|

Sriracha-suola

Sriracha-suola on tulisen kastikkeen ja sormisuolan yhteenliittymä. Maustettu suola on helppo lahjaidea ja maukas lisä vaikka pöytämausteena.

Tutun chilikastikkeen polte tuntuu hennosti myös, kun sriracha pääsee suolan mausteeksi. Mutta vaikka aavistus chiliä suussa tuntuukin, sopii suola silti myös heille, joille sriracha yleensä antaa liiaksi tulisieluisuutta.

Olen käyttänyt sriracha-suolaa perunoille, kananmunalle ja ripotellut salaattiin. Myös pastan ja varmasti myös kalan kaverina suola viihtyy. Tai oikeastaan, minkä kanssa tämän väriltäänkin valloittava suola ei viihtyisi!

Paljon helpompaa ei ruokalahjan tekeminen voi olla: sriracha-suola syntyy, kun chilikastiketta sekoittaa sopivassa suhteessa suolaan. Kurkkaa sopiva suhde reseptikortista.

Suolan voi antaa kuivua huoneenlämmössä, jossa se kuivuu muutamia päiviä lämpötilasta ja ilmankosteudesta riippuen. Voit myös kuivattaa suolaa hyvin pienellä lämmöllä (noin 50 astetta) uunissa. Kuivatatpa suolaa kummalla tavalla tahansa, muista sekoitella ja möyhiä suolaa välillä. Näin suolasta tulee mahdollisimman irtonaista.

Muista myös nämä maustetut suolat ja ruokalahjavinkit:

Oranssia sriracha-suolaa lasipurkissa. Purkin kyljessä lukee "suolaa".

Sriracha-suola

Hennon chilinen sriracha-suola on helppo ruokalahja ja maistuva pöytämauste
Esivalmistelu5 minutes

Raaka-aineet

  • 250 g sormisuolaa
  • 3/4–1 dl sriracha-kastiketta

Tee näin

  • Sekoita sriracha-kastike sormisuolaan. Jos haluat tasaisen väristä suolaa, sekoita huolella.
  • Levitä ohueksi kerrokseksi esimerkiksi leivinpaperin päälle ja anna kuivua huoneenlämmössä kunnes suola on kuivaa. Sekoita ja möyhi suolaa välillä.
  • Voit myös kuivata suolan uunissa noin 50 asteessa.

Muistathan seurata Kokit ja potit -ruokablogia myös Pinterestissä!