Gochujang-popcornit
Gochujang-popcornit ovat maagiset herkullisia. Suosittelen tekemään näitä tuplasatsin!

Popcorneja tulee tehtyä aivan liian harvoin, vaikka popparit ovat koukuttavan ihania. Gochujang-tahnasta tehdyllä maustekastikkeella niistä tulee suorastaan vastustamattoman hyviä.
Gochujang-tahna on keskivertoiselle chilinkäyttäjälle ärmyn tulinen, mutta näissä naposteltavissa tulisuutta on vain lempeästi. Toki maustekastikkeen määrää voi lisätä, jolloin tulisuuttakin tulee enemmän. Gochujang-popcornit sopivat leffaherkuksi, evääksi retkelle tai osaksi herkuttelupöytää.
Jotta saat sekoitettua kastikkeen popcorneihin kunnolla, suosittelen tekemään sen käsin. Kertakäyttöinen hanska on oiva apuri, ettei chiliä ole pian silmässä.
Jos rakastat suolaisia naposteltavia kuten mitä, kurkkaa myös nämä reseptit:
Ja kaltaiseni sipsimuijat pitävät varmasti myös tästä dipistä:

Gochujang-popcornit
Raaka-aineet
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 dl maissinjyviä
- pieni ripaus merisuolaa
maustekastike
- 1 rkl gochujang-tahnaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1–2 tl hunajaa tai agavesiirappia
- tilkka vettä
Tee näin
- Kuumenna öljy ja maissinjyvät suuressa kattilassa. Ravistele tuon tuosta.
- Anna maissinhyvien poksahdella. Ravistele edelleen. Kun poksahdusten välissä on 1–2 sekuntia, ota kattila liedeltä.
- Mausta ripauksella suolaa.
- Sekoita gochujang-tahna, rypsiöljy, hunaja ja vesi tasaiseksi kastikkeeksi. Koostumus saa olla hieman ketsuppia löysempää.
- Sekoita kastike (käsin) popcornien joukkoon.
- Voit tehdä kastiketta tuplamäärän, jos pidät mausteisemmista popcorneista.