|

Joulun ruokalahjat x 10

Joulun ruokalahjat ihastuttavat – näistä vinkeistä löydät varmasti parhaat vinkit joululahjoiksi. Mistä ilahtuu sisko, ope tai ystävä? Entä mikä lahja on helppo tehdä? Kurkkaa alta parhaat ohjeeni!

Joulun ruokalahjat: Appelsiini-aperolhillo on kannellisessa lasipurkissa. Kansi on auki. Samalla pyöreällä laudalla on myös juustoja. Taustalla näkyy viinilasi.

Ruokalahjat ovat lahjoista ihanimpia. Niissä näkyy kädenjälki ja maistuu rakkaus. Moni ruokalahja on myös aika edullinen tapa muistaa ystäviä, opettajia tai naapureita. Ruokalahja sopii vietäväksi myös hänelle, jolla on jo kaikkea.

Perinteisin joulun ruokalahja on ehkä leipä, kahvikakku tai muu leivonnainen. Ne ovatkin aivan upeita syötäviä lahjoja! Myös maustetut pähkinät, keksit, pikkelöidyt sienet tai joulun paras sinappi ilahduttaa taatusti.

Joulusuklaassa on maitosuklaata pohjalla, valkosuklaata päällä ja koristeena karkeista ja suolarinkeleistä tehtyjä poroja.

Parhaat ja herkullisimmat joulun ruokalahjat

Keräsin 10 suosituinta ruokalahjaa tähän postaukseen. Reseptit on hyväksi todettuja ja monesti kokattuja – iso osa ohjeista on helppoja ja nopeitakin. Moni ruokalahjoista onnistuu, vaikka aikaa olisi vain tunti tai kaksi. Usein puolikin tuntia riittää.

  • APPELSIINI-APEROLHILLO on valloittava herkku, joka sopii lahjaksi niin täydellisistä aamupaloista nauttiville kuin juustohiirellekin. Yllätä hillolla ystävä, joka tykkää aperol spritzistä!
  • PUNAVIINISUOLA on nopea ja helppo tehdä useammallekin lahjansaajalle. Tarvitset vain punaviiniä ja sormisuolaa. Punaviinisuola valmistuu noin puolessa tunnissa.
  • ITSE TEHTY JOULUSUKLAA on helppo tehdä, ja se saa hymyn huulille isoille ja pienille tontuille. Hauskat porot ovat suklaan päätähtinä.
  • PARAS JOULUSINAPPI on oikea ruokalahjojen klassikko. Vahva ja valloittava sinappi on kinkun kaveri ja sopii täydellisesti antamaan terää makeille laatikoille.
Juustolautanen, jonka keskellä on portviinihyytelöä lasipurkissa. Kuva on otettu ylhäältäpäin.
  • PORTVIINIHYYTELÖ hurmaa erityisesti juustonystävät. Tarvitset vain kaksi ainesosaa ja saat ihanaa herkkua. Yksi lukija kertoi maustaneensa hyytelön tähtianiksilla ja lopputulos oli ollut ihastuttava!
  • SUKLAASALAMI on sulatetusta suklaasta ja aivan ihanista överiherkuista tehty herkkutanko, joka näyttää salamilta, mutta maistuu paljon paremmalta. Valitse herkut lahjansaajan mukaan: lapsille karkkeja ja ehkä suolatikkuja, aikuisille kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja jotain suolaista.
  • SUOLAPÄHKINÄCOOKIET PURKISSA tai Siemennäkkäri purkissa on helppo lahjaidea, eikä saajalla ole painetta syödä herkkua heti. Siemennäkkärin kanssa sopii annettavaksi vaikka pala juustoa. Muista laittaa resepti matkaan niin lahjan saaja voi leipoa uutta suosikkiaan jatkossakin.
  • PÄTKISFUDGE syntyy kolmesta komponentista. Se on helppo ja herkku. Aivan hykerryttävän upea ruokalahja – vaikka itselle.

Muista, että joulun ruokalahjat ilahduttavat pieninäkin paloina. Pieni pussi suolaa tai muutama pala helppoa fudgea saa hymyn sekä lahjan saajan että antajan huulille.

Seuraathan Kokkipottilaa Instagramissa!