Appelsiinikaakao

Appelsiinikaakao on täyteläinen ja hehkuvan ihana kaakao häivähdyksellä appelsiinia. Aikuiset voivat terästää kaakaon tilkalla Cointreau-likööriä.

Appelsiinikaakao on helppo tehdä itse. Kuvassa juoma on lasissa. Juoman päällä on kermavaahtoa. Kädet pitävät kiinni lasista.

Itse tehty kaakao on helppo tehdä. Täyteläisyyttä kaakao saa muutamasta palasta suklaata, ja suikale appelsiinin kuorta tuo juomaan hennon säväyksen raikkautta. Juomaan sopii sekä maitosuklaa että tumma suklaa.

Suklaan ja appelsiinin yhdistelmä on klassinen – eikä suotta. Intensiivisen kaakaon ja aromaattisen appelsiinin maut tasapainottavat ja nostavat toisiaan. Lämpimässä kaakaojuomassa maut vielä korostuvat. Aikuiset voivat lisätä juomaan tilkan sitruslikööriä (Cointreau), joka tuo juomaan lisää appelsiinin makusävyjen runsautta.

Ota appelsiinikaakao termarissa mukaan retkelle tai pulkkamäkeen tai keitä kaakao ulkoilun jälkeen. Anna hehkuvan kaakon hurmata!

Kokeile myös näitä helppoja ja herkullisia appelsiinisia reseptejäni:

Appelsiinikaakao on helppo tehdä itse. Kuvassa juoma on lasissa. Juoman päällä on kermavaahtoa. Kädet pitävät kiinni lasista.

Appelsiinikaakao

Appelsiinikaakao on täyteläinen juoma, joka hurmaa häivähdyksellä appelsiinin raikkautta.
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys10 mins
Annokset: 2

Raaka-aineet

  • 5 dl kauramaitoa
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 suikaletta luomuappelsiinin kuorta
  • 8 palaa suklaata
  • sokeria maun mukaan
  • loraus Cointreau-likööriä (voi jättää pois)
  • kauravispiä
  • raastettua appelsiininkuorta

Tee näin

  • Vaahdota kauravispi valmiiksi.
  • Pese appelsiini huolellisesti ja veistä oranssista kuoresta pari suikaletta.
  • Kuumenna kauramaito ja laita sekaan kuorisuikale.
  • Sekoita kuumaan maitoon kaakaojauhe ja raastettu suklaa.
  • Sekoittele ja anna suklaan sulaa.
  • Lisää sokeria maun ja suklaan makeuden mukaan.
  • Voit terästää aikuisten kaakaon tilkalla Cointreau-likööriä, se korostaa appelsiinin makua entisestään.
  • Kaada kaakao mukiin, lusikoi kermavaahto päälle ja raasta päälle hieman appelsiininkuorta. Myös vanilja ja kaneli sopivat kermavaahdon koristeeksi hyvin.

Olethan mukana Kokkipottilan Instagram-yhteisössä!

 

8 Comments

  1. Kiitos, Tiina!
    Join tätä tänään aamupalaksi, ilman likööriä sentään 😀

  2. Ihanan näköistä, ja vieläpä lorauksella likööriä! Kyllä tuolla marraskuun alavire taittuu 🙂

  3. No höpsistä pyttyyn!

    Että lippu salkoon ja jalalla koreasti suomalaisuuden ja Nannan kunniaksi?

  4. Sä oot taikuri Hannele!

    Mäkin oon melkein marraskuun lapsonen, vajaalla viikolla vikaan. Mutta jonkunhan on uhrauduttava ja synnyttävä yleisenä vapaapäivänäkin.

  5. Marraskuu on paras synttärikuu, silloin ihminen tarvitsee vähän välkettä ja juhlahumua! Mukavaa juhlaa, Anne 🙂

  6. Olen itsekin marraskuun lapsi! marraskuusta erityisen tekee juuri ne omat syntymäpäivät ja harmaasta säästä huolimatta myös tietynlainen juhlahumu kun monella läheisellä on myös marraskuussa syntymäpäivät 🙂 kun on kivaa tekemistä, ei huono sää haittaa lainkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti