• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Salaatit

Lämmin kikhernesalaatti granaattiomenan siemenillä

 

Odotan granaattiomenan sesongin alkua kuin kevään varhaiskaalikautta. Joulun molemmin puolin ajoittuu kiihkeä rakkaussuhteemme; silloin granaattiomena on parhaimmillaan ja edullisimmillaan. 

Seuraavat parisen kuukautta syön aamiaiseksi maustamatonta jugurttia granaattiomenan siemenillä, ja joka aamu yhdistelmä maistuu yhtä huumaavalta. Ripottelen niitä myös salaatteihin, kuten tähän mausteiseen kikhernesalaattiin, ja rouskuttelen menemään siltään.

Lämmin ja mausteinen kikherne salaatti on oivallinen lounasruoka tai lisäke. Reilulla kädellä maustetut kikherneet ja raikas vihannespeti yhdistettynä aamupalalta tuttuun jugurtin ja granaattiomenan siementen liki pyhään liittoon tekee kokonaisuudesta loistavan.

Resepti

Lämmin kikhernesalaatti granaattiomenan siemenillä
1-2 annosta

1 shalottisipuli
1 valkosipulinkynsi
n. 300g (1 prk) keitettyjä kikherneitä
loraus öljyä
2 tl garam masala-mausteseosta
hieman chilirouhetta (tai esim. Sriracha-kastiketta)
muutama pyöräytys suolaa myllystä
1/2 kurkku
2 tomaattia
n. 1tl valkoviinietikkaa (tai sitruunamehua)
puolikkaan granaattiomenan siemenet
maustamatonta jugurttia
(tuoretta korianteria)

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Valuta, huuhtele ja valuta kikherneet. Esivalmistele valmiiksi myös tomaatti ja kurkku pilkkomalla ne pieneksi silpuksi.

Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja kuullota sipulisilppuja keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää kikherneet ja garam masala. Sekoittele ja anna kikherneiden lämmetä kunnolla. Maista, onko suolaisuus ja mausteisuus suuhusi sopiva. Voit lisätä esimerkiksi chilirouhetta halutessasi mausteisempaa salaattia.

Kokoa annos: laitan lautaselle kurkku- ja tomaattisilppua. Huiskaise päälle valkoviinietikkaa tai sitruunamehua. Lusikoi päälle mausteiset kikherneet ja granaattiomenansiemenet*. Laita lusikallinen luonnonjugurttia annoksen reunalle, se maistuu taivaalliselta mausteisten kikherneiden kanssa. Myös tuore korianteri sopii annokseen loistavasti.

*helpoin tapa saada granaattiomenan siemenet pois kuorestaan on tämä: Pyörittele hedelmää kämmenen ja pöydän välissä, kuulet lupaavaa rutinaa. Halkaise hedelmä ja pidä sitä kädessäsi kulhon sisällä leikkauspinta alaspäin. Pamauttele isolla lusikalla tai puukauhalla hedelmän ulkokuorta joka puolelta. Pian kaikki siemenet ovat kulhossa. Täysin roiskeeton ei tämäkään tapa ole, mutta ehdottomasti paras kaikista testaamistani tavoista.

_____


18 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Tarjoilija, lautasellani on ihmisiä!
Next Post: Sloppy Joe linsseistä »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    29.11.2014 at 19:28

    Tuo on mielenkiintoinen, kokeilemisen arvoinen juttu!

    Reply
  2. Hannele says

    29.11.2014 at 19:27

    Kiitos, Sofia! Kiva kuulla, että tykkäät. Tämäkin salaatti toimii sekä kylmänä että lämpimänä.

    Reply
  3. Sofia says

    29.11.2014 at 10:13

    Oih, rakastan papu- ja kikhernesalaatteja olivat ne sitten kylmiä tai lämpimiä. Ihana ohje!

    Reply
  4. Merja says

    27.11.2014 at 09:07

    Ostin savuherneet Marchessa markkinoilta, jossa Italian eri maakunnat olivat tarjoamassa parastaan, tämä oli Puglian antia. Hyvän ja hieman vinkeän makuisia!

    Reply
  5. Hannele says

    26.11.2014 at 20:45

    Luin *-kohdan monesti ja ajattelin, että onko tämä todella niin epäselvä, ettei Kotiharmikaan ymmärrä 😀 Mutta siis ei.

    Reply
  6. Hannele says

    26.11.2014 at 20:44

    Vaikuttaa lupaavalta! Mutta minusta tuo jäi vähän kesken – tuosta vaiheestahan ne roiskeet vasta alkavat 😉 Silti _ehdottomasti_ kokeilemisen arvoinen vinkki. KIITOS!

    Reply
  7. Unknown says

    26.11.2014 at 19:46

    Kuva on parempi kuin tuhat sanaa;) Tää on mielestäni loistava! youtube.com/watch?v=hY2c44PA0Ms

    Reply
  8. Hannele says

    26.11.2014 at 16:59

    Ja minä ajattelin, että onpas taas tyhmä otsikko 😉 Herkullista ruoka oli joka tapauksessa.

    Reply
  9. Hannele says

    26.11.2014 at 16:57

    Savustettuja kikherneitä, nam! Testaa ihmeessä niitä. Savustitko kikherneet itse?

    Reply
  10. Merja says

    26.11.2014 at 13:31

    Oi, kaksi mun ihastusta yhdessä tässä sinulla, chikkarit ja granaattiomena! Hetimiten kokeiluun. Taitaa pakkasessa olla vielä satsi savustettuja kikherneitä, mahtaiskohan tuo sopia makumaailmaan vai pitäisikö mennä tavallisilla?

    Reply
  11. Anonyymi says

    25.11.2014 at 20:01

    Voi taivas! Missähän kiireessä tätä luin?!? Kiitos ohjauksesta! Terveisin KouhopääKotiharmi

    Reply
  12. Liisa says

    25.11.2014 at 18:30

    Mä olin ihan myyty jo pelkän otsikon perusteella. Tän on pakko olla herkullista.

    Reply
  13. Hannele says

    25.11.2014 at 18:16

    Minä tuossa *-kohdassa vähän niin kuin yritin kertoa 🙂 Ja aina on vaihtoehto siirtää granaattiomenahommat (ja rauhanneuvottelut) kylppäriin!

    Reply
  14. Hannele says

    25.11.2014 at 18:11

    Kiitos kommentistasi, Mama Gastro! Mielenkiintoista olisi kuulla, millainen oli FB:n ohje!

    Reply
  15. Päivi / Kokkeillaan says

    25.11.2014 at 17:21

    Ehkäpä voisit jakaa tietosi siitä, miten selvitään pienillä tipluilla? Minä olen katkaissut välini granaattiomenaan sen jälkeen, kun edes keittiöjakkaran avulla en yltänyt siivoamaan kaikkia roiskeita.

    Reply
  16. Unknown says

    25.11.2014 at 15:18

    FB:ssa oli jossain vaiheessa hyvä granaattiomenan kuorinta ohje, ja se toimi! Ne ovat minunkin herkkuja, joita on pakko pistää joka toiseen ruokaan sesonkiaikoina;)

    Reply
  17. Hannele says

    24.11.2014 at 21:19

    Hih, kerran on ollut keittiöremontti hyvin lähellä granaattiomenataistoin jälkeen. Nykyään selviän vain pienillä tipluilla.

    Salaatti on kyllä herkkua!

    Reply
  18. Sari says

    24.11.2014 at 21:12

    Oi, kuulostaa herkulliselta! Ihana ja kauhea granaattiomena. Niin hyvää, mutta keittiö on aina kuin teurastuksen jäljiltä, kun pääsen niiden kimppuun 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.