinyt…

  6. Kuis nyt on liikkeellä moista suklaaähkyä 😉

    Hehee, tuo "koristelu" vähän ontu. Se aiheutti kaamea kikatuskohtauksen äitin kanssa keittiössä. Ensin sihtasin kakun päälle tummaa kaakaojauhetta. Sapluunan tein ihan isse taittelemalla ja leikkaamalla leivinpaperia kuten paperilumihiutaleita. Tein arkuuttani liian vähän saksilla koloja. Sapluuna laitettiin kakun päälle ja tsirp tsirp tomusokeri päälle.

  7. Mielenkiintoinen on hyvä sana. Taikinan koostumus oli juuri niin erikoinen kuin ainesosista voi päätellä, hyvin vetelä. Mutta lopputulos oli ärinomainen!

  8. Hillitön! Tarttee laittaa testiin heti, kun seuraavan kerran tekee mieli leipoa suklaasta (kiitos joulun, siihen voi mennä tovi).

    Käytitkö muuten valmista sapluunaa tuon tomusokerin kanssa ja mitä sellaisia saa?

  9. Onpa mielenkiintoinen resepti, tätä on ihan pakko kokeilla jossain vaiheessa (jos ei nyt kuitenkaan ihan just nyt…)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.