| |

Pomelosalaatti

Pomelosalaatti on yksi helpoimmista thaimaalaisen keittiön salaateista. Salaatti on nopea tehdä, kunhan sitruksen paksun kuoren on ensin saanut taltutettua.

Pomelosalaatti on valko-sinisellä lautasella. Sitrus on lohkoina ja sen päällä on salottisipulia ja chiliä renkaina sekä hieman minttua päällä.

Pomelosalaatista on monia erilaisia versioita. Joskus salaatissa on rapuja ja joskus jopa kanaa. Kaikille syömilleni salaateille yhteistä on sitruksen raikkaus yhdistettynä suolaiseen ja hieman mausteiseen kastikkeeseen.

Yksinkertainen, vain pomeloa, salottisipulia ja chiliä sisältävä pomelosalaatti on minusta monikäyttöisin ja herkullisin. Salaatti sopii lisäkkeeksi kaikille kaakkoisaasialaisille ruoille, ruokahalua herättäväksi alkupalaksi tai monenlaisia makuja sisältävän brunssipöydän osaksi.

Pomelo on jättimäinen ja hyvin paksukuorinen sitrus, jonka maku muistuttaa hieman greippiä, mutta maku on lempeämpi, ei lainkaan niin kirpeä. Pomelo kannattaa kuoria siten, että poistaa veitsellä kaiken valkoisen kuoriosan. Sen jälkeen lohkot irtoavat yleensä käsin paksuista kalvoista.

Kokeile pomelosalaattia esimerkiksi näiden ruokien lisäkkeenä:

Pomelosalaatti on valko-sinisellä lautasella. Sitrus on lohkoina ja sen päällä on salottisipulia ja chiliä renkaina sekä hieman minttua päällä.

Pomelosalaatti eli Yum Som O

Pomelosalaatti on raikas ja helppo salaatti, joka maistuu kaakkoisaasialaiselle auringolle.
Esivalmistelu15 mins
Valmistusaika15 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

 • 1 pomelo
 • 1 salottisipuli
 • 1 mieto chili (tai kuivattua chilirouhetta)
 • korianteria tai minttuatuoretta
 • 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
 • 1 rkl kookossokeria
 • 2 rkl limetin mehua

Tee näin

 • Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Jätä tekeytymään, sokeri saa sulaa kastikkeeseen kunnolla.
 • Kuori pomelosta kaikki valkoiset osatkin pois ja ota irrota hedelmälohkot. Kalvot irtoavat usein käsin, joten homma käy helposti.
 • Kuori sipuli ja viipaloi se aivan ohuiksi siivuiksi.
 • Sekoita sipuli ja pomelo.
 • Maista kastiketta ja säädä makua tarvittaessa. Lusikoi ensin pieni määrä kastiketta salaatin joukkoon, maista ja lisää tarvittaessa.
 • Silppua salaatin päälle tuoretta chiliä sekä korianteria tai minttua koristeeksi.

Vinkit!

 • Kokeile salaatin päälle paahdettuja kookoslastuja (tai kookoshiutaleita).
 • Voit lisätä halutessasi salaattiin myös katkarapuja tai paistettua kanaa.

Seuraathan jo Kokkipottilaa Instagramissa!

11 Comments

 1. Mulla on nyt meneillään Aasialaiseen keittiöön tutustuminen, joten ehkäpä seuraavaksi kokeilen jotain tähän suuntaan 🙂 Kiitos vinkistä siis!

 2. Totta! Parimetrinen kuori vaatii vähän asennetta, mutta vastapainona kalvojen poistaminen lohkoista käy helposti. Siitä pomelolle paljon pisteitä!

 3. Hannanen, ihanainen – hyvää postystävänpäivää sinullekin! Suunnitelma kuulostaa hyvältä. Pomelouupelo on hyvä paikata just tällä salaatilla. Jos tykkää kookoksesta, on lastut seassa loistavia, cashewpähkinätkin sopii sekaan.

 4. Greippiä mekin ollaan (hätätilassa) käytetty. Pomeloissa haastavaa, minulle ainakin, on arvioida päältäpäin, onko se kypsä, hyvä vai kuiva. Tänä talvena ostetut ovat olleet poikkeuksetta mehukkaita ja hyviä, jei!

 5. Arvaa mitä – mä en oo koskaan tehnyt MITÄÄN pomelosta. Taidan kipaista moisen möhkäleen huomenna kaupasta ja tehdä tätä salaattia.
  Ihanaa ystävänpäivää rakas Hannele!

 6. Ooh, pomelosalaatti on ihanaa! Kotipuolessa hyvät pomelot ovat vaan olleet kiven alla, joten olen tehnyt köyhän naisen versiota greippiä käyttäen – ei sama asia, mutta auttaa akuuteimpaan salaatinhimoon 🙂

 7. Oi, pomelo on niin hyvää ja salaattikin näyttää herkulliselta. Pomelon kuoriminen on kyllä aika tuskaista, mutta lopputulos palkitsee 🙂

 8. Me puhutaan pomelosta paljon (vähissä taitaa olla puheenaiheet), mutta syödään sitä aika vähän. Sillon kun syödään, sitä syödään näin. Nam.

 9. Pomelo on harvinainen kävijä keittiössämme, vaikka niin herkullinen onkin. Ei vain tule ostettua, kummallista. Ei ole käynyt mielessä laittaa sitä salaattiin, saatika tällaiseen salaattiin. Olipa hyvä, että laitoit vinkin ihmisten ilmoille!

 10. Kiitos, Vipunen! Se on helppoa herkkua.

  Sitrussesonkina pomeloita on täälläkin saatavissa tosi hyvin, joten luulis, että siellä isommallakin kirkolla olisi? Me taidettiin ostaa tuo yksilö jostain isosta marketista.

 11. Nyt kun löytäisi jostain vielä sen pomelon, niin pääsisi kokeilemaan. Näyttää herkulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti