Appelsiinikaakao
Appelsiinikaakao on täyteläinen ja hehkuvan ihana kaakao häivähdyksellä appelsiinia. Aikuiset voivat terästää kaakaon tilkalla Cointreau-likööriä.

Itse tehty kaakao on helppo tehdä. Täyteläisyyttä kaakao saa muutamasta palasta suklaata, ja suikale appelsiinin kuorta tuo juomaan hennon säväyksen raikkautta. Juomaan sopii sekä maitosuklaa että tumma suklaa.
Suklaan ja appelsiinin yhdistelmä on klassinen – eikä suotta. Intensiivisen kaakaon ja aromaattisen appelsiinin maut tasapainottavat ja nostavat toisiaan. Lämpimässä kaakaojuomassa maut vielä korostuvat. Aikuiset voivat lisätä juomaan tilkan sitruslikööriä (Cointreau), joka tuo juomaan lisää appelsiinin makusävyjen runsautta.
Ota appelsiinikaakao termarissa mukaan retkelle tai pulkkamäkeen tai keitä kaakao ulkoilun jälkeen. Anna hehkuvan kaakon hurmata!
Kokeile myös näitä helppoja ja herkullisia appelsiinisia reseptejäni:
- Veriappelsiinisalaatti mintulla & pistaasipähkinöillä
- Appelsiini-mozzarellasalaatti
- Appelsiini-aperolhillo

Appelsiinikaakao
Raaka-aineet
- 5 dl kauramaitoa
- 1 dl tummaa kaakaojauhetta
- 2 suikaletta luomuappelsiinin kuorta
- 8 palaa suklaata
- sokeria maun mukaan
- loraus Cointreau-likööriä (voi jättää pois)
- kauravispiä
- raastettua appelsiininkuorta
Tee näin
- Vaahdota kauravispi valmiiksi.
- Pese appelsiini huolellisesti ja veistä oranssista kuoresta pari suikaletta.
- Kuumenna kauramaito ja laita sekaan kuorisuikale.
- Sekoita kuumaan maitoon kaakaojauhe ja raastettu suklaa.
- Sekoittele ja anna suklaan sulaa.
- Lisää sokeria maun ja suklaan makeuden mukaan.
- Voit terästää aikuisten kaakaon tilkalla Cointreau-likööriä, se korostaa appelsiinin makua entisestään.
- Kaada kaakao mukiin, lusikoi kermavaahto päälle ja raasta päälle hieman appelsiininkuorta. Myös vanilja ja kaneli sopivat kermavaahdon koristeeksi hyvin.
Olethan mukana Kokkipottilan Instagram-yhteisössä!