• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Cookiet ja pikkuleivät Leivonta

Maapähkinävoi-suklaakeksit

Oli hätätilanne. Täydelliset suklaacookietolivat päässeet loppumaan ja täytyi tehdä korjaustoimenpiteitä. Superhyviä keksejä on meillä melkein aina, mutta säännöt ovat kuin joulukalenterissa: yksi päivässä. Lääkkeeksi.

Olen leipunut suklaacookieseja niin paljon, että halusin luoda vaihtelun vuoksi toisen maukkaan keksireseptin. Maapähkinävoi-suklaakekseissä makean ja suolainen lyövät cookiesien tavoin yläfemmat. Pähkinäinen maku on selvä mutta ei läpitunkeva ja keksien rakenne on hyvä, kunhan malttaa olla paistamatta keksejä liikaa.

Saa hengittää. Hätätilanne on ohi.

Resepti

Maapähkinä-suklaakeksit

25-30 kpl

100g voita

1 dl maapähkinävoita (makeuttamaton)

1 dl muscovadosokeria (tai fariinisokeria)

1/2 dl sokeria

1 kananmuna

n. 100g suklaata

2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl ruokasoodaa

1/2 tl meri- tai vuorisuolaa

Sulata voi ja sekoita maapähkinävoi voisulaan. Lisää sokerit ja kananmuna. Hämmennä tasaiseksi. Rouhi suklaa ja kippaa rouhe sekaan. Sekoita sooda ja suola jauhoihin ja lisää taikinaan. Muokkaa taikinaa vain sen verran, että kaikki ainekset ovat kunnolla sekaisin. Laita taikina kelmun sisään ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti, mielellään yli yön (jos tilanne vaatii nopeita toimenpiteitä skippaa tekeytymisvaihe).

Jaa taikina 25-30 osaan, pyörittele osaset palloiksi , laita leivinpaperin päälle ja litistä sormilla. Keksit leviävät jonkin verran uunissa, joten jätä niiden väliin vähän hajurakoa. Paista 180-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Keksit saavat olla uunista tullessaa pehmeitä, jotta vielä jäädyttyäänkin ne säilyttävät sitkeänpehmeän rakenteen keskustassa.

 


11 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Appelsiinikaakao
Next Post: Tarjoilija, lautasellani on ihmisiä! »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    12.2.2015 at 18:27

    Kiva kuulla, että resepti toimi hyvänä pohjana! Kiitos, kun palasit kertomaan kokemukusestasi.

    Varmasti taikinassa toimisi leivinjauhekin. Soodassa on se pieni kirpsakka maku, josta meidän ruokakunta tykkää, mutta kaikille se ei ole mieleinen maku. Aika monissa cookieresepteissä on sekä leivinjauhetta että soodaa, molempia pieni määrä, mikä voisi olla tässäkin toimiva ratkaisu.

    Pakastimeen tehdyt taikinapallot ovat kaltaiseni taikinahirmun suurinta herkkua! Tykkään melkein aina taikinasta enemmän kuin valmiista leivonnaisesta 🙂

    Reply
  2. Anonyymi says

    12.2.2015 at 11:20

    Tein tällä ohjeella (tosin ilman desimittaa, kun oli pesussa, mittasin jauhoja rkl-mitalla) ja tuli aika hyviä. Paistoin tasan 6 minuuttia. Suoraan uunista otettuna eivät pysyneet ollenkaan kasassa, mutta jäähdyttyään rakenne tiivistyi – ehkä rasva kovettui – ja jääkaappikylmänä näiden rakenne on parhaimmillaan. Saatoin laittaa vähän reippaalla kädellä suolaa, ja ruokasoodaakin taisi mennä yli 1/2 tl. Meillä oli jotain sokeritonta suklaata, jonka laitoin joukkoon, ja suklaan makua lisäsin tummalla kaakaojauheella.

    Olisikohan nämä onnistuneet leivinjauheella, kun ruokasoodahan pitäisi vissiin sekoittaa happamaan nesteeseen eikä jauhoihin kuten leivinjauhe. Saattaa olla, että tuo vähän hassu sivumaku on ruokasooda, joka maistuu kekseissä, sillä sitä ei ole sekoitettu happamaan nesteeseen.

    Puolet taikinasta pistin pakastimeen. Nam!

    Reply
  3. Hannele says

    22.11.2014 at 15:40

    Se on juuri niin!

    Reply
  4. Jonna / suolaa&hunajaa says

    22.11.2014 at 09:11

    Ihanan kurinalaista, yksi päivässä kuin joulukalenterissa. Sillä tavalla herkut maistuvat parhaimmilta.

    Reply
  5. Hannele says

    21.11.2014 at 10:03

    Minäkin tiedän!
    Älä paista liikaa. Raa'asta ylikypsäksi on yksi silmänräpsäys.

    Reply
  6. Riikka says

    21.11.2014 at 07:17

    Hihi!

    Reply
  7. Riikka says

    21.11.2014 at 07:16

    Nyt tiedän, mitä teen kun seuraavan kerran kolottelee sokerihammasta!

    Reply
  8. Hannele says

    19.11.2014 at 18:11

    Samaa naureskelin, kun just äsken piipahdin Sipulassa 🙂
    Läjä on hyvä.

    Reply
  9. Merituuli says

    19.11.2014 at 18:00

    Jahas, silkkinauha uupuu täälläkin 😉

    Reply
  10. Hannele says

    19.11.2014 at 17:58

    Läps vaan!
    Maapähkinävoi-suklaakeksit ovat kuulema "tosi hyviä, mutta en oo ihan varma, onko ne the cookiesien veroisia".

    Reply
  11. Nanna says

    19.11.2014 at 07:25

    Mäkin lyön yläfemman!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.