Sahramipasta
Sahramipasta hehkuu väriä ja makua. Pieni pussillinen sahramia saa ihmeitä aikaan! Helppo pasta valmistuu alle puolessa tunnissa.

Sahrami, tuo maailman kalleimmaksi tituleerattu mauste, on makeankitkerää ja huumaavan oranssia. Pieni määrä värjää pullataikinan, paellan tai pastan – ja antaa kaupanpäälle upean mausteisen maun.
Sahramipasta on helppo ja yksinkertainen ruoka, jossa on sahramin lisäksi katkarapuja ja pehmeäksi haudutettua sipulia. Sekaan voi lorauttaa pienen tilkan valkoviiniä, joskus pyöristän makua vielä aivan pienellä tilkalla hunajaa.
Sahramilla maustettu pasta sopii mainiosti ylevämmäksi arkiruoaksi sekä viikonlopun kattauksiin. Tai ehkä vietät italialaisen joulun ja tarjoat pastaa jouluillallisella?
Näitä pastoja ei myöskään kannata unohtaa:

Sahramipasta
Raaka-aineet
- 350 g pastaa
- 1 iso salottisipuli tai kaksi pienempää
- 2 rkl oliiviöljyä
- nokare voita
- 1 dl valkoviiniä
- 0,5 g sahramia
- vajaa tl hunajaa (voi jättää pois)
- suolaa
- mustapippuria
- 200 g katkarapuja
- tilkka pastan keitinvettä
Tee näin
- Hienonna sipuli mahdollisimman pieneksi.
- Kuumenna öljy pannulla, lisää voi ja kuullota sipulia keskilämmöllä kunnes se on pehmeää.
- Lisää valkoviini ja sahrami. Keitä hieman kasaan.
- Mausta suolalla, pienellä määrällä pippuria sekä halutessasi hunajalla.
- Lisää sulatetut katkaravut ja sekoita, että ravutkin maustuvat sahramilla.
- Lisää al denteksi keitetty, valutettu pasta sekä pieni tilkka pasta keitinvettä.
- Sekoita ja tarjoile heti.